Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Viața Cuviosului Paisie Aghioritul (documentar rusesc subtitrat în limba română)


Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε ...

Από το βιβλίο «Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε ...», του Αθανασίου Ρακοβαλή. 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - Ομιλία Αθανασίου Ρακοβαλή στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ο κ. Αθανάσιος Ρακοβαλής μίλησε - το Σάββατο 9 Απριλίου 2016,  για τις εμπειρίες που έζησε κοντά στον ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Πολλοί που πάνε στους Αγίους Τόπους για τουρισμό και χωρίς ευλάβεια, είναι καλύτερα να μην πάνε»

Έλεγε μια Φαρασιώτισσα που έμενε στα Γιαννιτσά: ''Χατζήδες είναι αυτοί; Σε μισή ώρα πάνε στα Ιεροσόλυμα και σε μισή ώρα γυρνάνε! Χατζήδες είναι;'' Παλιά οι καημένοι έμεναν στα προσκυνήματα και 
έκαναν αγρυπνίες, για να ωφελούνται πνευματικά, αλλά και για να μην κάνουν έξοδα μένοντας στα ξενοδοχεία και τα χρήματα τα έδιναν ελεημοσύνη. Και αν κανείς δεν είχε καμμία πνευματική αλλοίωση, όταν επέστρεφε του έλεγαν: ''Σκόρδο πήγες, κρεμμύδι γύρισες''. 

Διήγηση Αγίου Παϊσίου: «Ο παπάς κρέμασε το ράσο του πάνω σε μια ακτίνα»

Ήταν στην Ιορδανία ένας πολύ απλός παπάς που έκανε θαύματα. Διάβαζε ανθρώπους και ζώα που είχαν κάποια αρρώστια και γίνονταν καλά. Πήγαιναν και μουσουλμάνοι σ’ αυτόν, όταν έπασχαν από κάτι, και τους θεράπευε. 
Αυτός, πριν λειτουργήσει, έπαιρνε ένα ρόφημα με λίγο παξιμάδι και μετά όλη την ημέρα δεν έτρωγε τίποτε.
Κάποτε έμαθε ο Πατριάρχης ότι τρώει πριν από την Θεία Λειτουργία και τον κάλεσε στο Πατριαρχείο. Πήγε εκείνος, χωρίς να ξέρει γιατί τον
Διαβάστε περισσότερα »

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου