Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου μιλά για τον Άγιο, σε συνέντευξή της στο pemptousia.fm

Συνέντευξη της Αντωνίας Εζνεπίδη, ανιψιάς του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην εκπομπή «Ορθόδοξες διαδρομές» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, που μεταδόθηκε από το Pemptousia FM τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.

Βίωμα ζωής: Η συνάντηση μας με τον Άγιο Παΐσιο

Κωνσταντίνος Π. Θύμης, Θεολόγος – Ιστορικός
Βιώματα και νουθεσίες από την επίσκεψή μας στον πατέρα Παΐσιο τον Αγιορείτη στις 14-10-1989 (με το αγιορείτικο ημερολόγιο)
(Ευλαβική αφορά στη μνήμη του, την οποία εορτάζει η Εκκλησία μας στις 12 Ιουλίου)
Μετά από μια ζεστή βραδινή φιλοξενία στη Μονή Φιλοθέου, όπου κυριαρχούσε η προσευχή και η κατάνυξη, ξεκινήσαμε οι πέντε συμφοιτητές και φίλοι[1] για τη Μονή Ιβήρων. Εκεί, βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και ο νεοκαταταχθείς Άγιος Βλάσιος ο εν Σκλαβαίνοις

π. Νεκτάριος Πέττας, Αρχιμανδρίτης
Ο Άγιος Βλάσιος ήταν ηγούμενος στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρισκόταν στην περιοχή των Σκλαβαίνων – Ζαβέρδας, νυν Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας. 
Ετελειώθη με μαρτυρικό θάνατο από Αγαρηνούς πειρατές μαζί με πέντε συμμοναστές του και πλήθος χριστιανών λαϊκών αντρών, γυναικών και παιδιών που αποτελούσαν ποίμνιο του, για την πίστη τους στο Χριστό. Τον αποκεφάλισαν αφού προηγουμένως κάρφωσαν αργά στο σώμα του πέντε καρφιά.

Συνέντευξη Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη

Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, παραχώρησε συνέντευξη, η οποία αναφερόταν στη ζωή, το έργο και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου στον π. Φλωρίν Βόντα, η οποία και μεταδόθηκε από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Άλμπα Ιουλία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.
Πηγή: pemptousia

12 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου. Βοήθεια μας ο αγαπημένος μας Άγιος!

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο νέος Φάρος της Οικουμένης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου