Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022



Ο μακαριστός Γέροντας Γρηγόριος ερμηνεύει επιστολή του Αγίου Παϊσίου (ηχητικό)

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης μαζί με το Πανοσιολογιώτατο αρχιμ. γέροντα Γρηγόριο και τη Καθηγουμένη γερόντισσα Ευφημία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής

Ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Γρηγόριος, πνευματικός της γυναικείας Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Μεταμόρφωση Χαλκιδικής διαβάζει και ερμηνεύει από τις Επιστολές του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτου.

«- Γέροντα Παΐσιε, πως θα μπορέσω την Σαρακοστή να αγωνισθώ περισσότερο στην εγκράτεια;»

– Γέροντα, πως θα μπορέσω την Σαρακοστή να αγωνισθώ περισσότερο στην εγκράτεια;
– Οι κοσμικοί τώρα την Σαρακοστή προσέχουν κατά κάποιον τρόπο την εγκράτεια, ενώ εμείς οι μοναχοί πάντα πρέπει να προσέχουμε. 
Το κυριότερο όμως που πρέπει να προσέξει κανείς είναι τα ψυχικά πάθη και μετά τα σωματικά. Γιατί, αν δώσει προτεραιότητα στη σωματική άσκηση και δεν κάνει αγώνα, για να ξεριζωθούν τα ψυχική πάθη, τίποτε δεν κάνει.




Μερικά από τα αποτυχημένα σενάρια των σύγχρονων προφητών και συνομωσιολόγων ...

Προφητείες

Πονηρές μεθοδεύσεις και προβληματικές προσωπικότητες
του κ. Αθανασίου Ρακοβαλή

Τι κάνει άραγε μερικούς ανθρώπους να "κολλάνε" κυριολεκτικά σε προφητείες για το τέλος τού κόσμου, ή για σημαντικά γεγονότα που προφητεύονται, αντί να περιμένουν να δουν την εκπλήρωση με υπομονή;
Πρόκειται μόνο για πρόβλημα προσωπικοτήτων, ή λανθάνοντος ζήλου, ή μήπως υπάρχουν και κάποιοι προβοκάτορες πίσω απ' όλα αυτά, με απώτερο σκοπό να σκανδαλίσουν; Ερωτήματα που εξετάζει το παρόν άρθρο τού κυρίου Ρακοβαλή, με αφορμή πρόσφατες φήμες για επικείμενο πόλεμο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου