Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Εμείς θα μείνουμε άφωνοι με όσα θα γίνονται, μόνο που θα ακούμε τις καμπάνες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

 


Vassilis Kostoulas ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ του 2022

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/gIPwlvc40is

Αξίζουν πολλά ΕΥΓΕ στον δημιουργό αυτού του βίντεο - ανοίξτε το σε μεγάλη προβολή και αφήστε την συγκίνηση , τον θρύλο και την προφητεία να σας οδηγήσουν στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού που ξημερώνει η εορτή του.


ΠΡΙΝ τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ μίλησε ο Μακρυγιάννης - πιο πριν ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός. Εμείς θα μείνουμε άφωνοι με όσα θα γίνονται μόνο θα ακούμε τις καμπάνες της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ;



( ένα άρθρο μας της 9 Σεπτεμβρίου του 2013 που δημοσιεύτηκε και στο https://archive.greekamericannewsagency.com/2013/09/09/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-)

H γνώση των όσων περάσαμε τα προηγούμενα έτη  έχουν αξία γιατί κατανοούμε που πάμε σήμερα ...που να γνωρίζαμε ότι πολλά που ειπώθηκαν τότε, σήμερα διαδραματίζονται; 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μα καλά αφού στον Βόσπορο ούτε καμπάνες ακούγονται, ούτε καμπαναριά σήμερα υπάρχουν! Τότε πως θα κτυπήσουν και ποιά αυτιά θα τις ακούσουν;


Για να πιάσουμε την άκρη του γεωπολιτικού νήματος από την αρχή θα επισημάνουμε τα πρώτα ταξίδια του προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη θητεία του. Ήταν λοιπόν η Κωνσταντινούπολη όπου στα φωτογραφικά επίκαιρα είδαμε το θολό βλέμμα του να μετεωρίζεται στην μεγαλοπρέπεια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ δίπλα στον ξεναγό κ. Ερντογάν και μετά τον είδαμε στην Αίγυπτο δίπλα στον κ. Μουμπάρακ να προθερμαίνει τους αδελφούς μουσουλμάνους…

Τα δύο αυτά ταξίδια προσέγγισης του αραβικού κόσμου σηματοδότησαν τις δύο μελλοντικές γεωπολιτικές θεατρικές σκηνές, εκ των οποίων η δεύτερη άνοιξε ήδη την αυλαία της στην Αίγυπτο. Απομένει η πρώτη να ανοίξει την παγκόσμια πρώτη της λόγω της ιδιαίτερης βαρύνουσας γεω-στρατηγικής θέσεώς της.

Θα μου επιτρέψετε να εκφέρω και να αποτυπώσω την συναισθηματική μου φόρτιση γιατί την στιγμή που ποτίζεται ο πλανήτης μας με αθώο αίμα δεν μπορείς τους παραπάνω καραγκιόζηδες να τους λες κυρίους αλλά ούτε και καραγκιόζηδες.

Και τι έχουμε λοιπόν προ των θυρών; Τον Ομπάμα να θέλει να «χειρουργήσει» την Συρία για το καλό της ανθρωπότητας!
Μήπως με αυτό το πολεμικό χειρουργείο θέλει να κάνει λίφτιγκ στην πεσμένη δημοτικότητα του;
Πλησιάζει μάλιστα και η μεγάλη ημέρα των νεο-εποχιτών η 11η Σεπτεμβρίου!
Μήπως θέλει να ρετουσάρει την οικονομική μηχανή της Αμερικής με ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην παραγωγή πολεμικού υλικού;
Εδώ που τα λέμε χωράει μια καίρια ερώτηση.
Πως η Αμερική έγινε Υπερδύναμη;
Μα φυσικά φτιάχνοντας όπλα για Παγκόσμιους Πολέμους…

Λοιπόν, θα δούμε τα αμερικανικά βλήματα να στοχεύουν Συρία.
Ξέρουν αυτά τα ανθρώπινα βλήματα τι έχουν απέναντι τους;
Σίγουρα θα έχουν απέναντι τους τον Απόστολο Παύλο από την Αντιόχεια και την Ταρτούς, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό από την Δαμασκό, τον Άγιο Ισαάκ τον Σύρο, τον Άγιο Ευστάθιο τον Πατριάρχη και τόσους άλλους Αγίους που τους περιμένουν με ανοικτές αγκάλες!
Πού να ξέρουν τα αμερικανικά βλήματα ότι στην περιοχή της Αντιοχείας ακούσθηκε και καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία η ονομασία ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ότι στα μέρη αυτά διαφυλάχθηκε η Τίμια Κάρα του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ;

Ας αφήσουμε τα Αμερικανάκια και να πάμε στην Ρώσικη Ναυτική πασαρέλα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Συρίας.
Θα κάνουν τίποτε ουσιαστικό οι Ξανθοί ή παίζουν επικοινωνιακά παίγνια υποψήφιας Υπερδύναμης;
Αν και έχουμε ζεστό Σεπτέμβρη οι σχέσεις των νεο-εποχιτών είναι παγωμένες μέχρι το κόκκαλο!
Όταν βλέπει κάποιος την Μεγ. Βρετανία να κάνει πίσω, τότε κάποιο μπέρδεμα έρχεται.
Δεν σκέφτηκαν καθόλου στο USA ότι η φίλη τους Μέρκελ έχει εκλογές;
Αυτό φυσικά δεν είναι καμία σημαντική μεταβλητή μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθεί απότομα η τιμή του Μαύρου χρυσού και να στείλει στα τάρταρα της απόγνωσης τις Ευρωπαϊκές Οικονομίες.

Και τότε ποιος θα βοηθήσει τους εφησυχάζοντες μνημονιακούς στην Ελλάδα, που ονειρεύονται ανάπτυξη με τρελούς ρυθμούς αποκρατικοποίησης;
Ένα είναι σίγουρο ότι θα τρέχουν στα σούπερ Μάρκετ και δεν θα βρίσκουν πάμπερς !

Όλο αυτό το τρελό σκηνικό θα αυξήσει την ανυποληψία της Αμερικής και τότε το κάθε Έθνος θα κάνει του κεφαλιού του, με πρώτο πρωταγωνιστή την τουρκική αλεπού που θα βρει ευκαιρίες να μπει στο κοτέτσι της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, με πρόθεση να κατασπαράξει και τις δικές μας «κότες» μαζί και τα ενεργειακά αυγά.

Τι θα κάνουν τότε οι Ρώσοι για εμάς τους Ομόδοξους;
Ότι έκαναν και στην Συρία;
Αυτό που τους πονάει περισσότερο είναι να μην τους φρακάρουν τα γεωπολιτικά στενά του Βοσπόρου και τους πνίξουν γεωστρατηγικά.

Όταν οι Κούρδοι θα σηκώσουν κεφάλι οι δικοί μας θιασώτες της Ελληνο- τουρκικής φιλίας και προσέγγισης θα τρώνε μπάτσες από τους εταίρους τους.
Τότε τι θα πούνε στον Ελληνικό Λαό που βλέπει ήδη τα τεκταινόμενα;

Τις προάλες ο ίδιος έγινα μάρτυρας μίας ηρωικής αναχαίτισης σε χαμηλή πτήση στο Ανατολικό Αιγαίο από ένα παλληκάρι μας πιλότο που στρίμωξε τον Τούρκο. Αυτό που ένοιωσα εκείνη την στιγμή ήταν πέρα από την εθνική ανάταση, τον τρόμο που διακατείχε τον τούρκο πιλότο που σαν κυνηγημένο σκυλί έτρεχε να σωθεί.

Υπάρχουν πολλές γεωπολιτικές αναλύσεις που ταυτίζονται με πραγματικά γεγονότα που επαλήθευσαν λεγόμενα Αγίων Πατέρων. Αυτές οι αναλύσεις μεταφέρουν το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων σε πρώτη φάση από την δεινοπαθούσα Συρία στην Ελληνο- Κυπριακή Υφαλοκρηπίδα και μετά στα στενά του Βοσπόρου.

Αυτά που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας κτυπούνε ήδη πένθιμα της νοητές Καμπάνες του Βοσπόρου στις αιματοβαμμένες συνειδήσεις των επικυρίαρχων της γης, γιατί εκεί μέσα στα θαλασσινά Στενά από τα Δαρδανέλια- Ελλήσποντο- Βόσπορο αφού σπάσουν τα μούτρα μεταξύ τους, θα ζητήσουν τελικά έμπρακτη συγνώμη από αυτούς που αδίκησαν κατά επανάληψη και δια χρονικά.

Ούτε καν μπορούν να φαντασθούν ότι ο πατημένος από αυτούς στο χώμα σήμερα Έλληνας- Ορθόδοξος- Ρωμηός ήδη ακούει τις ίδιες Καμπάνες.
Αλλά τις ακροάζεται πνευματικά, μέσα από την Ιστορική Παράδοση του και τον γαλουχημένο πόνο των θλίψεων του χθες και του σήμερα να δίνουν χαρμόσυνο ήχο και όχι πένθιμο, να δίνουν άγγελμα ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και ΕΙΡΗΝΗΣ για όλη την Ανθρωπότητα.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

δεν σταματάει ο πόλεμος - επεκτείνεται σαν φωτιά


ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

 " Ακόμη 3 δις στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δίνουν οι ΗΠΑ" 

Ετοιμάζεται να ξεκουνηθεί το Αμπντουλχαμίτ Χαν και να πάει που ; για αυτό απειλεί ο τούρκος προκαταβολικά.

Στην πολιτική των απειλών εμμένει η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην παρενοχλήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

«Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος» δήλωσε ειδικότερα ο Ακάρ.

«
Το πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνές του. Η φρεγάτα Γκεντίζ το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλειά του. Ελπίζουμε να μην κάνουν κάποιο λάθος. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και δυνατότητες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» απάντησε ο Τούρκος υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου." 

ΠΡΙΝ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΕΠΕΣΗΜΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ 
" τι κατακεφαλιά ήταν αυτό - έσκασε στην κυριολεξία ο σουλτάνος και από αύριο θα φώναζει." βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/08/blog-post_39.html
Ενώ το θηριώδες γεωτρύπανο του των 200 εκατομμυρίων στον κόλπο της Αττάλειας ψαρεύει πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι:
Μεγάλο κοίτασμα αερίου 70 δισ. κυβικών μέτρων εντόπισαν ανοιχτά της Κύπρου οι Eni και Total
«Σημαντική ανακάλυψη» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσαν η γαλλική και η ιταλική εταιρεία
Η «σημαντική ανακάλυψη» έγινε στη γεώτρηση Cronos-1, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου και σε βάθος 2.287 μέτρων.
ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ.

τα 2/3 των προφητειών του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού επιβεβαιώθηκαν , απομένει το 1/3 - Πίστη και Ελπίδα και θα χαρούν πολλοί - ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

 

Σας μεταφέρουμε αδελφοί λίγους μήνες πιο μπροστά, όταν η παγκόσμια κοινή γνώμη θα αναρωτάτε με αγωνία "τις θα άρξει των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου και της Κωνσταντινούπολης;" 

Ήδη αυτό ξεκίνησε και τρέχει με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία , την Κριμαία , την Μαύρη Θάλασσα και την αμφιλεγόμενη πολιτική- δίπορτο του σουλτάνου.

Και έρχεται ο Πατρό Κοσμάς πριν αιώνες και στα παιδιά του εμάς τα λέει όλα, γιατί οι άλλοι όχι μόνο τα παρακολουθούν, αλλά δεν τα καταλαβαίνουν. 

 " Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στην Άσπρη Θάλασσα, τότε θάρθη!

Τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης" 

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (♰ 24 Αυγούστου 1779)

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΠΕΡΙΔΙΑΒΗΚΕ ΛΟΓΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
και πάμε παρακάτω ...
η φωτιά που ανάβει στα Βαλκάνια στις μέρες μας, είναι η αυτή που θα κάψει με τις ευχές του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ τις σημερινές αντίχριστες πολιτικές.
Από την Βόρειο  Ήπειρο μέρος του αγίου μαρτυρίου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού θα αρχίσει να μεγαλώνει πνευματικά η Ελλάδα.
Τα άλλα μας τα είπαν τόσοι άγιοι.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

" οι υπηρέτες του κακού μαύρισαν όχι από τον ήλιο αλλά από το ΦΩΣ της Καθ ημάς Ανατολής"

 

φώτο ΠΡΩΤΑΤΟ - Άγιον Όρος 

Μαύρισαν επίσης οι υπηρέτες του κακού  γιατί τους πιέζει το αφεντικό τους να ολοκληρώσουν το έργο του γρήγορα γιατί αυτό βιάζεται,  καθότι καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει απλώς επανεκκίνηση, αλλά θα γίνει "του κουτρούλη ο γάμος "με τέτοια πολεμικά , γεωλογικά και οικονομικά γεγονότα που θα ανατρέψουν την παγκόσμια μοχθηρία του. 
Θα μας λυπηθεί αδελφοί ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ και θα μας χαρίσει την ΕΙΡΗΝΗ του " την πάντα νουν υπερέχουσαν" μέσα από την μετάνοια μας. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε φίλη και απηχεί μια πνευματική διάσταση των όσων βιώνουμε.

Έρχονται και τα κρείττω

  Κάποιοι Ρουμάνοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην πατρίδα μας , πριν λίγες ημέρες, συνομίλησαν με γνωστό μου πρόσωπο και του εξέφρασαν την απορία τους:

«Σε όσα δυσάρεστα σήμερα συμβαίνουν, περιμέναμε από σας τους Έλληνες να δώσετε το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο και να αντιδράσετε. Αλλά εσείς κοιμάστε. Κρίμα!».

   Οι Έλληνες κοιμούνται! Όμως η φύση μας δείχνει ότι για να ξυπνήσει κάποιος, πρέπει να κοιμηθεί πρώτα. Και όσο πιο βαθύς είναι ο ύπνος, τόσο πιο δυναμικό και ενεργό το ξύπνημα. Αλλά και σε πνευματικό επίπεδο κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο πνευματικός νόμος μέσα από την πνευματική διαλεκτική. Και να τι εννοώ:

 Στις μέρες μας δυστυχώς, «εκ της Ελλάδος ερρύη τα φαύλα». Από την Ελλάδα άρχισαν να προτείνονται και να εφαρμόζονται πρώτα κάποιες πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές ειδικού ψηφιακού τύπου, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και εξαπλώθηκαν στις υπόλοιπες χώρες. Όπως για παράδειγμα, το covid pass, ενώ ανάλογες μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται γοργά, προς το παρόν με την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης. Και όλα τούτα  αποτελούν το καύχημα της πολιτείας, γιατί με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα πρωτοπορεί σε εκπληκτικά  ψηφιακά μέτρα που εφαρμόζονται μόνο και μόνο για το κοινό καλό. Και τώρα, όλοι υιοθετούν την περίφημη φαεινή «ελληνική ιδέα», που ανοίγει τον δρόμο και σε άλλες προηγμένες και «έξυπνες»  τεχνολογικές μεθόδους. Κύριος οίδε σε ποίες ακόμη!

   Όμως, ο θανατερός ύπνος μαζί με  όλα τα πονηρά και φαύλα «ευεργετήματα» που ανθούν σήμερα στη χώρα μας, είναι  στο σχέδιο του Θεού να γίνουν, για να μπορούν να λένε μετά οι άνθρωποι σε όλη τη γη «και εκ της Ελλάδος ερρύη τα κρείττω!» Γιατί από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν πρώτα πάλι και όλα τα καλά. Όταν ο ελληνισμός περάσει μέσα από το φαύλο και σκοτεινό ταξίδι που του επέβαλαν, την πρέπουσα στιγμή ο Θεός θα τη συνεγείρει πανηγυρικά από τον ύπνο του θανάτου προς τη ζωή και θα είναι εκείνη που θα μεταδώσει πρώτη το μήνυμα της σωτηρίας και του φωτός στη χειμαζόμενη ανθρωπότητα. Τότε θα αναδυθούν όλα τα «κρείττω» που προσωρινά και φαινομενικά είναι θαμμένα στη λήθη και η Ελλάδα θα πρωτοστατήσει όχι στην ψηφιακή τεχνολογία του κακού, αλλά στην πνευματική πρωτοπορία και ευλογία του θεϊκού καλού.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/
ΣΤΩΜΕΝ καλώς

 

 

" καιρός να επιστρέψουμε και όχι για τουρισμό" μας είπε Γέρων και αναθάρρησαν ψυχές

  Μια ενημερωτική φώτο η Μυροβόλος ΧΙΟΣ και απέναντι τα Ελληνικά  Μικρασιατικά παράλια της  Μητρόπολης Κρήνης - σημερινό Τσεσμέ - " 100 χρόνια είναι πολλά, καιρός να επιστρέψουμε και όχι για τουρισμό"  

 

 

 

 

Βοήθα μας Ἀη Γιώργη καὶ σὺ Ἅγιε Κοσμᾶ νὰ πάρουμε τὴν Πόλη καὶ τὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ

Ἅγιέ μου Γιώργη τῶν Ρωμηῶν,
ἅγιέ μου Γιώργη τῶν Ἑλλήνων, τῶν Γραικῶν,
ἅγιέ μου Γιώργη τῶν Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, 
στάθηκες παλληκάρι, βράχος τῆς πίστης 
καὶ ἄστραψε ὁ κόσμος ἀπὸ τὴν ἀρετή σου 
καὶ ἀντρείεψαν οἱ σκλάβοι τῆς γῆς, 
ψυχώθηκαν τὰ παλληκάρια, 
οἱ γέροι ἀκούμπησαν γερὰ στὶς βακτηρίες τους, 
οἱ μανάδες συνοφρυώθηκαν κι ἔστειλαν 
τοὺς γυιοὺς τους ἀκρίτες στὰ κάστρα. 
“Ἐδῶ νὰ νικήσετε, εἶπαν, ἢ νὰ πεθάνετε, 
ὅπως πεθάναμε κι ἐμεῖς καὶ σᾶς γεννήσαμε”. 
Ἔτσι ἔγινε μία ἡσυχία στὸν κόσμο 
γιὰ πάνω ἀπὸ....

Ἀπόσταγμα πατερικῆς σοφίας...

Αὐτή εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἐλεημοσύνη: Νά ἑνώσεις τόν ἄνθρωπο μέ τόν Θεό. Ὅσα παιδί μου, περισσότερα ὀνόματα μνημονεύεις, τόσο περισσότερο μισθό λαμβάνεις.
Ἅγιος Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς: "Χωρὶς θρησκεία καὶ ἑλληνικὴ γλώσσα, διαλύεται ἡ Πατρίδα μας"

Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας Κοσμᾶ
Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ἤθελε νὰ διδάσκεται ἡ ἑλληνικὴ γλώσσα, στὴν ὁποία εἶναι γραμμένο τὸ Εὐαγγέλιο, ὅπως ἔλεγε. Γι’ αὐτὸ καὶ ἤθελε νὰ μάθουν ὅλα τὰ παιδιὰ Ἑλληνικὰ καὶ ἵδρυσε, Ἑλληνικὰ Σχολεῖα. Διότι γνώριζε ὅτι, ἂν σταματήσουν «νὰ μαθαίνουν Ἑλληνικὰ μέσω τῶν Ἑλληνικῶν σχολείων», θὰ ἀποκοποῦν ἀπὸ τὶς ρίζες τους, δηλαδὴ ἀπὸ τὸ Ἔθνος τους. Γιατί χωρὶς Παιδεία θὰ χάσουν καὶ Θρησκεία καὶ Πατρίδα. Ἦρθε ἀντιμέτωπος μὲ τὴν χρῆσι τῆς ἀλβανικῆς καὶ βλάχικης γλώσσας, διότι ὑποχωροῦσε ἡ ἑλληνική. Στὸ Μέτσοβο ἐπὶ παραδείγματι τοὺς προέτρεψε νὰ διατηρήσουν τὴν χριστιανικὴ θρησκεία καὶ τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, διότι χωρὶς αὐτὰ τὰ δύο «διαλύεται ἡ Πατρίδα μας». Εἶπε ὅτι, ἂν διατηρηθοῦν αὐτά, ὁ Θεὸς θὰ φέρη καλύτερες μέρες γιὰ τὴ χώρα μας.
Χάρισμα προφητείας
Ὁ Ἰσαπόστολος Κοσμᾶς ἦταν ἀκόμη καὶ μεγάλος...

122 προφητεῖες τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ

Ἅγιος Κοσµᾶς ὁ Αἰτωλός
1. «Αὐτό μιά μέρα θά γίνη Ρωμαίικο καί καλότυχος ὅποιος ζήση σέ κεῖνο τό βασίλειο.»
(Συνήθιζε νά λέγη εἰς διάφορα μέρη τῆς ὑποδούλου Ἑλλάδος, τά ὁποῖα μετά ταῦτα ἀπηλευθερώθησαν)
2. «Ὦ εὐλογημένο βουνό, πόσες ψυχές γυναικόπαιδα θά σώσης ὅταν ἔλθουν τά χαλεπά χρόνια !»
(Εἶπε τήν προφητείαν αὐτήν ἐν Σιατίστῃ καί ἀλλαχοῦ ἀντικρύζων τά βουνά, τά ὁποῖα κατά τούς χρόνους τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως ἔγιναν κρησφύγετα τῶν γυναικοπαίδων).
3. «Καλότυχοι σεῖς, οἱ ὁποῖοι εὑρέθητε ἐδῶ πάνω εἰς τά ψηλά βουνά, διότι αὐτά θά σᾶς φυλάξουν ἀπό πολλά δεινά. Θά ἀκοῦτε καί δέν θά βλέπετε τόν κίνδυνο. Τρεῖς ὧρες ἤ τρεῖς μέρες θά ὑποφέρετε.»
(Ἐλέχθη εἰς τήν περιφέρειαν Σιατίστης)
4. «Τό ποθούμενο θά γίνη στήν τρίτη γενεά. Θά τό ἰδοῦν τά ἐγγόνια σας.»
(Ἐλέχθη ἐν Χειμάρρᾳ – Ἡ σπουδαιοτάτη αὕτη προφητεία τοῦ Ἁγίου, ἡ ὁποία ἔτρεφε τήν γλυκυτέραν ἐλπίδα τοῦ ὑποδούλου Γένους, ἔλαβε καταπληκτικήν ἐπαλήθευσιν. Διότι οἱ χρόνοι τῆς ἀπελευθερώσεως τοῦ Ἔθνους εἶναι...

Βουλιαράτες: Μία ξεχωριστὴ γιορτὴ στὸ χωριὸ ποὺ ἐπισκέφθηκε καὶ δίδαξε ὁ Πατροκοσμᾶς τὸ 1777

Ὅπως δήλωσε, στὴν κάμερα τοῦ epirus-tv-news ὁ πρόεδρος τῆς Τ.Κ, οἱ κάτοικοι στοὺς Βουλιαράτες θρέφουν μεγάλη  ἀγάπη γιὰ τὸν Πατροκοσμὰ καὶ τὸν θεωροῦν προστάτη τοῦ χωριοῦ τους! Ἔτσι κάθε χρόνο τιμοῦν τὴν Ἑορτή του, μὲ τὴ φετινὴ ὅμως γιορτὴ νὰ ἔχει κάτι τὸ διαφορετικὸ! Στὸ σημεῖο μπροστὰ ἀπὸ τὸ σχολεῖο τοῦ χωριοῦ, πλάι στὸ εἰκόνισμα ποὺ στέκει ἐκεῖ γιὰ νὰ...

Ὁ πατὴρ Γεώργιος Μεταλληνὸς γιὰ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ

Ὁ ὁμότιμος καθηγητὴς τῆς Θεολογικῆς σχολῆς τῶν Ἀθηνῶν πρωτοπρεσβύτερος πατὴρ Γεώργιος Μεταλληνὸς (†) μιλάει γιὰ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ τὸν Αἰτωλό...

Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός: Ψυχὴ καὶ Χριστός σᾶς χρειάζονται

Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός
Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω· κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε. Τώρα, ἀδελφοί μου, τί σημεῖον καρτεροῦμεν; Δὲν καρτεροῦμεν ἄλλο παρὰ πότε νὰ λάμψῃ ὁ πανάγιος Σταυρὸς εἰς τὸν οὐρανὸν περισσότερον ἀπὸ τὸν ἥλιον, καὶ νὰ λάμψῃ ὁ γλυκύτατός μας Ἰησοῦς Χριστὸς καὶ Θεὸς ἑπτὰ φορὰς περισσότερον ἀπὸ τὸν ἥλιον, μὲ χίλιες χιλιάδες καὶ μύριες μυριάδες Ἀγγέλους, μὲ δόξαν θεϊκήν...

Ἀπόσταγμα πατερικῆς σοφίας...

Ἕνας ἀπό τούς λόγους γιά τούς ὁποίους ὁ Θεός ἔπλασε τόν ἄνθρωπο μέ σῶμα καί ψυχή, δηλαδή μέ ἕνα στοιχεῖο ὑλικό καί μέ ἕνα πνευματικό, εἶναι καί τοῦτος: ὅταν κυριεύεται ἀπό τήν ἀλαζονεία, νά ταπεινώνεται ἀπό τήν εὐτέλεια τοῦ φθαρτοῦ σώματος, καί ὅταν τοῦ ἔρχεται λογισμός ἐξευτελιστικός γιά τή θεόπλαστη φύση του, νά ἐνθαρρύνεται ἀπό τήν εὐγένεια τῆς ἀθάνατης ψυχῆς του.
Ἱερός Χρυσόστομος

«Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς καὶ ὁ ὁραματισμὸς του γιὰ τὸ ἑλληνικὸ ἔθνος»

Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός (†), ὁμότιμος καθηγητὴς τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
«Ὁ Πατροκοσμᾶς 1 εἶναι ἀπό τίς γνωστότερες ἐκκλησιαστικές μορφές τῶν προεπαναστατικῶν χρόνων, ἀκόμη καί στό χῶρο τῆς ἐπιστημονικῆς ἔρευνας 2, μολονότι ἡ δράση καί προσφορά του δέν ἀνήκουν κυρίως στόν χῶρο τῆς ἐπιστήμης. Αὐτό ἔχει μέ ἔμφαση ὑπογραμμίσει ὁ καθηγητής Gerhard Podskalsky, πού συμπεριέλαβε και τόν Πατροκοσμᾶ σέ καθαρά ἐπιστημονικό ἔργο του, ὡς μοναδική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου