Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

λένε ότι η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ έκλεισε τους Τίμιους Οφθαλμούς ΤΗΣ στην Κύπρο , να ξέρατε τι γίνεται στην Αθήνα τόσα χρόνια;

του Κωνσταντίνου Βαρδάκα 
Μέσα στους Θεσπέσιους Παρακλητικούς Κανόνες που συνέγραψαν για την Παναγία την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ , όπως της Γερόντισσας Ισιδώρας των Μεγάρων και του Μητροπολίτη Εδέσσης κ κ Ιωήλ μπορεί ο πιστός σε κάθε απαγγελία τους να βρει εκείνα τα υψηλά νοήματα που χαρακτηρίζουν το Θαυματουργό αυτό εικόνισμα που η Οικονομία και η άφατος Φιλανθρωπία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας δώρησε ως Παρηγοριά και Παραμυθία σε χαλεπούς καιρούς ( η μόδα τους χαρακτηρίζει δυστοπικούς, λες και η Ελληνική γλώσσα είναι φτωχή).
Ότι συμβαίνει ως " Παναγία Δακρυρροή"  και ως ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ είναι απόρροια της Θείας Χάριτος, Δωρεά του Αγίου Πνεύματος που επισφραγίζει την Οικουμενική Σύνοδο της  Αναστήλωσης των Αγίων  Εικόνων της Ορθοδοξίας και κατατροπώνει την απιστία και την πλάνη των μέχρι σήμερα εικονομάχων . 
Πόσοι και τόσοι προσκυνητές στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη στον Βύρωνα εκεί ψηλά δεν μαρτυρούν αυτό το καθημερινό γεγονός πέρα της Δακρυρροής και της Μυροβλησίας της Παρηγορήτριας.
Ποιο είναι αυτό στα μάτια των πιστών που μαρτυρούν .
- να κάθε φορά η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ με βλέπει και την βλέπω διαφορετικά 
- άλλη φορά είναι  αυστηρή.
- άλλη φορά με βλέπει διαπεραστικά , σαν να θέλει να μου πει κάτι.
- άλλη φορά υπομειδιά γλυκά. 
- άλλη φορά δεν θέλει να με δει ...
- άλλη φορά με το βλέμμα της συγκαταβαίνει στις αποφάσεις μου.
- άλλη φορά σαν να μην βλέπει μόνο εμένα αλλά όλο το εκκλησίασμα.
Αυτά αδελφοί είναι μαρτυρίες πολλών πιστών στα τόσα χρόνια που η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ έχει  καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της απανταχού Ορθοδοξίας. 
Μόνο αν είχαμε σήμερα ένα Άγιο Παϊσιο ή ένα Άγιο Πορφύριο ή ένα Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη εν ζωή θα μπορούσαν να μας βάλλουν με τον λόγο τους μέσα στο μέγα αυτό Μυστήριο της Ευσέβειας και το Δώρο του Ουρανού για τις μέρες μας .
Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου