Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

 " τόσα Θεοσημεία γίνονται στην Ορθοδοξία, δεν φτιάχνουμε και εμείς ένα προς ίδιον όφελος;"

φώτο από το fb
άσχημο πνευματικό σαράκι στην Αγιομάνα Κύπρο 
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αν αυτό που συμβαίνει και καταγράφεται αυτές  τις μέρες στην Κύπρο είναι αλήθεια; δυστυχώς για τους Κύπριους Πιστούς είναι τραγωδία,  μια έσχατη πνευματική παθογένεια που δείχνει την ροπή της κοινωνίας προς την άκρατη πλεονεξία με κάλυμμα το Ράσο και κατάφωρη προσβολή του Αγίου Σχήματος ;
Τι το θέλατε το Σχήμα αν είστε τόσο επιπόλαιοι και ανίκανοι και βυθισμένοι στο πάθος σας ;
Δυστυχώς στο Αγιοτόκο αυτό νησί η γνώση των τραπεζικών προϊόντων και η χρήση των  εξωχώριων εταιρειών προς πλουτισμό  είναι καθημερινότητα και να που φτάσαμε, στον κατασκανδαλισμό σε μια εποχή που βαρούν από όλες τις πλευρές την Ορθοδοξία .
Βγήκαν οι ντουντούκες των ΜΜΕ και οι ντελάληδες και κράζουν σαν κόρακες :
- " να ποια αξία έχουν  τα Θεοσημεία που συμβαίνουν στους χριστιανούς "
Και εσύ έρημε καλόγερε που λες, ότι όλα αυτά είναι παραποιημένες κασέτες δεν σκέφτηκες ποτέ σου το σκάνδαλο ;
Και πόσους θα σκανδαλίσεις μέχρι οι εκκλησιαστικές ανακριτικές αρχές αποφανθούν ;
Δεν σκέφτηκες , ότι αν ισχύει αυτό που δείχνουν σε βίντεο γίνεται ταφόπλακα για την αλήθεια των άλλων γνήσιων και έκτακτων θεοσημείων  που δίνονται άνωθεν και όχι κάτωθεν μέσα από τον γήινο βούρκο της πλεονεξίας ;
Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε για δύο πράγματα.
1) για την φράση του Αγίου Παϊσίου που έλεγε σε Κύπριους προσκυνητές: " αν ο Άγιος Θεός έβρισκε χειρότερο και πιο βάναυσο επιδρομέα από τον Τούρκο αυτόν θα έφερνε εναντίων σας για τις αμαρτίες σας" 
2) Επίσης αναρωτηθήκαμε πως ένα τέτοιο Νησί έβγαλε και βγάζει τόσους πολλούς αγίους ;
Στην δεύτερη ερώτηση η απάντηση είναι εύκολη και δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει τώρα : " όπου επλεόνασε η αμαρτία υπερ-περίσσευσε η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ" 
Αδελφοί ,γνωρίζετε πόσο σας αγαπάμε και οι διαπιστώσεις μαζί με τα ερωτήματα μας γίνονται με πόνο και επικρατεί μέσα μας ένας λογισμός και μια επισήμανση ( όπως θέλετε πείτε το ) δηλ. ότι  η Εγγλέζικη κατοχή σας " κόλλησε " πολλά  πνευματικά μικρόβια που πρέπει να κάνετε αγώνα για να τα τινάξετε από πάνω σας .
Γιατί τα επιτρέπει αυτά ο Θεός ;
Τα σκάνδαλα και ο κατασκανδαλισμός θα συνεχιστεί για να καθαρίσει η ήρα από το Στάρι ,εισήλθαμε σε τέτοια γεγονότα που μόνο όταν πλησιάσεις το ΘΕΙΟ με καθαρή καρδιά μπορείς να αντέξεις όλα αυτά .
Μετά από αυτά τα σκάνδαλα θα βγει μεγάλο καλό που θα ενδυναμώσει και θα καθαρίσει τους πιστούς από όλες τις ενδοεκκλησιαστικές λοιμώξεις των καιρών μας .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 




άκρως οικογενειακή υπόθεση ( για να πληρώσει την νύφη δηλ.τις χρήσεις παρελθόντων ετών ) - DW: Τον γαμπρό του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, θα επιλέξει πιθανότατα ο Ερντογάν ως διάδοχό του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου