Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

 "Αυτά δεν είναι τίποτα. Πάρα πολλά θα δείτε. Πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει."

 

"Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες."

"Γέροντας Σίμωνας Αρβανίτης κοιμήθηκε 4 Μαρτίου του 1988 - 20 ημέρες πριν ήταν καλά και πήραμε την ευχή του . Και μόνο αυτή η Ευχή του ήταν η καλύτερη πνευματική τόνωση. Άλλη φορά και πρώτα ο Θεός θα πούμε και άλλα " 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δύσκολες μέρες.

Ο Γέροντας έλεγε πολλά για την κατάσταση της κοινωνίας. Θα έλθουν, έλεγε, πολύ δύσκολες ημέρες. Ο κόσμος έχει ξεφύγει από τον δρόμο. (Α-353). Μια φορά ρωτήθηκε ο πατήρ Σίμων: Τι γίνεται με τις βόμβες που πέφτουν συνέχεια στην Αθήνα; Ήταν η χρονιά του 1982 ή 1983 και ο Γέροντας είπε: «Αυτά δεν είναι τίποτα. Πάρα πολλά θα δείτε. Πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει».
Ξεκαθάρισμα.

Ο Γέροντας συχνά έλεγε: «Έρχεται η ώρα που θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι», εννοώντας πολέμους και ακαταστασίες (υλικές και πνευματικές) και ημέρες εκδικήσεως.


Ανάγκη, για αγιότητα!

Ο Γέροντας έλεγε στους πατέρες της Μονής: Ο κόσμος ένα πράγμα έχει περισσότερο ανάγκη, την αγιότητα! Ο άνθρωπος πρέπει να μιμηθεί την απλότητα των μικρών παιδιών και, απευθυνόμενος προς τον Θεόν, να λέγει: «Τι θέλεις, Κύριε, να κάμω»; Προσέχετε τον διάβολο. Θέλει τη διχόνοια, τη σύγχυση, την ακαταστασία. Μην ακούτε τους λογισμούς, που σας ενσπείρει. Ο Χριστός μας, η Παναγία μας, οι Άγιοί μας, είναι γλυκύτατοι, ωραιότατοι, με πολλή αγάπη. Σ’ αυτούς να καταφεύγετε, για να σας προστατεύουν από τους δαίμονες. Όταν κάνεις κάτι από ζήλο και μεγάλη αγάπη προς τον Χριστό μας, και στραβό να είναι, ο Θεός, επειδή γίνεται από ζήλο και αγάπη για
κείνον, το δέχεται και το ευχαριστιέται.

Σταύρωμα στα φαγητά.

 Ο Γέροντας έλεγε, ό,τι πίνουμε ή τρώμε να το κάνουμε πρώτα «στριφτό», εννοώντας να το σταυρώνουμε, γιατί την εποχή μας όλα τα τρόφιμα είναι γεμάτα ορμόνες και φυτοφάρμακα. Έτσι, με το «στριφτό», δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Ο κόσμος γεμίζει δαιμονικούς γορίλες.

Στη μαρτυρία του για τον Γέροντα, γράφει, μεταξύ άλλων, ένα πνευματικό του τέκνο: «Κοιμάμαι ξανά και βλέπω πάλι τον Γέροντα, με τα πνευματικά του παιδιά, στην κορυφή ενός ψηλού βουνού. Κάποιο απ’ τα παιδιά τόλμησε, ενώ γνώριζε ότι ο Γέροντας είχε κοιμηθεί, να τον ρωτήσει, πώς θα πορευθούμε στη ζωή χωρίς εκείνον. Οδήγησε τότε την ομάδα σε ένα τέτοιο σημείο του βουνού, ώστε να φαίνονται οι πρόποδές του. Στο αντίκρισμα, όλοι τρόμαξαν. Υπήρχε ένας κόσμος γεμάτος από τεράστιους γορίλες. Και λέγει ο Γέροντας. Αυτός θα είναι ο κόσμος σε μερικά χρόνια. Στην ερώτηση, πως θα ανταπεξέλθουμε, απάντησε προφητικά: «Εσείς θα έχετε το αρνί, κι’ εγώ θα σας δίνω το χορτάρι». Το αρνί είναι ο Χριστός, ήθελε να πει ο Γέροντας, όπως αναφέρει και το Ευαγγέλιο. Όταν λοιπόν θα είμαστε στον Χριστό, θα έχουμε την προστασία του Θεού με την ευχή τη δική του.

Ίαση και προφητεία. 

Μια χριστιανή, η οποία είχε ζήσει από κοντά και είχε λάβει πολλές χάρες από τον Γέροντα, σε μια περίπτωση που η κόρη της, ενώ ήταν καταδικασμένη από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και ανέμεναν την κατάληξη του παιδιού μέσα σε λίγες ώρες, η μικρή ασθενής «γύρισε» και έγινε γρήγορα καλά. Η μάνα έκανε τάμα, μόλις έπαιρνε την κόρη της από το Νοσοκομείο, να πήγαινε πρώτα το παιδί της στον Γέροντα και μετά στο σπίτι της. Επί πλέον, να πουλούσε ένα οικόπεδο που είχε προίκα της και να έδινε τα χρήματα στο Μοναστήρι. Όταν, όμως, πήγε με το παιδί στον Γέροντα και του τα είπε όλα αυτά, εκείνος της είπε:

«Τι είναι αυτά που λες, παιδί μου; Ο Θεός δεν πληρώνεται. Να αγαπάτε τον κόσμο, να μην κρατάτε μίσος στην καρδιά σας, να μη σας ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός σας και να βοηθάτε, όταν βλέπετε άνθρωπο να υποφέρει. Και όταν οι άνθρωποι καταλάβουν ποιο είναι το φάρμακο, θα σωθούνε, ειδεμή θα πάνε χαμένοι».

Η μάνα τον ρώτησε: Ποιό είναι το φάρμακο Γέροντα;

Και ο Γέροντας της είπε: 

«Η Αγία Κοινωνία με την Ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια, παιδί μου. Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες. Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε τον Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό».
Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη (+ 1988), επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι’ αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς.

τα Βαλκάνια να " κοιμούνται" ήσυχα , τουρκικός στρατός στο Κοσσυφοπέδιο ;

φώτο Πηγή ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - Ανάθεση από το ΝΑΤΟ: Τουρκικό απόσπασμα έφτασε στο Κοσσυφοπέδιο 
Αναφέρθηκε ότι το τουρκικό απόσπασμα, που διατέθηκε κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ μετά την ένταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, έφτασε στο Κόσοβο, σημειώνουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ειρηνευτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), αναφέρθηκε ότι το τουρκικό απόσπασμα θα αντικαταστήσει το ιταλικό απόσπασμα που είχε αναπτυχθεί προηγουμένως στην περιοχή.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/

πόσο θα κρατήσουν τα σκάνδαλα και τα αντίχριστα θηρία;

Τα μεμονωμένα μέλη της Εκκλησίας μπορεί να χάσουν τη μάχη, η Εκκλησία όμως δεν μπορεί να χάσει τον πόλεμο. Ο Ιούδας έπεσε μα η Εκκλησία νίκησε. Ο Άρειος και ο Μακεδόνιος απώλεσαν τις ψυχές τους στη μάχη μα η Εκκλησία κέρδισε τη νίκη. Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης εξέπεσε, η Εκκλησία κέρδισε. Οι εξισλαμισμένοι υπέκυψαν στον πειρασμό μα η Εκκλησία θριάμβευσε. Η αθεϊστική εξουσία στη Ρωσία θα κατρακυλά στις ζητωκραυγές αλλά η Εκκλησία θα θριαμβεύσει και πάλι. Αυτοκρατορίες κατέπεσαν μα η Εκκλησία παρέμεινε. Οι αιρετικοί εξαφανίστηκαν μα η Εκκλησία επέζησε. Σε μερικά μέτωπα σημειώθηκαν απώλειες μα το συνολικό μέτωπο της Εκκλησίας ποτέ δεν υπέστη τη ρήξη. Ας μείνουμε πιστοί στον Χριστό, ας είμαστε καυχόμενοι μόνο για τον Χριστό και για τίποτε άλλο. 


Το Ουράνιο Φως θα φανερώσει τον δρόμο μας, θα μας βοηθήσει να δούμε τον σωστό δρόμο. Ας αρχίζουμε να δοξάζουμε τον Χριστό, όπως παλιά έκαναν οι πρόγονοί μας. Αν πράξουμε κατά αυτό τον τρόπο δεν θα ντροπιάσουμε τους εαυτούς μας. Ας είμαστε ευλογημένοι από τον Χριστό και ας Τον δοξάζουμε. Δόξα τω Θεώ, εις τους αιώνας των αιώνων.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (✞ 5 Μαρτίου 1956)
Πηγή Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς fb ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

" να προσέξετε και τις δύο πλευρές της Αγιοτόκου Λέσβου από τα βάσκανα μάτια του Αγαρηνού" είπε Γέροντας

 ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ  - Πηγή Φωτό από το fb ΛΕΣΒΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ ΜΑΣ

 ( βγαίνοντας ο χειμώνας ανοιξιάτικο χαλί μεταξύ Ερεσσού και Μεσοτόπου) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ  - Πηγή Φωτό από το fb ΛΕΣΒΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ ΜΑΣ ( Το Σπήλαιο του Αποστόλου Φιλίππου - ασκηταριό από τα χρόνια του Αγίου Ραφαήλ στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής της Θερμής) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

γνωρίζουν ότι έρχεται πυρηνικός όλεθρος; Σουηδία περιζήτητα τα σπίτια με ειδικά καταφύγια -ουαί εις τα Έθνη του Βορρά

Φώτο: "Σουηδικό σπίτι προς πώληση, με ένα καταφύγιο πυρηνικού πολέμου"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι αποκαλούμενες χώρες του Βορρά , ενεπλάκησαν σε μία αντιπαράθεση που τους αφορά και έχει σχέση με τεράστια ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα..
ποιο θα είναι το μέλλον τους;

Διαβάζουμε: 
"Σπίτια που δημιουργήθηκαν κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και διαθέτουν ισχυρά καταφύγια, βρίσκονται τελευταία στην προσοχή των Σουηδών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους καταφύγιο εν καιρώ πολέμου, καθώς ξεδιπλώνεται η κλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη, αποκαλύπτοντας φόβους για τις εξελίξεις στον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και την επέκτασή του, στη χώρα που πρόσφατα και μετά δυσκολίας εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ."
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/
“ουαί εις τα Έθνη του Βορρά” – στρατιωτικοποίηση της Βαλτικής Θάλασσας και της Αρκτικής.


ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

¨Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά :

«Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά ».

Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο .

«Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας . Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος :

«Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; » 

Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε :

«Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

Παισίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443

ΓΈΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Απόσπασμα από την γνωστή προφητεία-ποίημα του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού
Με μιας θα ανάψει η φωτιά, από μικρή αιτία κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία. Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία.

Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη Θεός θέλει ο Αντίχριστος του Κόσμου για να γίνει. Τότε κατέρχονται ομού της Δύσεως τα κράτη, ουαί στα Έθνη του Βορρά γίνονται όλα στάχτη” 

ΠΗΓΗ http://anakalipto.blogspot.com/2012
Μετά από αυτά που γίνονται και πρόκειται να γίνουν είναι δυνατόν να μην τρέμει όλη η ανθρωπότητα γιατί σε λίγο θα στενάζει;
Πρώτη φορά στα χρονικά έχουν βγει τόσοι στρατηγικοί πύραυλοι στην επιφάνεια της γης κοντά σε σύνορα χωρών.
ΓΙΑΤΙ βγαίνουν άραγε;
Για να χρησιμοποιηθούν, ώστε να κάψουν την ΑΜΑΡΤΙΑ και την διδασκαλία της ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ;

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ να κάνει το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου