Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

 

 Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Αυτός που δέχεται κάποια ευεργεσία, νιώθει την ανθρώπινη χαρά. Ενώ αυτός που την προσφέρει νιώθει τη θεϊκή χαρά»


Άγιος Παΐσιος: «Τώρα πολεμάμε με τον διάβολο. Γι’ αυτό κοιτάξτε να αδελφωθήτε πιο πολύ»

– Γέροντα, ανησυχώ, όταν λέτε ότι θα περάσουμε δύσκολα χρόνια.
–Να είστε αγαπημένες, μονοιασμένες, καταρτισμένες πνευματικά, να έχετε παλληκαριά, να είστε ένα σώμα, και μη φοβάσθε τίποτε. Βοηθάει μετά ο Θεός.
Να καλλιεργήσετε την αγάπη την πνευματική. Να έχετε τέτοια αγάπη πού έχει η μάνα για το παιδί.
Να υπάρχη η αδελφοσύνη, η θυσία. Θα περάσουμε σιγά-σιγά δύσκολες μέρες.

Ένας αγνός, καλός, λογισμός έχει μεγαλύτερη δύναμη από κάθε άσκηση

Ένας αγνός, καλός, λογισμός έχει μεγαλύτερη δύναμη από κάθε άσκηση. 
Ο άνθρωπος, όταν τα βλέπη όλα με καλούς λογισμούς, εξαγνίζεται και χαριτώνεται από τον Θεό. Με τους αριστερούς λογισμούς κατακρίνει και αδικεί τους άλλους, εμποδίζει την θεία Χάρη να ερθη, και  έρχεται έπειτα ο διάβολος καί τον αλωνίζει.
Πρέπει να προσέχουμε να μη δεχώμαστε τα πονηρά τηλεγραφήματα του διαβόλου, γιά να μη μολύνουμε ­τον Ναόν τον Αγίου Πνεύματος καί απομακρυνθή η Χάρις του Θεού, με αποτέλεσμα να σκοτισθούμε. Το Άγιο Πνεύμα, όταν δη την καρδιά μας αγνή, έρχεται και κατοικεί μέσα μας, γιατί αγαπάει την αγνότητα – γι’ αυτό και παρουσιάσθηκε σαν περιστέρι.
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης


Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Άκουσε με, Ανδρέα, όταν υπάρχει Μετάνοια στον άνδρα, η γυναίκα γίνεται αρνάκι ...»

Πολλές φορές τον έχω δει, από το 1979 μέχρι το 1994 που κοιμήθηκε, μα εκτός από μία ερώτηση, που εγώ έκαμα, ουδέποτε τον ερώτησα κάτι, πάντα αυτός μου μίλαγε και με δίδασκε.
Ήταν το 1990, όταν πρωί πρωί φτάσαμε στην Παναγούδα με τον Γιώργο. Μας άνοιξε φιλόξενα και με πήρε αγκαλιά τραβώντας με απαλά κάπου να μείνουμε μόνοι μακρυά από τον φίλο μου.

Η Μετάνoια και η Αιώνιος Ζωή, όπως την έμαθα από τον Αγίους Πορφύριο και Παΐσιο και τους άλλους σύγχρονους Γεροντάδες

Του Ανδρέα Χριστοφόρου
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την ομιλία σε βίντεο.

Η Μετάνοια και η Αιώνιος Ζωή…

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Είχα ακούσει από μικρός ένα παιδικό φίλο να μου διηγείται ένα γεγονός που με εντυπωσίασε.
Στο Γυμνάσιο λέει, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, του ήλθε μια διάθεση να τσιμπήσει στο πόδι τον μπροστινό μαθητή. 
Μόλις τον τσίμπησε, αυτός πετάχτηκε πάνω και κάνοντας θόρυβο, εντοπίστηκε από τον καθηγητή. Άρχισε τότε ο καθηγητής να τον επιπλήττει ώσπου τον διέταξε να βγει έξω από την τάξη , ως τιμωρία.


Γιατί ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης δεν ήθελε να δίνει στις βαπτίσεις ονόματα μεγάλων Αγίων;

Μια Φαρασιώτισσα από τις νεώτερες στο Μοσχάτο μου είπε: 
«Είναι αλήθεια ότι ο Χατζεφεντής (Πατήρ Αρσένιος) έκανε πολλά θαύματα στα Φάρασα, που τα έβλεπα μικρή και πολλά άκουγα από τους γονείς μου. 
Μη μου πείτε όμως ότι ήταν και Άγιος, διότι στην Κέρκυρα, στο Νοσοκομείο, δεν άφηνε να του σκοτώσουν τις ψείρες». Έχει συμβή αυτό, αλλά όταν φθάση ο αναγνώστης σ’ αυτό το σημείο της βιογραφίας, θα ιδή πόσο αδικείται στο περιστατικό αυτό ο Άγιος Πατήρ.

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Τα παιδιά που έχουν "ποτιστεί" από μικρά στην ευσέβεια μην τα φοβάστε»

Διαβάζει ο ιερομόναχος Νεκτάριος Κοβιλιάτης, Ιερόν Κάθισμα Άνω Δολών Μάνης.

Ο άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης αφήνει διάδοχο του τον άγιο Παΐσιο!

Ο ευλογημένος άνθρωπος του Θεού, Χατζεφεντής [ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης (1840-1924)], εκτός από τα άλλα του χαρίσματα είχε και το προορατικό χάρισμα. 
Ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (αριστερά) και 
ο άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης. 
Είχε πληροφορηθή από τον Θεό, από χρόνια μπροστά, πως θα έφευγαν [από την Καππαδοκία] για την Ελλάδα, και έλεγε στους Φαρασιώτες να μην ξανοίγωνται, αλλά να κάνουν οικονομίες για τον δρόμο . Έναν χρόνο πριν από την Ανταλλαγή πήγε μια γυναίκα και του είπε:

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος απαντά σε ερώτηση προσκυνητή σχετικά με το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ (ηχητικό)

Ακούστε το ηχητικό:

Ο μικρός Γεωργάκης που έγινε μάγος στο Θιβέτ και ο Άγιος Παΐσιος

Η ιστορία του μικρού Γεωργάκη που έγινε μάγος στο Θιβέτ από την μικρή του ηλικία γιατί ο παππούς του το άφησε στους εκεί γκουρού που του έμαθαν την μαγεία. Η ιστορία βρίσκεται στο βιβλίο «Από το Θιβέτ στο Άγιον Όρος», του Γιάννη Κοτζάμπαση (που μιλά στο βίντεο). 

Το θαύμα του Αγίου Μηνά στον Γέροντα Χατζη-Γεώργη τον Αγιορείτη

«Μεταξύ των αδικημένων Πατέρων της Εκκλησίας μας είναι και ο Οσιώτατος πατήρ Γεώργιος, ο Χατζη-Γεώργης, ο οποίος είναι ένας σύγχρονος Άγιος της εποχής μας, αλλά, μπορούμε να πούμε, και μεγάλος Άγιος, ανάλογα με την εποχή μας.», γράφει ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης.
Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης (1809 - 1886 μ.Χ.), «ο μέγας και περιβόητος ασκητής», ασκήτευσε στο Άγιον Όρος επί μακρό χρονικό διάστημα. Επί αρκετά χρόνια έμενε στην Κερασιά, στο μεγάλο Κελί του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Μηνά, ως υποτακτικός του Παπα-Νεόφυτου στην

Το κασκόλ του Αγίου Παϊσίου εξαφανίζει όγκο

Μαρτυρία Φιλίτσας. . . από τον Βόλο:
«Βρέθηκα στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να βοηθήσω και να ηρεμήσω, την απελπισμένη αδερφή μου, μετά από την ένδειξη όγκου στην μαστογραφία που έκανε.
»Μέ σεβασμό ζήτησα από αγαπητή μου φίλη την πολύτιμη κληρονομιά της, το κασκόλ του σεβαστού γέροντος Παϊσίου. Κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά μου, με χέρια τρεμάμενα, με έντονο χτυποκάρδι, έτρεξα και το εναπόθεσα στην αγκαλιά της πασχούσης.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ασπασμός Οσίου Παϊσίου και Πατριάρχου

Με χαρά και συγκίνηση δημοσιεύουμε ένα σπάνιο και ιστορικό βίντεο από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στις 7.11.1992.
Σε κάποιο επισκέπτη που ήθελε να μάθει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Παράδεισο ο Γέροντας διαβάζοντας τη σκέψη του του είπε: «Αγάπη και πίστη στο Χριστό να έχεις και τίποτα άλλο».
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Η κολυμβήθρα που βαπτίστηκε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τον Άγιο Αρσένιο

Σήμερα, 10 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκη.
Ο Όσιος Αρσένιος βάπτισε τον γέροντα Παΐσιο, μικρό στα Φάρασα και απαίτησε από τους γονείς του να δοθεί το δικό του όνομα Αρσένιος και όχι το όνομα Χρήστος που ήταν του παππού του.
Τότε είπε χαρακτηριστικά με προφητικό νόημα: «Εσείς καλά θέλετε να αφήσετε άνθρωπο στο πόδι του παππού, εγώ δεν θέλω να αφήσω καλόγηρο στο πόδι μου;»
Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει την πέτρινη κολυμβήθρα που βαπτίστηκε ο Γέροντας Παΐσιος από τον Όσιο Αρσένιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου