Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!

<<Κάποτε, ήλθε στο καλύβι ένας Ελληνοαμερικανός ιατρός. Είδα το πρόσωπό του που ήταν φωτεινό, γι’ αυτό με τρόπο τον ερώτησα γιά την ζωή του.

«Πάτερ», μου είπε, «είμαι Ορθόδοξος, αλλά μέχρι τελευταία ούτε νηστείες κρατούσα ούτε στην Εκκλησία πήγαινα συχνά. Ένα βράδυ είχα γονατίσει στο δωμάτιό μου, να παρακαλέσω τον Θεόν, γιά ένα θέμα που με απασχολούσε, οπότε γέμισε το δωμάτιο με ένα γλυκό φως. Γιά αρκετή ώρα δεν έβλεπα τίποτε άλλο, παρά μόνο φως και ένοιωθα μία ανέκφραστη ειρήνη μέσα μου»!

Θαύμασα, γιατί κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός αξιώθηκε να δει το Άκτιστο Φως, και του εζήτησα να μου πει, τί είχε προηγηθή.

ΑΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ…

 

 <<Ω, αν βλέπατε τον διάβολο πώς κινείται… Δεν τον έχετε δει, γι’ αυτό δεν καταλαβαίνετε μερικά πράγματα... Κάνει το πάν, γιά να μην βοηθηθή ο άνθρωπος… Το έχω παρατηρήσει στο Καλύβι, όταν συζητώ με προσκυνητές.

Μόλις φθάσω ακριβώς στο σημείο που θέλω, στο πιο ευαίσθητο, γιά να βοηθήσω αυτούς που με ακούνε, τότε, ή κάποιος θόρυβος γίνεται ή έρχονται άλλοι και διακόπτω. Τους βάζει προηγουμένως ο διάβολος να χαζεύουν απέναντι την Σκήτη ή να βλέπουν κάτι, και «κανονίζει» να έλθουν στο πιο λεπτό σημείο της συζητήσεως, γιά να αλλάξω θέμα και να μην υπάρξει όφελος... Διότι, όταν αρχίσει η συζήτηση, ξέρει ο διάβολος που θα καταλήξει και επειδή  βλέπει,  ότι  θα  πάθη  ζημιά,  στέλνει  κάποιον  ακριβώς  στο  πιο ευαίσθητο σημείο, γιά να με διακόψει.

«Έ, Πάτερ, από που να μπούμε;», φωνάζει.

«Πάρτε λουκούμια και νερό, και ελάτε από εκεί», τους λέω.

ΑΙ «ΜΕΘΟΔΟΙ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΣΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ…

 

<<Ένας νεαρός, είχε μπλέξει με κάποιον μάγο και ασχολήθηκε με μαγικά...

Έπαθε μετά ζημιά, αρρώστησε και κατέληξε στο Νοσοκομείο...

Μήνες ξοδεύτηκε ο πατέρας του, γιατί δεν είχαν τότε ασφάλεια, γιά να βρουν τί έχει... Οι γιατροί δεν του έβρισκαν τίποτε... Είχε γίνει χάλια το παλικάρι...

Τί κάνει τότε ο διάβολος...!

Του εμφανίζεται σαν τον Τίμιο Πρόδρομο, που τον είχαν πολιούχο στον τόπο του και του λέει:

«Θα σε κάνω καλά, αν ο πατέρας σου κτίσει μία Εκκλησία»…!

Το είπε το παιδί στον πατέρα του και εκείνος ο καϋμένος λέει:

«ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ» (Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης)!!

 <<Το Ευαγγέλιο και η κοσμική λογική δεν συμβιβάζονται. Στο Ευαγγέλιο είναι η Αγάπη ενώ στην λογική είναι το συμφέρον. Στο Ευαγγέλιο λέει: «Αν σε αγγαρεύσει κάποιος γιά ένα μίλι, εσύ να πας δύο μίλια». Πού υπάρχει λογική εδώ πέρα; Εδώ είναι μάλλον «τρέλλα»! Γι’ αυτό όσοι πάνε να συμβιβάσουν το Ευαγγέλιο με την κοσμική λογική, μπερδεύονται άσχημα.

Υπάρχουν διάφορες ομάδες που οργανώνουν φιλανθρωπικά έργα. Μαθαίνουν φέρ’ ειπείν, ότι κάποιος έπαθε μεγάλη ζημιά, φτώχυνε και έχει ανάγκη από χρήματα.

«Να τον βοηθήσουμε», λένε, «αλλά, προηγουμένως, ας βεβαιωθούμε αν έχει πράγματι ανάγκη».

Και πάνε κάποιοι να τον επισκεφθούν, γιά να δουν αν πράγματι έχει ανάγκη. Και βλέπουν, ας υποθέσουμε, να έχει πολυτελές σαλόνι και λένε:

ΑΙ ΣΟΦΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΣΚΗΤΟΥ!!

  

<<Σήμερα, ο γάμος όπως κατάντησε, έχει χάσει το νόημά του… Διαλύονται οικογένειες στα καλά καθούμενα... Ήλθε τις προάλλες στο Καλύβι κάποιος τελείως ζαλισμένος.

Είχε δύο παιδιά από μία φιλενάδα...

Παντρεύθηκε μία άλλη, έκανε ένα παιδί και την χώρισε…

Μετά ξαναπαντρεύθηκε κάποια άλλη, η οποία ήταν χωρισμένη και είχε δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της και ένα παιδί από έναν φίλο...

Έκανε και μ’ αυτήν άλλα δύο παιδιά…

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!

        Ο Μέγας Όσιος της εποχής μας, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, εις το παρόν ψυχωφελέστατον ηχητικόν απόσπασμα, ομιλεί περί της ουσίας της νοεράς προσευχής και του καταλλήλου τρόπου προετοιμασίας δι’ αυτήν!
         Ιδιαιτέραν σημασίαν δίδει όχι τόσον εις την στάσιν του σώματος και τας μεθόδους που περιέχονται εις ωρισμένα εποικοδομητικά βιβλία, όσον εις τους ορθούς λογισμούς (κυρίως ταπεινούς και ευχαριστιακούς προς τον Θεόν), οι οποίοι αποτελούν το απαραίτητον προοίμιον, διά να προσευχηθή, με την νοεράν προσευχήν, ο οιοσδήποτε εις τον Θεόν!
         Εννοείται ότι, διά να μετεξελιχθή η «νοερά προσευχή», εις όντως νοεράν και καρδιακήν, χρειάζεται πέραν και πρό της ευχαριστιακής προετοιμασίας η εσωτερική κάθαρσις διά των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας, το ταπεινόν φρόνημα και η καθοδήγησις από έμπειρον πνευματικόν πατέρα και οδηγόν!
        Ευχόμεθα καλήν και εποικοδομητικήν ακρόασιν!

Πηγή:  RumOrthodox

 

 

ΑΛΛΟ ΤΑΠΕΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΕΠΙΜΟΝΗ…

 <<Κάποτε, ένας ασθενής, παρακαλούσε τον Άγιο Παντελεήμονα να τον θεραπεύσει. Ο Άγιος όμως, δεν τον θεράπευε. Ο ασθενής όμως επέμενε και παρακαλούσε συνέχεια, ώσπου μία ημέρα ο Άγιος Παντελεήμονας τον έκανε καλά!

Μετά από χρόνια, ο πρώην ασθενής πέθανε και πήγε στην άλλη ζωή. Ανακάλυψε όμως ότι, έχασε πολλά στεφάνια, εξ αιτίας της θεραπείας του από την ασθένεια του…

Και τότε είπε στον Άγιο Παντελεήμονα:

ΤΑΠΕΙΝΗ, ΣΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!

         Ο μεγάλος Γέροντας Κλεόπας Ηλίε ο Ρουμάνος, το 1977, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος γιά προσκύνημα. Πήγε σε πολλές Ιερές Μονές, επροσκύνησε πολλές Ιερές Εικόνες και Άγια λείψανα… Δεν παρέλειψε βέβαια να επισκεφθή και τον Άγιο Παΐσιο, και εζήτησε την συμβουλή του, στο παρακάτω ερώτημα:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!!

 <<Θυμάμαι, στην Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης, όταν έριχναν οι μάστορες το μπετόν, γιά να φτιάξουν την πλάκα στα κελλιά που είχαν καεί, δεν έφτασαν τα τσιμέντα. Υπολειπόταν το ένα τρίτο, γιά να τελειώση η πλάκα.

Έρχονται οι μάστορες και μου λένε:

«Γέροντα, τα τσιμέντα τελειώνουν. Να αραιώσουμε το μπετόν, για να φθάση γιά όλη την πλάκα;».

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΙΣΤΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ!

 <<Πόσοι έρχονται και ζητούν να τους βοηθήσω σε κάποιο πρόβλημά τους και ούτε εξομολογούνται, ούτε εκκλησιάζονται…

«Εκκλησιάζεσαι;» τους ερωτώ.

«Όχι», μου λένε.

«Εξομολογήθηκες καμμιά φορά;», τους ξαναρωτώ.

«Όχι. Ήλθα να με κάνεις καλά».

«Μα πώς; Πρέπει να μετανοήσεις γιά τα σφάλματά σου, να εξομολογείσαι, να εκκλησιάζεσαι, να κοινωνείς όταν έχεις ευλογία από τον πνευματικό σου και εγώ θα κάνω προσευχή να γίνεις καλά. Ξεχνάς, ότι υπάρχει και άλλη ζωή, και πρέπει να ετοιμασθούμε γιά εκεί;»

«Κοίταξε, πάτερ, αυτά που λες, Εκκλησίες, άλλη ζωή κ.λπ., εμένα δεν με απασχολούν. Αυτά είναι παραμύθια... Έχω πάει σε μάγους, σε μέντιουμ και δεν μπόρεσαν να με κάνουν καλά. Έμαθα, ότι εσύ μπορείς να με κάνεις καλά».

ΕΠΛΑΣΘΗΜΕΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου