Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Φωτογραφίες του σπιτιού του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα και προσωπικών του αντικειμένων



Ένας επιστήμονας εξομολογείται: «Ο Άγιος Παϊσιος με έβγαλε από την κόλαση που ζούσα»

Για τον Άγιο Παΐσιο μιλά στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο φυσικός και αγιογράφος Αθανάσιος Ρακοβαλής. Ο κ. Ρακοβαλής εξιστορεί μοναδικές στιγμές αγιοσύνης του Γέροντα που τον σημάδεψαν, προσωπικά θαύματα που ο ίδιος έζησε, καθώς και συμβουλές του Γέροντα προς τον ίδιο που θα κρατήσει για πάντα. Τέλος, μιλά για την απλόχερη και άδολη αγάπη του που όπως χαρακτηριστικά λέει ήταν μεγαλύτερη κι από εκείνη της μητέρας προς το παιδί. 



Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Ποτέ να μην κατακρίνουμε. Όταν βλέπουμε κάποιον να πέφτει στην αμαρτία, να κλαίμε και να παρακαλάμε το Θεό να τον συγχωρέσει»

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Σε έναν που εξομολογείται, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν»

-Γέροντα πότε πιάνουν τα μάγια;
-Για να πιάσουν τα μάγια, πρέπει να δώσει κανείς δικαιώματα στον διάβολο. Να δώσει δηλαδή σοβαρή αφορμή και να μην τακτοποιηθεί με την μετάνοια και την εξομολόγηση.
Σε έναν που εξομολογείται, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν πιάνουν. Γιατί, όταν εξομολογείται και έχει καθαρή καρδιά, δεν μπορούν οι μάγοι να συνεργασθούν με τον διάβολο, για να τον βλάψουν.



Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης - Γάμος ἢ μοναχισμός;

Σὲ προσκυνητή, ποὺ ἀντιμετώπιζε τὸ δίλημμα γάμος ἢ μοναχισμός, ὁ Γέροντας τὸν συμβούλεψε:
«Μὴ βιάζεσαι. Ὁ Θεὸς θὰ δείξει. Ὁ γάμος καὶ ὁ μοναχισμὸς εἶναι σὰν δύο φροῦτα. Τὸ ἕνα θὰ ὡριμάσει, τὸ ἄλλο θὰ σαπίσει καὶ θὰ πέσει. Ἐσὺ θὰ πάρεις τὸ ὥριμο» (σελ. 160).
Πηγή: «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν. Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης. 1924–1994» β´ τόμος.   



Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης - Πότε γίνεται η «πνευματική διάσπαση» του ατόμου;

Όταν έχουμε αυτογνωσία, τότε γίνεται η «πνευματική διάσπαση» του ατόμου μας. Έτσι απελευθερώνεται η ενέργεια και ξεπερνάμε την βαρύτητα της φύσεώς μας και διαγράφουμε πνευματική τροχιά.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης




- Άγιε Γέροντα Παΐσιε, πῶς μπορεῖ κανείς νά καταλάβη ἄν κάποιος εἶναι δαιμονισμένος καί ὄχι ψυχοπαθής;

- Γέροντα, πῶς μπορεῖ κανείς νά καταλάβη ἄν κάποιος εἶναι δαιμονισμένος καί ὄχι ψυχοπαθής;
- Αὐτό καί ἕνας ἁπλός γιατρός, εὐλαβής, μπορεῖ νά τό καταλάβη. Ὅσοι πάσχουν ἀπό δαιμόνιο, ὅταν πλησιάσουν σέ κάτι ἱερό, τινάζονται. 
Ἔτσι φαίνεται ξεκάθαρα ὅτι ἔχουν δαιμόνιο. Λίγο ἁγιασμό ἄν τούς δώσης ἤ μέ ἅγιο Λείψανο ἄν τούς σταύρωσης, ἀντιδροῦν, ἐπειδή στρυμώχνονται μέσα τους τά δαιμόνια, ἐνῶ, ἄν ἔχουν ψυχοπάθεια, δέν ἀντιδροῦν καθόλου.

Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος - Περί αγάπης συζύγων (6/12/2018)



Ακούστε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο σε μια Αγρυπνία στο κελί του, Παναγούδα, ανήμερα της εορτής τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης κρατώντας στα χέρια του το βιβλίο «Ὁ ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης, ὡς ἐμπειρικός θεολόγος»

Κάντε κλικ στην εικόνα.

Άγιος γέροντας Παΐσιος. Κόνιτσα – Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. Ο δρόμος προς την αιωνιότητα (βίντεο)

Δύο λόγια.
Όταν πραγματοποιείς τα όνειρα σου γεμίζεις από χαρά. Κάποια όνειρα όμως όταν πραγματοποιούνται είναι ευλογία και πολύ μεγάλη μάλιστα.
Η ομάδα Up Drones σχεδίαζε από καιρό να ακολουθήσει να βήματα του Άγιου γέροντα Παΐσιου από το σπίτι όπου μεγάλωσε στην πανέμορφη Κόνιτσα μέχρι και τον πρώτο του σταθμό το μοναστήρι της Ιεράς Μονής Παναγίας Στομίου στο μακρύ, επίπονο αλλά και μοναδικό ταξίδι προς την αιωνιότητα και την Αγιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου