Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

 «Οι καημένοι κοσμικοί...»: Σαρωτική προφητεία από τον Άγιο Παΐσιο για τα καρναβάλια και τις Απόκριες

Θα σας προβληματίσει

«Οι καημένοι κοσμικοί...»: Σαρωτική προφητεία από τον Άγιο Παΐσιο για τα καρναβάλια και τις Απόκριες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα έθιμα του καρναβαλιού και της αποκριάς, είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων, οι οποίοι ανυπομονούν κάθε χρόνο να μασκαρευτούν και να διασκεδάσουν με τα ανελαστικά τραγούδια των ημερών. Τι δήλωνε όμως ο σπουδαίος Άγιος Παΐσιος για τις απόκριες; Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψή του για την Κωνσταντινούπολη.

Οι καημένοι οι κοσμικοί γιορτάζουν κάθε μέρα την κοσμική τους υποκρισία και ντύνονται όπως είναι μέσα τους. Παλιά, καρναβάλια γίνονταν οι άνθρωποι μία φορά τον χρόνο, μόνον τις αποκριές. Τώρα οι περισσότεροι συνέχεια καρναβάλια είναι.

Δηλαδή, παλιά έβλεπε κανείς καρναβάλια μία εβδομάδα, μόνον τις αποκριές. Τώρα βλέπει κάθε μέρα…

Καθένας ντύνεται όπως του λέει ο λογισμός! Έχουν γίνει τελείως παράξενοι. Παλάβωσαν!

«Οι καημένοι κοσμικοί...»: Σαρωτική προφητεία από τον Άγιο Παΐσιο για τα καρναβάλια και τις Απόκριες

Δηλώσεις από τον Άγιο Παΐσιο για το καρναβάλι

Λίγοι είναι οι συμμαζεμένοι άνθρωποι, οι σεμνοί, είτε άνδρες είτε γυναίκες είτε παιδιά. Ιδίως οι γυναίκες είναι τελείως χάλια. Σήμερα που κατέβαινα στην πόλη είδα κάποια με μία κορδέλα τόσο φαρδιά, σαν επίδεσμο, κάτι μπότες μέχρι επάνω και ένα κοντό φόρεμα. Μου είπαν:

«Είναι της μόδας»!

Άλλες περπατούν με κάτι τόσο λεπτά τακούνια! Λίγο να στραβοπατήσουν, στον ορθοπεδικό θα πάνε… Τα δε μαλλιά, μην τα ρωτάς!

Μία άλλη –ο Θεός να με συγχωρέση – τι άνθρωπος ήταν; Ένα πρόσωπο άγριο, με το τσιγάρο στο στόμα, φού, φού, τα μάτια κόκκινα!…

Τώρα λένε ότι έχουν σαν αρχή να μην καπνίζουν στο σπίτι, όταν έχουν μικρά παιδιά. Τα παιδιά εν τω μεταξύ, τα καημένα, έχουν γεννηθεί… καπνιστές ρέγγες!

Και από τους καφέδες οι άνθρωποι παθαίνουν· κάνουν κάτι γκριμάτσες… Έχει φύγει η Χάρις του Θεού. Τέλεια εγκατάλειψη!

Ισοπεδωτική προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Όποιος πάρει μέρος σ' αυτόν τον πόλεμο... χάθηκε!»

Για ακόμη μία φορά τα λόγια του Αγίου Παϊσίου, για τα δεινά που περιμένουν τον κόσμο, συγκλονίζουν και δυστυχώς δείχνουν πολύ πιθανό να επαληθευτούν, όπως και ακόμη μία προφητεία του, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας.

«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.

Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη.

Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος.

Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»

Ισοπεδωτική προφητεία του Αγίου Παϊσίου: «Όποιος πάρει μέρος σε αυτό τον πόλεμο... χάθηκε!»

Athensmagazine.gr

 

 

 

Ανοιχτή επιστολη προς το δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά σχετικά με τη διοργάνωση αποκριάτικων εδκηλώσεων στη Πτολεμαΐδα

Ανοιχτή επιστολη προς το δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά σχετικά

με τη διοργάνωση αποκριάτικων εδκηλώσεων στη Πτολεμαΐδα.

Θέμα: Η πρώτη «Πρόσκληση συμμετοχής για τις [ΠΡΩΤΕΣ] Αποκριές στον Δήμο Εορδαίας»

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, παρακαλώ να λάβετε υπόψη το παρακάτω αρχαίο μήνυμα του π. Αυγουστίνου Καντιώτη και ενεργήσετε ανάλογα, ως ηγέτης του χριστεπώνυμου λαού της πόλεως Πτολεμαΐδας.

Μην ξεχνάτε παρακαλώ και το λόγο του προφήτου Ιερεμία: «Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου» (Ιερ. 12,10), καθώς και την ερμηνεία του! Ο άγιος Μάξιμος, ο Γραικός στον λόγο του «Προς τους ευσεβείς ηγέτας» σημειώνει: «Ας ζητήσουμε συνετά και ας κατανοήσουμε ορθά ποια είναι η δύναμις του θείου λόγου, όπου λέγει: «ποιμένες πολλοί διέφθειραν τον αμπελώνα μου, εμόλυναν την μερίδα μου» (Ιερ. 12, 10).  Αξίζει πολύ να μεριμνούν και να τηρούν αυτόν τον θείο λόγο όσοι θέλουν να κυβερνούν επί της γης θεάρεστα, βασιλείς και αρχιερείς.  Διότι, εάν ο αμπελώνας και η κληρονομία του Κυρίου, ο χριστεπώνυμος λαός, πραγματικά έχει δοθεί στα χέρια τους, ποιμένες δε της ιεράς αυτής κληρονομίας του υψίστου Δεσπότου είναι οι βασιλείς και οι αρχιερείς και οι λοιποί ηγεμόνες, ας προσέχουν λοιπόν καλά πώς τον κυβερνούν και πώς διοικούν τα ζητήματά του, εάν δηλαδή σύμφωνα με τις εντολές του υψίστου Δεσπότου, «αυτοί γαρ αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών αυτών, ως λόγον αποδώσαντες» (Προβ. Εβρ. 13,17) γι’ αυτούς στον Ύψιστο, καθώς λέγει ο θείος Απόστολος» (ΠΗΓΗ: «Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ», Εκδόσεις Αρμός, Πρώτη Έκδοσις Νοέμβριος 1991, Σελ. 143-149). 

πόσπασμαπ«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣΠΙΘΑ»Φεβρουάριο 1952 αριθμφύλ. 125

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ


«ναβιώσεως ειδωλολατρικν πομπν

 Καρνάβαλος; Δν πάρχει καμμία μφιβολία, τι εναι πομπ το Σαταν κα δημιουργε τ ψυχολογικν κενο κλίμα, μέσα ες τποον μοιραον ενε ν σημιώνεται χαλάρωσις τν θν, καἐὰν κόμη δν λαμβάνουν χώραν δημοσία α μεγάλαι κεναι πρέπειαι τν Βακχικν ορτν, πάντως τ πνεμα το Βάκχου κα τς φροδίτης πικρατε Σατανς τς μέρας το Καρνάβαλου ενε πολυάσχολος.  πελατεία του μεγίστη. Σύρει πλήθη. Τ δίκτυά του νασύρονται πλήρη π νέας κα νέους. Κα ες ποα μαρτήματα δν παρασύρονται ονθρωποι κατ τς μέρας ατς το Καρνάβαλου; Αστεα ηδσματα πορνικά, χειρονομίαι πρεπες, πολυποσίαι, πολυφαγίαι, μέθαι, κραιπάλαι, ασχρολογίαι, βλασφημίαι, ξωφρενικο χορο Σαλώμης, ασχρορωτες κα συζυγικαπάται, προοίμια διαζυγίων κα οκογενειακν δραμάτων, δο τμαρτήματα, δο τ λιβάνι πο καίεται πρς λατρείαν το θεο-Καρναβάλου. Τλλο, σς ρωτμεν, τλλα θπρεπε ν γίνωνται δι ν κληθον Σατανικα πομπαί; κολουθν ατς γίνεται ρνητς τς ν τ βαπτίσματί του μολογίας πίστεως…

λλ ποος θʼναλάβη τν γνα; Ποος λλος παρκκλησία. ς κατέλθη ες γνα. ς ρχίση  πόλεμος! ς στράψουν πλα τερά. Πνευματικν πλοστάσιον ενε κκλησία. χει πλα μ τποα δύναται ν νικήση κατ κράτος τν Σατανν κα νʼρη θρίαμβον περιφανρκε ν τ χρησιμοποιήση γκαίρως κα γενναίως….

τσι νήργησε ες τν Βασιλίδα τν πόλεων ερς Χρυσόστομος. Μγρυπνίαν λονύκτιον, μ λιτανείαν ερν καυσε τν Διάβολον διέλυσε τς ρδς τν αρετικν κα τν εδωλολατρν, οποοι θελαν εδωλολατρικές πομπές…

 Και σήμερα, ἐὰν κλρος κα εσεβς λας κινηθον, θ σαρώσουν τν Διάβολον. Οδν τς κκλησίας σχυρότερον ταν γκλείη ες τος κόλπους της πιστος νδρας κα γυναίκας ως θανάτου.»

Υ.Γ.

Με σεβασμό στη θεσμική θέση και ρόλο σας, σας θυμίζω άρθρο του 2012 με τίτλο «Πτολεμαΐδα: Ματαιώνεται καρναβάλι λόγω… Μητροπολίτη (Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλήτου)»

«Πτολεμαΐδα: Ματαιώνεται καρναβάλι λόγω… Μητροπολίτη (24/02/2012)

Σ’ ένα μικρό χωριό της Πτολεμαΐδας, τη Γαλάτεια Εορδαίας, οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις δε θα γίνουν, καθώς οι κάτοικοι δε θέλησαν να έρθουν σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ο οποίος με πρόσφατη εγκύκλιό του ζητά από τους συλλόγους να ματαιώσουν τα αποκριάτικα τους σχέδια.

 «Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ και χρόνια έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. Δεν προσβάλλουμε κανέναν. Το τελευταίο διάστημα, ο Μητροπολίτης διαμηνύει παντού ότι θα αφήσει το χωριό μας χωρίς παπά, εάν προχωρήσουμε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Με το φόβο αυτό και για να μην έρθουμε σε κόντρα με την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά μας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Γαλάτειας Πορφύριος Βουτάλης. Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης, με εγκύκλιο του που διαβάστηκε σε εκκλησίες που ανήκουν στην επικράτεια της Μητρόπολης, καλεί τους πιστούς να μην συμμετέχουν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, τονίζοντας πως πρόκειται για ειδωλολατρικά έθιμα.

 «Η πατρίδα μας διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση. Περνά μια νέα κατοχή. Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Άλλοι πεινούν και άλλοι κρυώνουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται. Νέοι δυσβάστακτοι φόροι συνεχώς προστίθενται» αναφέρει η εγκύκλιος.

 «Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον ‘θεό καρνάβαλο’ και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του» καταλήγει η εγκύκλιος του Μητροπολίτη.»

ΠΗΓΗ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 (ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ)

ΜΕ ΤΙΜΗ

Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Ιεροψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου