Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

 Γ.Μ : Λίγο πρίν την δαιμονική μπόρα ….

Όποιος είναι καπετάνιος, πατριάρχης, ηγούμενος, ιερέας, διάκονος, θα τους αλλάξει αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Θα επιτρέψει να συμβούν διάφορα γεγονότα – ασθένειες, σεισμοί, πλημμύρες και ένας τεράστιος πόλεμος.
Και μετά από όλα αυτά θα έρθει μια μεγάλη ειρήνη με το νέο πλήρωμα του πλοίου, που θα φέρει ο Χριστός.
Και στο πλήρωμα δεν υπάρχουν μόνο καπετάνιοι, αλλά και απλοί άνθρωποι.

ο Θεός έχει σχέδιο να αλλάξει το πλήρωμα του πλοίου.

Αυτά θα γίνουν γιατί τα είπε ένας άγιος ,δεν είναι υποθέσεις , είναι ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ , είναι αυτά που ἃ δεῖ γενέσθαι ἐν τάχει.
Είναι αυτά τα λόγια ,που πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη της ζωής μας και φόβο .
Μήπως ενώ είμαστε μέσα στις εκκλησίες ,είμαστε το παλαιό πλήρωμα ,είμαστε το ανάξιο παλαιό πλήρωμα ,παράδειγμά πρός αποφυγή που Τὸ γὰρ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δι᾿ ἡμᾶς βλασφημεῖται ἐν τοῖς ἔθνεσι
Μήπως το Παλαιό πλήρωμα πλανάται ότι είναι ΑΞΙΟ ,από τον καπετάνιο έως και τον πιο απλό άνθρωπο
Μήπως είμαστε τυπολάτρες χωρίς ΜΕΤΑΝΟΙΑ και τους καρπούς της και κουνάμε το δάχτυλο στους άλλους και ποτέ στον καθρέπτη μας .

Θα επιτρέψει να συμβούν διάφορα γεγονότα – ασθένειες, σεισμοί, πλημμύρες και ένας τεράστιος πόλεμος.
Αυτά που περιγράφει ο Άγιος είναι ένας άλλος ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ που περιμένει την υφήλιο ,τον κόσμο ολόκληρο .
Είναι το τράνταγμα ,αλλά και μετά το χαστούκι που περιμένει τον σατανά .
Μα πάντα πρίν τον κατακλυσμό ο Θεός έχει έτοιμη ΚΙΒΩΤΟ και καλεί ΜΥΣΤΙΚΑ τις καρδιές μας , μέσα σε αυτήν, να την πληρώσουμε ,να την γεμίσουμε .
Μας καλεί να αποτελέσουμε το ΠΛΗΡΩΜΑ .Όποιος είναι καπετάνιος, πατριάρχης, ηγούμενος, ιερέας, διάκονος, θα τους αλλάξει αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Κάθε ενορία έχει μια κιβωτό εν αναμονή και έχει καπετανιούς και πλήρωμα ,αλλά και πολλές άδειες θέσεις που περιμένουν να γεμίσουν .
Το παλαιό πλήρωμα τώρα δοκιμάζεται για τον επερχόμενο κατακλυσμό και θα τους αλλάξει αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.αν έχουν τους ναούς κλειστούς συνέχεια και ανοίγουν κάποιερς ώρες λίγες μέσα στην ημέρα για παράδειγμα και φθονούν όσους εργάζονται στις ενορίες τους περισσότερο .Λουκ. 18,11 ὁ Φαρισαῖος σταθεὶς πρὸς ἑαυτὸν ταῦτα προσηύχετο· ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης·Η ΚΡΙΣΗ και η αλλαγή δεν είναι δική μας δουλειά ,αλλά του Κυρίου της Κιβωτού
Ο δικός μας φόβος είναι μην μείνουμε απέξω στον κατακλυσμό ως ανάξιο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ αυτοδικαιωμένο πλήρωμα ,ως ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
Αν είμαι το παλαιό πλήρωμα και σκέφτομαι ,μιλώ και πράττω όπως ο Φαρισαίος ,θα φάω σουτ αργά ή γρήγορα …
Για να μπούν αυτοί που θα σκέφτονται ,θα μιλούν και θα πράττουν έτσι , οὐκ ἤθελεν οὐδὲ τοὺς ὀφθαλμοὺς εἰς τὸν οὐρανὸν ἐπᾶραι, ἀλλ᾿ ἔτυπτεν εἰς τὸ στῆθος αὐτοῦ λέγων· ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ.
Από τον πατριαχη έως και τον πιο απλό πιστό μέσα στην εκκλησία ,μέσα στο πλήρωμα του σκάφους του Χριστού , ουδείς μπορεί να γίνει ΚΡΙΤΗΣ των άλλων .
Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να έχει το βλέμμα στον ουρανό και να κρίνει τους άλλους .Ἐγὼ περὶ αὐτῶν ἐρωτῶ· οὐ περὶ τοῦ κόσμου ἐρωτῶ, ἀλλὰ περὶ ὧν δέδωκάς μοι, ὅτι σοί εἰσι,Αυτά που περιγράφει ο άγιος Πορφύριος και ο Άγιος Παίσιος ,δεν θα γίνουν για τον κόσμο ,αλλά για να συνέλθουμε εμείς ,να έλθουμε εις εαυτόν .
Για να συνταραχθεί το παλαιό πλήρωμα και να ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ πραγματικά και όχι καλπικά και να φωνάξει Κύριε, σῶσον ἡμᾶς, ἀπολλύμεθα.
Όσοι αντέξουν να παραμείνουν εντός στους κλυδωνισμούς και να γίνουν παράδειγμα πρός μίμηση θα γίνουν μαζί με αυτούς που θα τρέξουν να μπούν μέσα ,το ΝΕΟ ΠΛΗΡΩΜΑ .Ματθ. 8 ,26 καὶ λέγει αὐτοῖς· τί δειλοί ἐστε, ὀλιγόπιστοι; τότε ἐγερθεὶς ἐπετίμησε τοῖς ἀνέμοις καὶ τῇ θαλάσσῃ, καὶ ἐγένετο γαλήνη μεγάλη.

Ο άγιος Πορφύριος ,ο άγιος Παίσιος ,μας προετοίμασαν ,μίλησαν για μια μπόρα δαιμονική , ασθένειες, σεισμοί, πλημμύρες και ένας τεράστιος πόλεμος.
Σαν αυτή την καταιγίδα ἰδοὺ σεισμὸς μέγας ἐγένετο ἐν τῇ θαλάσσῃ, ὥστε τὸ πλοῖον καλύπτεσθαι ὑπὸ τῶν κυμάτων·
Κατάσταση που κατατρόμαξε το πλήρωμα της βάρκας με τους μαθητές του ,το σκάφος του .
Με τον Ιησού αὐτὸς δὲ ἐκάθευδε. ,αφήνοντας τους να δοκιμαστούν , όπως θα κάνει και τώρα ,πρίν σηκωθεί να επιτιμήσει τους ανέμους και την θάλασσα .ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΟΡΑ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΘΑ ‘ΡΘΕΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ Η ΘΕΪΚΗΜας τα προείπαν οι άγιοι ,για να προετοιμαστούμε ,μην μας πιάσει η δαιμονική μπόρα στον ύπνο

Πως ; στην εκκλησία ,συμμετοχή στα Μυστήρια ,με υπακοή και υπομονή σε ότι επιτρεψει ο Θεός για το καλό μας θα ειναι .

Τα αυτιά ανοικτά στην εξομολόγηση εκεί μας μιλά ΜΥΣΤΙΚΑ ο Χριστός και μας καθοδηγεί η ΑΛΗΘΕΙΑ .

Η ώρα των προφητειών .
Λίγο πρίν την δαιμονική μπόρα

Καμμιά ομπρέλα δεν σώζει ,όταν θα επιτραπεί στον σατανά να ταράξει τον πλανήτη ,παρά μόνο μέσα στην κιβωτό ,στο σκάφος του Χριστού την Εκκλησία του .

Σε οποιαδήποτε θέση ,όπου και όταν διαταχθώ ,φτάνει να είμαι μέσα

όχι απλά σε ομιλίες ,συνάξεις και πανηγυράκια ,αλλά σε μιά άκρη προσευχόμενος βλέποντας τον εαυτό μου ,σε ολόκληρη την Θειά Λειτουργία ,από το Ευλογητός έως το δι ευχών να φωνάζει η καρδια μου ΜΥΣΤΙΚΑ ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ. ..

Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας

Γ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου