Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα με πλημμύρα δακρύων δοξολογίας!


Πατήρ Παΐσιος
-Μπορεί, Γέροντα, να ψάλλη κανείς το «Χριστός γεννάται, δοξάσατε» με δάκρυα;-Ναί, με πλημμύρα από δάκρυα, ευγνωμοσύνη!-Δηλαδή, Γέροντα, μπορεί να κλαίη κανείς, όταν δοξολογή τον Θεό;-Ναί, αισθάνεται μία ανέκφραστη αγαλλίαση από ευγνωμοσύνη, που δεν κρατιέται ο άνθρωπος, τινάζεται. Αυτό είναι το πραγματικό ξέσπασμα δοξολογίας. Νά κινηθήτε στην..
 
 
 
 

Ηγούμενος Εφραίμ: «Η ενανθρώπηση του Θεού ως αντίποδας στην σύγχρονη αμαρτωλότητα»

 Χριστουγεννιάτικο μήνυμα – Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ
Αγαπητοί μου αδελφοί και Πατέρες, σήμερα εορτάζουμε το μεγαλύτερο γεγονός όλων των εποχών και όλων των αιώνων, την γέννηση του Χριστού, την..

Κοσμική Ζωή..


Πώς θα ζήσουμε το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού; (Aγ. Παϊσίου)

«Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά. Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική να τις πανηγυρίζουμε πνευματικά. τότε τις γλεντάμε..
 
 
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Όταν θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια» (Βίντεο)

Άγιος Παΐσιος: Ο Πατήρ Στυλιανός Μακρής μιλάει για τη συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου σχετικά με τις αξιώσεις των Τούρκων, τον πόλεμο που θα έρθει αλλά και την καταστροφή της γειτονικής χώρας.
Δείτε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί:
 
 
 
 

Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον γέροντα Παΐσιο.

Για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου, θα σας ευχηθούμε με τις ευχές που έδινε ο γ. Παΐσιος γι’ αυτές τις μέρες…
“Εύχομαι η καρδιά σας να γίνει Αγία Φάτνη και το Πανάγιο Βρέφος της Βηθλεέμ να σας δώσει όλες τις ευλογίες Του.”
-Γέροντα,δώστε μου μια ευχή για τα Χριστούγεννα...

Άγιος Παΐσιος: Από το κελλί του Τιμίου Σταυρού της Μονής Σταυρονικήτα στο κελλί της Παναγούδας

Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης (†)
Τον Αύγουστο του 1968 πήγε να βοηθήσει στην επάνδρωση και κοινοβιοποίηση της Μονής Σταυρονικήτα. Τον επόμενο μήνα εκοιμήθη ο λίαν ενάρετος Γέροντάς του παπα Τύχων, που προαισθάνθηκε το τέλος του, κι εγκάρδια του έδωσε την ευλογία του να κατοικήσει στο ταπεινό...

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Η εμπιστοσύνη στον Θεό “υποχρεώνει” τον Θεό να επεμβαίνει»

 Οι άνθρωποι δεν έχουν εκτιμήσει στο βαθμό που θα έπρεπε την αξία, που έχει η εμπιστοσύνη στον Θεό και ειδικότερα στα ευεργετικά αποτελέσματα, που έχει στην καθημερινότητά τους. Ο Γέροντας τόνιζε σχετικά:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου