Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Άγιος Παΐσιος - Αποφθέγματα


Άγιος Παΐσιος: Ήρθε καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό

Άγιος Παΐσιος: «Ήρθε ο καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό, γιατί την παρανομία την έχουν κάνει νόμο και την αμαρτία μόδα».
 
            Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;
 
-Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴνἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία:

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Ακούστε τον να μιλάει για όσα θα έρθουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούστε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο να μιλάει για όσα θα έρθουν στην ανθρωπότητα, μέσα από ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

Ο Άγιος Παΐσιος προφητεύει άσχημες στιγμές για την ανθρωπότητα, μιλά για πολέμους...

Άγιος Παΐσιος (Σειρά αποφθεγμάτων)


Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Ηλθε ο κυρ-Θανάσης ο πεθαμένος και μου παραπονέθηκε…»

Ήταν ένας εργάτης, δασοφύλακας στη Φιλοθέου, που είχε σκοτώσει άνθρωπο. Ύστερα ήρθε στο Άγιο Όρος. Με βοηθούσε πολλές φορές. Μου ΄φερε απ΄ το Μοναστήρι μια τσέργα, πιρούνι, κουτάλι αλλά όταν μιλούσαμε για πεθαμένους, αμέσως άλλαζε κουβέντα.

Άγιος γέροντας Παΐσιος: Η προσευχή για τους αρρώστους

Άγιος γέροντας Παΐσιος

Διαβάστε τι λέει ο Άγιος γέροντας Παΐσιος για την προσευχή υπέρ των αρρώστων και την ωφέλειά της.

 

 

 

Να μην ανοίγουμε συζήτηση με το ταγκαλάκι

Όλοι έχουμε πάθη κληρονομικά, αλλά αυτά δεν μας βλάπτουν. Είναι όπως ένας γεννιέται λ.χ. Με μία ελιά στο πρόσωπο. Αυτή και ομορφιά του δίνει, αν όμως την ξεσκαλίση, μπορεί να δημιουργηθή καρκίνος. Να μην αφήνουμε τον διάβολο να ξεσκα­λίζη τα πάθη. Αν τον αφήσουμε να ξεσκαλίζη την αδυναμία μας, δημιουργείται «καρκίνος». Πρέπει να έχουμε την πνευματική λεβεντιά, να περιφρονούμε τον διάβολο και όλα τα πονηρά του τηλεγραφήματα –τούς λογισμούς – και να μην ανοίγουμε συζήτηση μαζί του.

Ο φτωχός οικογενειάρχης, η Παναγία και ο Άγιος Παΐσιος (Αληθινή ιστορία)

Μπροστά από μισό περίπου αιώνα ζούσε ένας αγροφύλακας, πού τον έλεγαν Αντώνη και ήταν γνωστός σε πολλά χωριά της Κόνιτσας, ιδίως για τη μεγάλη του οικογένεια. Είχε εννιά παιδιά, από δύο έως δέκα εφτά χρονών. Έξι ήταν κορίτσια και τρία αγόρια Ήταν άνθρωπος διαφορετικός, με ξεχωριστό ήθος και ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Η Προσευχή του Γέροντας Παΐσιου

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.


– Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού υποφέρουν από τον καρκίνο.

Όσιος Παΐσιος: Τι να λέμε σε όσους κατηγορούν εύκολα κληρικούς

Ρωτήσαμε μιὰ μέρα τὸν Γέροντα γιὰ τὸ ἑξῆς πρόβλημα ποὺ ἀντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μᾶς λέτε συνέχεια νὰ ἔχουμε καλὸ λογισμό, θὰ σᾶς ποῦμε ὅμως, μία περίπτωση, γιὰ νὰ δοῦμε τί μᾶς συμβουλεύετε νὰ ἀπαντοῦμε. Ἔρχονται μερικοὶ ἄνθρωποι καὶ μᾶς λένε:
 Ὁ τάδε ἱερέας παίρνει πολλὰ λεφτὰ ἀπὸ τὰ μυστήρια, ὁ δεῖνα καπνίζει πολλλὰ τσιγάρα καὶ πηγαίνει στὰ καφενεῖα, ὁ ἄλλος λένε πὼς εἶναι ἀνήθικος καί, γενικά...
 
 
 
 

Τι έλεγε ο Άγιος Παίσιος για τους νεκρούς, τα μνημόσυνα και το Ψυχοσάββατο!

Με αφορμή το πρώτο Ψυχοσάββατο παραθέτουμε τα λόγια του αγίου Παϊσίου, ο οποίος μας καλεί να προσευχηθούμε και να προσφέρουμε ελεημοσύνη για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων. Οι προσευχές και τα μνημόσυνα έχουν τη δυνατότητα και από την κόλαση να βγάλουν τη ψυχή...

-Γέροντα, οι υπόδικοι νεκροί (πλην των Αγίων) μπορούν να προσεύχονται;
 
 
 
 

Ο τρελλός και ο γνωστικός .

Ένας τρελλός και ένας γνωστικός ήθελαν να περάσουν στην άλλη μεριά.Ο γνωστικός είπε: «Θά σταματήση η βροχή, θα λιγοστέψη το νερό και ύστερα θα περάσω». 
Ο τρελλός δεν περίμενε· έδωσε μιά και πέρασε απέναντι. 
Βράχηκαν λίγο τα ρούχα του, αλλά πήγε εκεί που ήθελε. 
 
 
 
 

Γιά την απλότητα την επιστήμη και την μόρφωση (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

– Παλιά, Γέροντα, ήταν καλύτερος ο κόσμος;       
– Όχι πως ήταν καλύτερος, μόνον που οι παλαιοί άνθρωποι είχαν την απλότητα και τον καλό λογισμό. Σήμερα οι άνθρωποι τα βλέπουν όλα με πονηριά, γιατί τα μετρούν όλα μόνο με το μυαλό. Το ευρωπαϊκό πνεύμα πολύ κακό έκανε. Αυτό είναι που σακάτεψε τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τώρα θα ήταν σε πολύ καλή πνευματική κατάσταση, γιατί οι πιο πολλοί λίγο-πολύ είναι μορφωμένοι, και θα μπορούσες να συνεννοηθής.
Αλλά τους δίδαξαν την αθεΐα, όλα αυτά τα σατανικά, οπότε τους αχρήστεψαν και δεν μπορείς να συνεννοηθής.

Αγ. Παΐσιος: Θα τους σιχαθεί ο κόσμος τους πολιτικούς και...

Η [γενικότερη συμπεριφορά των αρχόντων], μας υπενθύμισε την ρήση του Αγίου των ημερών μας για τους Πολιτικούς, τους οποίους προείδε ότι ο κόσμος θα τους σιχαθεί. Συγκεκριμένα είπε στον Αθανάσιο Αμοιράδη (Αξιωματικό ε.α. από τα Γιαννιτσά Πέλλας), κάτι που θα συμβεί στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας:
 
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: Μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό

«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.
Απόσπασμα άρθρου από το βίντεο: Το μαχαίρι λοιπόν που θα κόψει τον χαλβά των Φαρσάλων στα Σκόπια πιάνει και ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. Όπως επαληθεύεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το κρατίδιο των Σκοπίων έτσι αναμένουμε σύντομα και τα κάτωθι ως αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ:
 
 
 
 
 
 

Για την απλότητα την επιστήμη και την μόρφωση (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

– Παλιά, Γέροντα, ήταν καλύτερος ο κόσμος;– Όχι πως ήταν καλύτερος, μόνον που οι παλαιοί άνθρωποι είχαν την απλότητα και τον καλό λογισμό. Σήμερα οι άνθρωποι τα βλέπουν όλα με πονηριά, γιατί τα μετρούν όλα μόνο με το μυαλό. Το ευρωπαϊκό πνεύμα πολύ κακό έκανε. Αυτό είναι που σακάτεψε τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τώρα θα ήταν σε πολύ καλή πνευματική κατάσταση, γιατί οι πιο πολλοί λίγο-πολύ είναι μορφωμένοι, και θα μπορούσες να συνεννοηθής.







Άγ. Παΐσιος: “Τήν Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας · και την ελευθερία μας στους ήρωες της Πατρίδας μας′

~ Όσο μπορεί κανείς να γίνει σωστός Χριστιανός. Τότε θα έχει πνευματικό αισθητήριο. Λίγο-πολύ θα πονάει και την Ορθοδοξία και την Πατρίδα του και θα αισθάνεται και την υποχρέωση που έχει ως Έλληνας. Οπότε από εκεί και πέρα, αν μάθει κάτι, ενδιαφέρεται, ανησυχεί, προσεύχεται. Αλλά αν πρέπει να του λένε:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου