Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Άγ. Παΐσιος: “Τήν Ορθοδοξία μας σαν Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και τους αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας · και την ελευθερία μας στους ήρωες της Πατρίδας μας′

~ Όσο μπορεί κανείς να γίνει σωστός Χριστιανός. Τότε θα έχει πνευματικό αισθητήριο. Λίγο-πολύ θα πονάει και την Ορθοδοξία και την Πατρίδα του και θα αισθάνεται και την υποχρέωση που έχει ως Έλληνας. Οπότε από εκεί και πέρα, αν μάθει κάτι, ενδιαφέρεται, ανησυχεί, προσεύχεται. Αλλά αν πρέπει να του λένε:

Άγιος Παΐσιος: Από κάποιο κακό, κάτι καλύτερο θα βγει…

-Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ πίστευαν, έχασαν τήν πίστη τους;

Αν δέν προσέχει κανείς στά θέματα της πίστεως καί της λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται καί μπορεί νά γίνη αναίσθητος, νά φθάση σέ σημείο νά μήν πιστεύη τίποτε.
 
 
 
 

Γέροντας Παΐσιος: Όποιος κατακρίνει τους άλλους, πέφτει στα ίδια σφάλματα...

- Γέροντα, πως συμβαίνει, όταν κατακρίνω μια αδελφή για κάποιο σφάλμα της, σε λίγο να κάνω κι εγώ το ίδιο σφάλμα;
- Αν κατακρίνει κανείς τον άλλον για ένα σφάλμα του και δεν καταλάβει την πτώση του, ώστε να μετανοήσει, συνήθως πέφτει στο ίδιο σφάλμα, για να το καταλάβει. Ο Θεός δηλαδή από αγάπη επιτρέπει ο άνθρωπος να αντιγράφει την κατάσταση αυτού τον οποίο κατέκρινε. Αν πεις λ.χ. ότι κάποιος είναι πλεονέκτης και δεν καταλάβεις ότι κατέκρινες, ο Θεός παίρνει τη Χάρη του και επιτρέπει να πέσεις κι εσύ στη πλεονεξία.

Αγ. Παΐσιος: Γέροντα, παιδάκια πέντε-έξι ετών πρέπει να νηστεύουν πριν από την θεία Κοινωνία;

Τουλάχιστον το βράδυ να έχουν φάει λαδερό φαγητό. Αλλά αυτό είναι και θέμα Πνευματικού. Καλύτερα η μητέρα να ρωτήσει τον Πνευματικό, γιατί μπορεί το παιδάκι να έχει πρόβλημα με την υγεία του και να πρέπει λ.χ. να πιει γάλα. 
Γέροντα, ένα παιδάκι πόσο πρέπει να νηστεύει;
 
 
 
 
 

Η αμαρτία έγινε μόδα


 – Τί βάρβαρο πράγμα, Γέροντα, ο πόλεμος!
– Αν οι άνθρωποι δεν είχαν αυτήν την ... «ευγένεια» της αμαρτίας, δεν θα έφθα­ναν σ' αυτό το βάρβαρο. Πιό βάρβαρο ακόμη είναι η ηθική καταστροφή. Δια­λύονται ψυχικά και σωματικά οι άνθρωποι. Μου έλεγε κάποιος: «Λένε για την Αθήνα, «ζού­γκλα-ζούγκλα» και κανείς δεν φεύγει από 'κει! Όλοι «ζούγκλα» την λένε και όλοι στην ζούγκλα μαζεύονται». Πώς έχουν γίνει οι άνθρωποι! Σαν τα ζώα! Τα ζώα ξέρετε τί κάνουν; Στην αρχή μπαίνουν στον σταύλο, κοπρίζουν, ουρούν...
 
 
 
 
 

Το πάθος της ζήλειας και η πνευματική λεβεντιά, Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου!

Το μεγάλο πάθος της ζήλεια υπάρχει στις γυναίκες σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στους άνδρες, επειδή η γυναίκα έχει από την φύση της πολλή καλοσύνη και αγάπη, ο διάβολος πολύ την πολεμάει. Της πετάει την φαρμακερή ζήλεια και της δηλητηριάζει την αγάπη. Και όταν η αγάπη της δηλητηριαστεί και γίνει κακότητα, τότε η γυναίκα από μέλισσα γίνεται σφήκα και ξεπερνά την σκληρότητα του άνδρα. Και βλέπεις, ενώ για τον άνδρα είναι αρκετό να φύγει ένα ανεπιθύμητο πρόσωπο από κοντά του για να μην το βλέπουν τα μάτια του , η γυναίκα, που την έχει πλάσει ο Θεός με σπλάγχνα, δεν αρκείται στο να εξαφανιστεί το πρόσωπο που ζηλεύει και να μην το βλέπουν τα μάτια της, αλλά θα ήθελε να πεθάνει…

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Πότε βοηθάει ο Θεός

– Αν τα χρόνια μας ζητήσουν κάτι παραπάνω και δεν έχης πνευματική κατάσταση αλλά μόνο διάθεση, θα μπορέσης να σταθής;
-Πως δεν θα μπορέσης; Ο Θεός την διάθεση του ανθρώπου βλέπει και βοηθάει.

Ύστερα, συχνά , σε δύσκολες στιγμές, και άνθρωποι που δεν φαίνονται για παλικάρια, δείχνουν μεγάλη παλικαριά.
 
 
 
 
 

Αγ. Παΐσιος: Γέροντα, όταν το παιδί δεν υπάκουη και αντιδρά, πως πρέπει να φερθούν οι γονείς;


– Γέροντα, όταν το παιδί δεν υπάκουη και αντιδρά, πως πρέπει να φερθούν οι γονείς;
– Για να μην υπάκουη το παιδί και να φέρεται άσχημα, κάτι θα φταίει. Μπορεί να βλέπει άσχημες σκηνές ή να ακούει άσχημα λόγια μέσα στο σπίτι ή έξω από αυτό. Πάντως τα παιδιά στα πνευματικά θέματα τα βοηθούμε κυρίως με το παράδειγμα μας, όχι με το ζόρισμα. Περισσότερο μάλιστα τα βοηθάει ή μητέρα με το παράδειγμα της, με την υπακοή της και τον σεβασμό της προς τον σύζυγο.

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Τι είπε για την Τουρκία και τη μάχη στην Ευφράτη

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδών, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…
 
 
 
 
 

Το χτύπημα της πόρτας… (Αφιερώστε 2 λεπτά και διαβάστε το, ΑΞΙΖΕΙ)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Μια σκοτεινή νύχτα, έπιασε μια καταιγίδα κάποιον στον δρόμο.

Χτυπάει την πρώτη πόρτα που συναντά.

– Ανοίξτε μου σας παρακαλώ να γλυτώσω από τούτο το κακό.

Γέροντα Παΐσιε, πως είναι η κόλαση;

– Γέροντα, πως είναι η κόλαση;
– Θα σου πω μια ιστορία που έχω ακούσει:
Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση.

Άγιος Παΐσιος: Τι ζήτησε λίγο πριν πεθάνει - Τελευταία επιθυμία

Στα 87 χρόνια του έχει αποσυρθεί από την Ιατρική, αλλά παραμένει γεμάτος ζωή και ενέργεια, με την πνευματική διαύγεια εικοσάχρονου. Ο χειρουργός ογκολόγος Γεώργιος Μπλάτζας υπήρξε επί 25 χρόνια διευθυντής του Τμήματος Ογκολογικής του Θεαγένειου Νοσοκομείου...
 
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο, αλλά στο τέλος…»

Η Αμερική έχει υπάρξει αντικείμενο προφητειών, τόσο του Αγίου Παϊσίου, όσο και άλλων γερόντων, οι οποίοι μεταξύ άλλων προφήτευσαν ότι «Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο και στο τέλος θα καταστραφεί», αλλά και ότι «θα πάψει να είναι Υπερδύναμη».
Έχει μεγάλη αξία να διαβάσουμε τα λόγια του Γέροντος Παϊσίου, του Αγίου Αριστοκλή, καθώς επίσης και του Πατήρ Ιωάννη Καλαϊδή, τα οποία ειδικά σήμερα μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
 
 
 
 

Όσιος Παΐσιος: Η Προσευχή... όπλο ισχυρό!

Παλιά, για να κάνει κανείς κάτι, αν ήταν κοσμικός άνθρωπος θα σκεφτόταν.
Αν ήταν πνευματικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν και θα προσευχόταν. Στην εποχή μας ακόμη και «πνευματικοί» άνθρωποι όχι μόνο δεν προσεύχονται, αλλά ούτε σκέφτονται.

Πότε πιάνουν τα μάγια και πώς λύνονται; Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί...

Προσκυνητές στο Αγιο Ορος ρώτησαν κάποτε τον Αγιο Παΐσιο για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους: Τα μάγια. Να σημειώσουμε ότι η Εκκλησία δέχεται την ύπαρξη της μαγείας και την κακόβουλη χρήση της, ενώ ο Αγιος Κυπριανός, αλλά και ο Αγιος Ραφαήλ θεωρούνται οι Αγιοι πολέμιοι των σατανικών δυνάμεων.
 
 
 
 
 

Μια σημαντική επιστολή του Αγίου Παισίου του 1969

Το θέμα της επιστολής ήταν η άρση των αναθεμάτων των Ορθοδόξων έναντι των Λατίνων του 1054 που έγινε το σχίσμα των Εκκλησιών.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
 
 
 
 

Γέροντα πώς θα καταλάβω ότι συγχωρέθηκα;

  Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε από κοντά, αρκετούς από τους σύγχρονους Αγίους και Γεροντάδες, στην περίοδο που ανιχνεύαμε τον δρόμο για την Πνευματική Ζωή.
 Ποιος είναι στην πράξη, ο δρόμος..
 
 
 
 
 
 

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη -Να μην σκεπτόμαστε μπακαλίστικα


    — Σήμερα η ζωή μας έγινε άχαρη και δύσκολη, γιατί λιγόστεψε ο ηρωισμός, το φιλότιμο. Ακόμη και πνευματικοί άνθρωποι σκέπτονται μπακαλίστικα…
Κοιτάνε να απολαύσουν ό,τι θέλουν μέχρι εκεί που δεν κολάζονται.





“Έχουμε ευθύνη!” – Άγιος Γέροντας Παΐσιος

(τι λέει ο Γ.Παΐσιος για την ευθύνη μας για τη σημερινή κατάσταση.Πώς πρέπει να αντιδρούμε;Πρέπει να μιλάμε και πώς;)
“Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι γίνεται ανθρωπίνως και ό,τι δεν γίνεται ανθρωπίνως να το αφήνει στον Θεό. Έτσι θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι κάναμε εκείνο που μπορούσαμε. Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους.”

Συγκλονιστκό - Άγιος Παΐσιος: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο!

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Ο άγιος Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου