Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η ελεημοσύνη πολύ βοηθάει τους κεκοιμημένους

Ο πλούτος φέρνει την καταστροφή στον άνθρωπο, όταν δεν διανέμεται στους φτωχούς για την ψυχή μας και για τις ψυχές των πεθαμένων μας. Η ελεημοσύνη στους πονεμένους, χήρες,ορφανά, κ.λ.π. πάρα πολύ βοηθάει και για την ανάπαυση των κεκοιμημένων.

 

 

Πώς ψεύτισε ο κόσμος.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος

Η κακία των ανθρώπων έχει ξεπεράσει τα όρια. Κοιτάζουν πώς να ξεγελάση ο ένας τον άλλον. Και το θεωρούν κατόρθωμα που τον ξεγελούν. Αλήθεια, πώς ψεύτισε ο κόσμος!

 

 

Η εμφάνιση του Αγίου Σπυρίδωνος και ο Άγιος Παΐσιος

 
Τα Καλογέρια έλεγαν στον Γέροντα να αγοράσουν βακαλάο, μια που δεν βρήκαν ψάρια. Ο Γέροντας τους έλεγε:

 

 

Απλοποιήστε τη ζωή σας.

Οἱ κοσμικοί λένε: «Καλότυχοι αὐτοί ποὺ ζοῦν στὰ παλάτια καὶ ἔχουν ὅλες τὶς εὐκολίες».
Ἀλλʹ ὅμως μακάριοι εἶναι αὐτοί ποὺ κατόρθωσαν νὰ ἁπλοποιήσουν τὴν ζωή τους καὶ ἐλευθερώθηκαν ἀπὸ τὴν θηλειά τῆς κοσμικῆς αὐτῆς ἐξελίξεως τῶν πολλῶν εὐκολιῶν, ἴσον τῶν πολλῶν δυσκολιῶν, καὶ ἀπαλλάχθηκαν ἀπὸ τὸ φοβερό ἄγχος τῆς σημερινῆς ἐποχῆς μας.

 

 

 

Η ελεημοσύνη πολύ βοηθάει τους κεκοιμημένους

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος 
Ο πλούτος φέρνει την καταστροφή στον άνθρωπο, όταν δεν διανέμεται στους φτωχούς για την ψυχή μας και για τις ψυχές των πεθαμένων μας. Η ελεημοσύνη στους πονεμένους, χήρες,ορφανά, κ.λ.π. πάρα πολύ βοηθάει και για την ανάπαυση των κεκοιμημένων

 

 

Την υπερηφάνια την τσακίζεις με τη βοήθεια του αδελφού

 Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος 
- Γέροντα, στεναχωριέμαι, όταν οι αδελφές μου κάνουν κάποια παρατήρηση.

 

 

Όσιος Παΐσιος: Η μάχη με τον Πονηρό και οι καλοί λογισμοί


4 Ιανουαρίου 1989

Τόσα χρόνια πέρασαν και ο διάβολος δεν μετανόησε! Χειρότερος γίνεται. Προσπαθεί τώρα να πάρει όλο τον κόσμο με το μέρος του...


 

 

Τα Μυστήρια βιούνται!


Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

– Στην Θεία Λειτουργία, Γέροντα, ένιωσα ότι ο Χριστός σταυρώθηκε για μένα και αναρωτήθηκα: «Εγώ τι έκανα για τον Χριστό;». Τι μπορώ να κάνω από ευγνωμοσύνη γι’ αυτό;

 

 

Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου: Νὰ κάνουμε προσευχή νὰ φωτίση ὁ Θεὸς νὰ βγοῦν ἄλλοι, νέοι ἄνθρωποι, ἁγνοί, νὰ βγοῦν Μακκαβαῖοι, γιατί οἱ τωρινοί καταστρέφουν τὸν κόσμο.

Συνέχεια παρακαλῶ τὸν Θεό νὰ παρουσιάση σωστούς ἀνθρώπους, Χριστιανούς, γιὰ νὰ βοηθοῦν τὸν κόσμο, καὶ τούς σωστούς νὰ τούς κρατήση χρόνια. Νὰ κάνουμε προσευχή νὰ φωτίση ὁ Θεὸς νὰ βγοῦν ἄλλοι, νέοι ἄνθρωποι, ἁγνοί, νὰ βγοῦν Μακκαβαῖοι, γιατί οἱ τωρινοί καταστρέφουν τὸν κόσμο.

 

 

 

Άγιος Παΐσιος: Η πιστή σύζυγος (Αληθινή Ιστορία)

-Γέροντα, μια γυναίκα την εγκατέλειψε ο άνδρας της, πήρε και το παιδί, και έχει σχέσεις με δύο άλλες γυναίκες. Με ρώτησε τι να κάνη.

 

 

Άγιος Παΐσιος: «Οι ταπεινοί και αφανείς ήρωες του Χριστού, είναι οι εξυπνότεροι του κόσμου»


«Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταιχνύνη, και τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός ίνα καταισχύνη τα ισχυρά, και τα αγενή του κόσμου και τα εξουθενημένα εξελέξατο ο Θεός, και τα μη όντα, ίνα τα όντα καταργήσῃ » (Α’ Κορ. α’, 27-28).

 

 

'Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Οσο προχωρά κανείς, τόσο περισσότερο βλέπει τις ελλείψεις του»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος

Γέροντα, όπως βλέπω τον εαυτό μου, κάθε μέρα γίνομαι χειρότερη, τί θα γίνη;–Κοίταξε, ευλογημένη, υπάρχουν τρία στάδια.





Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (12.9)


Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (12.9)
από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου,δάσκαλο
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924, λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών για την Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου