Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ο Άγιος Παΐσιος μας συμβουλεύει για τα άσχημα όνειρα


Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις.
Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα.
Διαβάστε περισσότερα »

 

 

Αν δεν ήταν ό π.Παΐσιος δε θα μπορούσα να γλυτώσω


 
ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ – ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ 

Μόνο άνθρωποι πού είχαν δώσει πολλά δικαιώματα στο διάβολο μέ την άσωτη ζωή τους, μέ τις μαγείες, τη γιόγκα καί όλα τά συναφή έχουν τέτοιο πόλεμο από τό διάβολο. 
Οι υπόλοιποι δεν έχουν τέτοια βιώματα, γιατί είναι περιτειχισμένοι από την πνευματική τους ζωή καί δεν τολμάει να τούς πειράξει. 

 

 

«Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει…». (Οσίου Παϊσίου)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  – 
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ (1924-1994)
Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου : ‘Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού . Όλο πονηριές κάνει . Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν , αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια , και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα . Αυτό θα πάθει και η Τουρκία .

 

 

Τα ψυχιατρεία θα ήταν άδεια, αν οι χριστιανοί εξομολογούντο ορθόδοξα!



Όσιος Παΐσιος

 

 

 

«Μη φοβάσαι, δεν θα πεθάνεις· θα νικήσεις τον θάνατο!»

~ Το 1985 επισκέφθηκε τον Πατέρα Παΐσιο στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου μία καρκινοπαθής γυναίκα τριαντά έξι ετών από την Θάσο. Ήταν σε κακή κατάσταση, και οι γιατροί της είχαν δώσει ελάχιστο χρόνο ζωής.


 

 

 

Τον έτυπτε η συνείδησή του που χτύπησε τον διάβολο!


[Διήγηση Αγίου Παϊσίου Αγιορείτη]:

Κάποτε, μου έλεγε [ο Ρώσος Μοναχός, Γέρο – Αυγουστίνος (1882-1965)], του είχε παρουσιασθή ο διάβολος μέσα στο κελλί του σαν σκύλος φοβερός, ο οποίος πετούσε φωτιές από το στόμα του, και όρμησε επάνω του να τον πνίξη, γιατί καιγόταν, όπως του είπε, από τις προσευχές του.

 

 

 

Άγιος Παΐσιος: «Κάνετε προσευχή να βγουν νέοι Μακκαβαίοι στον τόπο μας»

Αποτέλεσμα εικόνας για μακκαβαίοι σημεια καιρων
Άγιοι Μακκαβαίοι: Επτά παιδιά που μαρτύρησαν μαζί με τη μητέρα τους και τον διδάσκαλό τους († 1 Αυγούστου)

Ο πατήρ Παΐσιος, ένας σύγχρονος μας (1924-1994) προφήτης του Θεού, ενεργούσε παντοιοτρόπως και πολλαπλώς για όσους του εξέθεταν τον πόνο τους, ακόμα και χωρίς να τον εκθέτουν , όταν «έβλεπε» πολλές φορές και από μακριά ότι υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη .

 

 

Άγιος Παΐσιος: Όταν ο Σατανάς θα οργιάζει, οι Έλληνες θα βρίσκονται σε νάρκη


«Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της. Η αμαρτία και η ασωτία βασιλεύουν στους ανθρώπους, αλλά μας αγαπά ο Θεός και περιμένει την μετάνοιά μας» έλεγε ο Άγιος Παϊσιος.

 

 

'Αγ. Παΐσιος: Είναι συνέπεια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεό. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό...



– Έρριξες φάρμακο για τις κάμπιες;– Έρριξα, Γέροντα.– Τόσες καλόγριες ούτε μία κάμπια δεν μπορείτε να σκοτώσετε! Στην Κατοχή, όταν είχε πέσει ακρίδα, είχαν βγάλει εδώ στην Χαλκιδική την Αγία Ζώνη από την Μονή Βατοπεδίου και η ακρίδα έπεφτε σύννεφα-σύννεφα στην θάλασσα.

Άγιος Παΐσιος: «Όταν πονάει κανείς για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και προσεύχεται, τότε βοηθιούνται οι άνθρωποι, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο».


Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΠΛΟ ΙΣΧΥΡΟ

~ Παλιά, για να κάνει κανείς κάτι, αν ήταν κοσμικός άνθρωπος θα σκεφτόταν. Αν ήταν πνευματικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν και θα προσευχόταν.
 
 
 

Η αδικία και ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης


Η αδικία, δυστυχώς, είναι φαινόμενο «από καταβολής κόσμου». Ο άδικος Κάϊν όχι μόνο φθόνησε, αλλά σκότωσε και τον δίκαιο αδελφό του Άβελ. Με άδικο τρόπο ο Ισαάκ πήρε τα πρωτοτόκια του αδελφού του Ησαύ. Αδικήθηκε από φθόνο ο πάγκαλος για τις αρετές του Ιωσήφ, ο αγαπημένος γιος του Ιακώβ, που τα αδέλφια του  τον πούλησαν ως δούλο μακριά από την πατρίδα.
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Άκουσε, πάτερ, εν ημέρα Κρίσεως ο Θεός εκτός από μοναχούς πως ζήσαμε, θα μας κρίνει και για το τι κάναμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα – βρε τι κάνουν προδίδουν τα πάντα»




Από το βιβλίο: «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ: Ιστορικό – οδοιπορικό – Αναβίωση»

«Δεν παύουμε να το βροντοφωνάζουμε και να το διακηρύττουμε προς πάσα κατελυθυνση ότι είμαστε υπερήφανοι και δοξάζουμε τον Πανάγαθο Τριαδικό Θεό μας, που εν τη απείρω ευσπλαχνία Του ευδόκησε να γεννηθούμε σ’ αυτή την ευλογημένη Πατρίδα, την Ελλάδα μας, την τόσο δοξασμένη μα και τόσο πονεμένη και προδωμένη.
 
 

«Το άγχος και οι νοθευμένες τροφές φέρνουν αρρώστιες. Αχρηστεύεται ο κόσμος, όταν χρησιμοποιεί αδιάκριτα την επιστήμη


ΤΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
Ὁ πολιτισμὸς καλὸς εἶναι, ἀλλά, γιὰ νὰ ὠφελήση, πρέπει νὰ “πολιτισθῆ” καὶ ἡ ψυχή. Ἀλλιῶς εἶναι καταστροφή. Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς εἶπε: “Ἀπὸ τοὺς γραμματισμένους θὰ ἔρθη τὸ κακὸ”.
 
 
 

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάση; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά»


Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματική αφύπνιση», έκδοσις Σουρωτή Θεσσαλονίκη
Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται· είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι.
 
 
 

Ας μην πετροβολάμε τους ανθρώπους… χριστιανικά!


Είπα σε κάποιον μια φορά: «Τι είσαι εσύ; Μαχητής του Χριστού ή μαχητής του πειρασμού; Ξέρεις πως υπάρχουν και μαχητές του πειρασμού;».
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός, άλλα να έχη αγάπη για όλους τους ανθρώπους.
 
 

Θαυμαστά στιγμιότυπα από τη δεύτερη περιοδεία του Αγίου Παϊσίου στα Πομακοχώρια



Ο Άγιος Παΐσιος (1924-1994).

Τον Μάιο του 1989 ο Πατήρ Παΐσιος έκανε μία δεύτερη -μεγαλύτερη αυτήν την φορά- περιοδεία στα Πομακοχώρια της Θράκης. Τον πήγε με το αυτοκίνητό του ένας γνωστός του νέος και, όταν έφθασαν εκεί, πήραν μαζί τους και δύο Πομάκους που είχαν γίνει Χριστιανοί και επισκεπτόταν συχνά τον Γέροντα.
 

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα, αλλά δε θα προλάβουν…»

agiospaisiosellada3
Μεγαλύτερο από ποτέ είναι το ενδιαφέρον για τα λεγόμενα από τον Άγιο Γέροντα Παίσιο, η διορατικότητα του οποίου προέβλεψε πολλά από τα σημερινά καθέκαστα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου