Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Άγιος Παΐσιος: «…θα φτάσουν τα έθνη να λένε μα τόσο πολύ ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα και την βοηθάει;…»




Οι εμπειρίες του Ιερομόναχου Δαβιδ

«Αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και την Ενωμένη Ρωμηοσύνη ο Ιερομόναχος πατέρας Δαβίδ προχώρησε στην αφήγηση δικών του εμπειριών από την συχνή επαφή του με τον γέροντα Παΐσιο.
 
 
 

Απορρίφθηκε για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων Στρατιωτικών




Για τρίτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται εδώ και 83 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφάλειας στην Αδριανούπολη.

 

 

Κάποτε μια γυναίκα μου διηγήθηκε μερικά γεγονότα από τη ζωή της πολύ θαυμαστά.




Γέροντας Παΐσιος

«..Κάποτε μια γυναίκα μου διηγήθηκε μερικά γεγονότα από τη ζωή της πολύ θαυμαστά. Απόρησα, γιατί ήταν καταστάσεις που συναντούμε στους βίους των Αγίων και αυτή ήταν μια απλή γυναίκα.

 

 

Ευλογημένα χωριά! Πολύ κόσμο θα σώσουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για χωριο εκκλησια
Ας προνοήσει ὁ καθένας γιὰ τὴν ἐπιβίωση τὴν δική του καὶ τῶν δικῶν τοῦ χωρὶς νὰ ξεχνᾶμε ὅμως καὶ τὴν κουβέντα τοῦ Πατροκοσμᾶ : «Μόνο ΧΡΙΣΤΟΣ καὶ ΨΥΧΗ σᾶς χρειάζονται» καθὼς ἐπίσης πὼς ὅ, τι ἔχουμε ὅλοι θὰ τὸ μοιραστοῦμε μεταξύ μας…
Ὁ Γέροντας Παΐσιος ἀποκαλύπτει στὸν Ἀνέστη Μαυροκέφαλο: 

 

 

 

Σοφά λόγια αγίων για τον Θεό και τον άνθρωπο


Γι’ αυτούς που αγχώνονται και αγωνιούν ο Άγιος Παΐσιος έλεγε: «Η αγωνία στη γωνία...».


 

 

 

Η Παναγία στέλνει στον Άγιο Παΐσιο έναν αφανή αναχωρητή του Άθωνα!


Όταν είχα έρθει στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά, το 1950, ανεβαίνοντας από τα Καυσοκαλύβια για την Αγία Άννα, είχα χάσει τον δρόμο· αντί να πάρω τον δρόμο για την Σκήτη της Αγίας Άννης, προχώρησα για την κορυφή του Άθωνα. Αφού βάδισα αρκετά, κατάλαβα ότι πάω ψηλά και έψαχνα να βρω κανένα μονοπάτι να βγω σύντομα.

Μαρτυρία Σύριων μοναχών | Τώρα καταλάβαμε ποιος είναι ο Πατήρ Παΐσιος και γιατί πρέπει να τον ακούμε..


»ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ» Μαρτυρία Σύριων μοναχών | Τώρα καταλάβαμε ποιος είναι ο Πατήρ Παΐσιος & γιατί πρέπει να τον ακούμε..

Γέροντας Παΐσιος: Όταν φέρνουμε υπερήφανο λογισμό, τα κάνουμε θάλασσα!




- Γέροντα, είμαι πολύ απρόσεκτη όλο ζημιές κάνω.

«Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»



"Ο άνθρωπος, αν θέλη να μη βασανίζεται, πρέπει να πιστέψη στο «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν», που είπε ο Χριστός. Να απελπισθή δηλαδή από τον εαυτό του με την καλή έννοια και να πιστέψη στην δύναμη του Θεού. Όταν κανείς απελπισθή με την καλή έννοια από τον εαυτό του, τότε βρίσκει τον Θεό.

Άγιος Παΐσιος: "Πρέπει νὰ βροῦν τρόπο οἱ ἐκπαιδευτικοὶ νὰ περνᾶνε κάποια μηνύματα στὰ παιδιὰ γιὰ τὸν Θεὸ καὶ γιὰ τὴν Πατρίδα"


"Εἶναι μεγάλη ὑπόθεση ὁ σωστὸς δάσκαλος, ἰδίως στὶς μέρες μας! Τὰ παιδιὰ εἶναι ἄγραφες κασέτες ἢ θὰ γεμίσουν βρώμικα τραγούδια ἢ βυζαντινὴ μουσική.

 

 

'Οσιος Παίσιος: "Θα γίνουν έτσι τα πράγματα, πού δεν θα στε­νοχωριέται κανείς για την ταλαιπωρία πού θα περνάνε"


Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα και το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους…

σχόλιο Γ.Θ : Για να πεις τα παρακάτω λόγια δεν αρκεί να είσαι ένας παρατηρητής του μέλλοντος, πρέπει να έχεις Αγάπη και αγωνία για τον συνάνθρωπο.

Ο Αγαπημένος μας Γέροντας μας είχε έγνοια όλους. Μας είχε στο κομποσκοίνι και στην καρδιά του και ο καλός Θεός του έδινε τα χαρίσματα να βλέπει τι θα αποκάνουμε στα δύσκολα χρόνια.
Αγαπημένε Γέροντα, πόσα σου χρωστάμε...

Διήγηση του Γέροντα Παϊσίου για Πασοκ, Αριστερά, Δεξιά



…Μία φορά σκανδαλισμένος με έναν πνευματικό που ήθελε να επιβάλει τις πολιτικές του πεποιθήσεις σ’ ένα πνευματικοπαίδι του, πήγα να ρωτήσω σχετικά το γέροντα.

Άγιος Παΐσιος: «Οι νέοι που θα κρατηθούν σήμερα καθαροί θα αριθμηθούν με τους μάρτυρες της Εκκλησίας»


Ο Άγιος Παΐσιος έβλεπε καθημερινά τον πόλεμο που το απάνθρωπο και διαβολικό δημιούργημα της Νέας Εποχής κάνει στην νεολαία μας, ρίχνοντας την στα ναρκωτικά, στην ψυχασθένεια, στην κατάθλιψη, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προωθήσει την ανωμαλία και την διαστροφή ως φυσικές καταστάσεις για το ανθρώπινο ον.

Άγιος Παΐσιος: «Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι»


ΕΙΔΗΣΗ: Η Αρμενία προχώρησε σήμερα Πέμπτη στην κατάργηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009 η οποία αποδείχθηκε μία αποτυχημένη προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.
Προφητεία Αγίου Παϊσίου για τον διαμελισμό της Τουρκίας

Ήρθες εδώ, να μου χαλάσης το Περιβόλι μου;



Όταν στις αρχές είχε φέρει κότες ένας Μοναχός στο Άγιον Όρος, του είχε παρουσιασθή η Παναγία και τον μάλωσε με τα εξής λόγια:

Άγιος Παΐσιος : Για το χάραγμα και τον Αντίχριστο - Ερμηνείες των προφητειών

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Παΐσιος : Για το χάραγμα και τον Αντίχριστο

Δυστυχώς και πάλι ορισμένοι «Γνωστικοί» φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μη στενοχωριούνται.Ή λένε: «Μη μιλάτε γι ̓ αυτό το θέμα –για τις ταυτότητες, το σφράγισμα. 

Ερμηνείες των προφητειών

Άγιος Παΐσιος: «Ήρθε ο καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό, γιατί την παρανομία την έχουν κάνει νόμο και την αμαρτία μόδα»

Αποτέλεσμα εικόνας
-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ-

Γέροντα θ γίνη πόλεμος;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου