Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Κάτω από εκείνη την πέτρα θα βρεις ένα σακουλάκι, αυτά είναι τα μάγια πού σου έχουν κάνει ...»

Μαρτυρία: Γρηγόριος Σοφός, αστυνομικός
Άγιος Παΐσιος: 
«Παιδί μου, εσύ αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα. Εσένα σε έχουν κάνει μάγια. Όταν θα γυρίσεις στο σπίτι σου, εκεί που είναι τα σκαλοπάτια, έχεις μια τετράγωνη πέτρα. Εκείνη την πέτρα σήκωσέ την, από κάτω θα βρεις ένα σακουλάκι, αυτά είναι τα μάγια που σου έχουν κάνει. 
Θα το πάρεις αυτό και θα το πετάξεις σε φωτιά. Και αυτό που σου ζητώ για να μην έχει πια ποτέ ξανά προβλήματα, είναι, δέκα λεπτά την μέρα να τα αφιερώνεις στον Θεό, και κάθε Κυριακή θα προσπαθείς να μεταλαμβάνεις εξομολογούμενος και να πηγαίνεις στην Εκκλησία.»
Πηγή

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Για να βλέπης τον άλλο σαν άγγελο, πρέπει να γίνης και συ άγγελος»

Αποτέλεσμα εικόνας

Ανέγερση Ιερού Ναού Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου στην Κρήτη

Τα θυρανοίξια του θα τελεστούν την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ.

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν 2 περίπου χρόνια και στην πορεία αγκαλιάστηκε από πλήθος πιστών Χριστιανών, φθάνει τις μέρες αυτές στο τέλος της. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κατασκευής Iερού Nαού αφιερωμένου στους Όσιο Πορφύριο τον 
Καυσοκαλυβίτη και Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.
Θα είναι ο πρώτος ναός που κτίζεται στην Κρήτη αφιερωμένος στους εν λόγω Αγίους και ένας από τους πρώτους σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο.

«Όχι, πρώτα θα πεις: Ἄξιον ἐστιν ὡς ἀληθῶς...»

Η εικόνα της Παναγίας, το «Ἄξιον ἐστι», είναι μια από τις περίφημες εικόνες του Αγίου Όρους. Βρίσκεται στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, θεωρούμενη ως «κοινή εφέστιος προστάτις» εικόνα όλων των Αγιορείτικων Μονών, φέρουσα στο πλαίσιό της τις σφραγίδες και των 20 Μονών. 
Αρχικά η εικόνα αυτή βρισκόταν σε ένα παντοκρατορινό κελί στην τοποθεσία τη λεγόμενη κοιλάδα του «Ἄδειν» κοντά και κάτω από τη σκήτη του Αγίου Ανδρέα. Την 11 Ιουνίου 980 μ.Χ. (κατά άλλους το 982 μ.Χ.) ο γέροντας έλειπε από το κελί, καθώς είχε πάει σε μια αγρυπνία στις Καρυές, αφήνοντας μόνο τον υποτακτικό του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου