Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Νυχτερινή… επίσκεψη του Αγίου Παϊσίου στη Βιέννη!

Το 1982, παραμονές Χριστουγέννων, χτύπησε το τηλέφωνο· ήταν ο Μιxάλης ο Μάλης, από τη Βιέννη. «Γεια σου, φίλε!» είπε. «Χτες βράδυ, ήταν εδώ ο Γέροντας και τα λέγαμε. 
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να πας στο Όρος και να του δώσεις κάτι εξετάσεις μου να τις δει. Θα σου τις στείλω εξπρές». Εγώ έμεινα με το στόμα ανοικτό. «Μιχάλη, τι είναι αυτά που μου λες; Ο Γέροντας είναι στη Βιέννη»;

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος διδάσκει - Εκπομπές 1η - 5η



Διαβάστε περισσότερα »

 

 

 

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος διδάσκει - Εκπομπές 1η - 5η



Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης (†) - Ο Γέροντας Παΐσιος

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την ομιλία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη τον Ιούνιο του 2004 στη Βέροια.

Προλογικά

Από αρκετό καιρό, ειλικρινά, από αρκετούς παρακινούμουν να γράψω κι εγώ κάτι περισσότερο απ’ όσο έχω γράψει για τον μακαριστό Γέροντα Παίσιο τον Αγιορείτη, που μία περίπου δεκαετία υπήρξα γείτονάς του.

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται»

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Ο Όσιος Γεώργιος ο Σιναΐτης είχε σούπερ βενζίνη!

Ούτoς [ο Όσιος Γεώργιος ο Σιναΐτης] κατώκει εις το Σιναίον Όρος, νηστευτής ων και πολύ ενάρετος. Διηγούνται δε περί τούτου, ότι επεθύμησε ποτέ να μεταλάβη εις τον εν Ιεροσολύμοις Ναόν της Χριστού 

Αναστάσεως και, ω του θαύματος! ευθύς ευρέθη εκεί, το από Σινά έως των Ιεροσολύμων δώδεκα ημερών διάστημα διανύσας εν τω άμα [αμέσως]. Ευρεθείς λοιπόν εις την θείαν Λειτουργίαν την τελουμένην εν τω Ναώ της του Χριστού Αναστάσεως, εκοινώνησε των θείων Μυστηρίων διά των χειρών του Πατριάρχου Πέτρου.

Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul - Viaţa şi Minunile

Ἁγίου Παϊσίου περὶ ἀδελφοσύνης

– Στὶς μέρες μας καὶ νὰ μὴ θέλουν νὰ δεθοῦν οἱ πνευματικοὶ ἄνθρωποι, θὰ τοὺς ἀναγκάση ὁ διάβολος νὰ δεθοῦν. Ὁ διάβολος μὲ τὴν πολλή του κακία κάνει τὸ μεγαλύτερο καλὸ σήμερα στὸν κόσμο. 
Γιατί, ἂς ποῦμε, ἕνας πατέρας ποὺ εἶναι πιστὸς καὶ θέλει λ.χ. νὰ κάνη φροντιστήριο στὰ παιδιά του, θὰ εἶναι ἀναγκασμένος νὰ βρῆ ἕναν καλὸ καὶ πιστὸ δάσκαλο, γιὰ νὰ βάλη στὸ σπίτι του.

Οι νέοι λάτρευαν τον Γέροντα Παΐσιο. Στο Κελλί του συναντούσες ναρκομανείς, αναρχικούς, παραστρατημένους, ψυχασθενείς ...

Ο Γέροντας είχε ιδιαίτερη πνευματική σχέση με τους νέους. Τους αγαπούσε πραγματικά σαν παιδιά του, ενδιαφερόταν να βρουν τον δρόμο τους και προσευχόταν γι’ αυτούς. Τους βοηθούσε να υπερβούν τις δυσκολίες και τα προβλήματά τους. 
Συνέπασχε και συμπονούσε μαζί τους. Αυτοί διαισθανόμενοι την μεγάλη του αγάπη, του είχαν απεριόριστη εμπιστοσύνη, του έκαναν υπακοή, και κυριολεκτικά τον λάτρευαν. Έβλεπες στο Κελλί του νέους που ζούσαν πνευματικά και ήθελαν να αφιερωθούν στον Θεό και
 

Φώτιος Σχοινάς - ''Ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Παΐσιος, ο γέροντας Σωφρόνιος και η ελληνική γλώσσα''


Ομιλία κ. Φώτιου Σχοινά, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας με θέμα: ''Ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Παΐσιος, ο γέροντας Σωφρόνιος και η ελληνική γλώσσα'' στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου