Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

«Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ» (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

 

<< Ήταν ένα παλικάρι που ήταν πολύ πιστό, είχε όμως έναν πατέρα άπιστο και η στενοχώρια του ήταν πολύ μεγάλη. Έκανε πολλή προσευχή, γιά να δώσει ο Θεός στον πατέρα του, μετάνοια.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο πατέρας του αρρώστησε βαρειά και τον πήγε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Εκεί προσπάθησε πάλι με κάθε τρόπο να τον πείσει να εξομολογηθή, αλλά μάταια...

Η ΕΥΩΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ!!

 

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, στο βιβλίο του «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα», αναφέρει έναν οικοδομητικό λόγο από κάποια συνομιλία που είχε με τον Γέροντα Αρσένιο τον Σπηλαιώτη, όπου ο «παππούς» με απλότητα εκφράζει την παρακάτω απορία:

«Όταν κάνω κομποσχοίνι όρθιος, αισθάνομαι έντονα ευωδία Θεϊκή, όταν, όμως,  λέω την Ευχή καθιστός, ελάχιστη ευωδία αισθάνομαι!»!!

«ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΣΠΑΤΑΛΟΣ… ΠΑΡΑ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ» (Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)!!

 

«Καλλίτερα σπάταλος παρά φιλάργυρος. Με την οικονομία θα πέσω έξω. Γιά να μου φθάσουν τα λουκούμια που κερνούσα στον κόσμο τα έκοβα στα δύο. Έ, τότε τα λουκούμια δεν μου έφταναν ποτέ…

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ» (Εφεσ.Ε’20’)!!!

 

        << Ένας μοναχός, επήγε κάποιο απόγευμα, να διαβάσει τον Εσπερινό σε μιά βουνοκορφή. Στον δρόμο ευρήκε ένα άσπρο μανιτάρι και ευχαρίστησε τον Θεό γιά το σπάνιο εύρημά του. Στον γυρισμό θα το έκοβε και θα περνούσε μ' αυτό το βράδυ.
        Στην επιστροφή, ευρήκε το μισό μανιτάρι, διότι κάποιο ζώο θα είχε φάει το άλλο μισό και είπε:

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου