Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΓΙΑ ΕΠΟΧΗ


                                        
Η Ελλάδα σήμερα βάλλεται  από παντού, συνεχείς απειλές απο τους Τούρκους, ένας λαός σε σύγχυση, απορημένος μέ το ξαφνικό ανατρεπτικό σκηνικό λόγω μιάς ασθένειας, οι εκκλησίες μισοάδειες, οι ιερωμένοι ακόμη δέν ξέρουν πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση, οι αγροτικές καλλιέργειες ζητάνε χέρια καί λόγω ιού δέν βρέθηκαν εγκαίρως, συνεχώς έρχονται καί μετανάστες κι αυτοί ζητούν να τραφούν, η φτώχεια λόγω κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων σέ χαμηλό βαρομετρικό, μέχρι και η φύση παραμονεύει να εκδικηθεί με εξάρσεις σεισμικών δονήσεων συνεχώς καί πολλά άλλα.

Δοκιμάζεται πολύ η Ελλάδα και πονά.

Αυτά που γίνονται σήμερα έχουν και τη θετική τους πλευρά, διότι αυτή κρίση της πανδημίας, η οικονομική στενότητα, η αγωνία για το τι θα έρθει αργότερα και κυρίως η μακρά στέρηση της χριστιανικής μας λειτουργικής ζωής, θα κάνουν τον κόσμο να έρθει πιό κοντά στον Θεό.

Βάλλεται εκτός από το θρησκευτικό φρόνημα επίσης και το πατριωτικό, οπότε όλη αυτή η διαδικασία των τελευταίων μηνών θα κάνουν το Έλληνα  να ψάχνει να βρει  τις θρησκευτικές και πολιτιστικές του ρίζες.

Θα βγεί μεγάλο καλό μέσα απ’ αυτό το κακό, θα κινητοποιηθεί ο κόσμος για να υπερασπιστεί αυτό που ήταν κάποτε η Ελληνική του ταυτότητα.

Θα καταλάβει ότι η ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι θρησκευτικοί του ηγέτες μπορούν πλέον να ανυψώσουν αυτά του τα ιδεώδη.

Μόνος του θα πρέπει να αγωνιστεί για αυτά και θα  πρέπει να αγαπήσει τον συνέλληνα , γιατί  όλοι οι  ΄Ελληνες έχουμε τα ίδια συναισθήματα.

Τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν θα υπάρξει ευτυχώς Χριστιανική αγάπη, θα παρακινεί ό ένας τον άλλο στην μετάνοια, θα μοιράζεται τα λίγα του αγαθά με τον συνάνθρωπο του.

Λόγοι παρηγοριάς και συμπαράστασης θα βγαίνουν από το στόμα και ανθρώπων ακόμη, που μέχρι τώρα ήταν αδιάφοροι ή ψυχροί με τον Θεό.

Θα μοιράζονται ακόμη και το πιάτο φαγητό που είχαν για τα παιδιά τους , με τους πεινασμένους συνανθρώπους τους.

Θα παροτρύνουν ο ένας τον άλλον την προάσπιση των αξιών που είχαμε μέχρι κάποια χρόνια πριν σαν Έλληνες και που η ευμάρεια τα έσπρωξε στην λήθη, στα βάθη του μυαλού μας.

Ένα κομποσχοίνι, μία εικονίτσα  που θα έχει  κάποιος θα τα δίνει στον αδύναμο αδελφό του, θα τον μιλάει για τον Θεό και την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουμε ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

Γιατί μέχρι τώρα μόνο Ορθόδοξοι δεν ήμασταν, όπως μας θέλει  ο ΘΕΟΣ ,άλλος μιλούσε για μετεμψύχωση, άλλος έκανε γιόγκα, άλλος δήλωνε άθεος, πάντως όπως μάς θέλει ο Κύριος δεν ήμασταν.

Πρώτα λοιπόν θα γίνουμε ΄Ελληνες  Χριστιανοί και μετά θα έρθει η μετάνοια, αυτό μας έχουν πεί.

Θα δούμε τον λαό να αναζητά και να αγωνίζεται για τις αξίες της Ελληνορθοδοξίας μας.

Τώρα με όλα αυτά που θα δούμε άμεσα θα ξυπνήσουμε από τον λήθαργο μας και θα ξαναπάμε στις παλιότερες αξίες και παραδόσεις μας, αυτές που μας διέκριναν σαν Έλληνες.

Θα βρούμε επιτέλους τον Έλληνα μέσα μας, θα δοθεί μεγάλος άγιος κι αγνός αγώνας.

Θα ξυπνήσουμε επιτέλους.

Όποιος θέλει να αγωνιστεί τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός.

Και όποιος είναι κοντά στον ΘΕΟ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε.

Θα σκεπάζει ο Θεός με την Χάρη Του κάθε δικό Του παιδί.

Τώρα θα βιώσουν οι Χριστιανοί το θαύμα.

Θα έχουμε θείες επεμβάσεις για να στηριχτούν οι πιστοί.

Η προσευχή και η επίκληση των Αγίων μας θα φέρνει άμεσα αποτελέσματα στα παιδιά του Θεού.

Θα έρχονται οι Άγιοι και η Παναγία να βοηθήσουν, όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και εκείνους για τους οποίους  θα προσεύχονται οι άνθρωποι του Θεού.

Θαύματα καθημερινά, ζωντανή  παρουσία της Παναγίας  και  των Αγίων  θα μας στηρίζουν στον αγώνα μας.

΄Ανθρωπος του Θεού, αστειευόμενος έλεγε : ‘’και φωτογραφίες θα βγάζουμε με τους Αγίους μας γιατί θα έρχονται αισθητά στη γη και θα συνομιλούμε μαζί τους, θά τους ακουμπάμε, θα συναναστρεφόμαστε μαζί τους!!.’’

Θα είναι ζωντανή η παρουσία τους στην γη.

Όσοι ομολογούν τον Χριστό τώρα θα λαμβάνουν θεία δώρα, στεφάνια.

Είναι η εποχή της ομολογίας των Χριστιανών αυτός ο καιρός. Τώρα, ναί τώρα πού μιλάμε σφραγίζονται αοράτως οι πιστοί, οι ομολογητές από τους αγγέλους. Αγία εποχή!

Πρέπει να κάνουμε πολλή προσευχή για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο γιατί έχει παρρησία η προσευχή του ομολογητή.

Η Παναγία μας είναι πάνω από την Ελλάδα μας και χάρη των ομολογητών και αγωνιζομένων Ελλήνων δεν θα αφήσει να γίνει μεγάλο κακό, αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν λαός, σε όλα.

Όταν ο Θεός βλέπει αγάπη, ομόνοια και αγώνα τότε βοηθάει, πονάει το πλάσμα Του, δεν το αφήνει μόνο του.

Έτσι θα μας σκεπάσει από τις δοκιμασίες, από τα δεινά που θα έρθουν και δεν θα αφήσει να προχωρήσει πολύ το κακό.

Μπορούν να χαθούν κάποια υλικά αγαθά, να έρθει θλίψη και πόνος στην Ελλάδα, αλλά αυτά δεν θα αγγίξουν τους πιστούς, δεν θα το καταλαβαίνουν και δεν θα το  αισθάνονται ότι ζούμε κρίση!

Κρίση, πόνο, φόβο θα αισθανθούν μόνο αυτοί που είναι σκληροί και αμετανόητοι, γιατί ο Θεός έχει λάβει μια οριστική και αμετάκλητη απόφαση και είναι, προσέξτε το πολύ,  μονόδρομος.

Μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε πολλές διεξόδους και επιλογές να ακολουθήσουμε όποιον δρόμο θέλουμε: της καλοπέρασης και της αδιαφορίας, ή  της άκρατης αμαρτωλότητας, ή της χριστιανικής ζωής, όμως ο ΘΕΟΣ το έχει ξεκαθαρίσει: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ  ΜΑΓΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑΣ.

Το οποίο σημαίνει ότι  όλοι οι αμετανόητοι θα βρεθούν σε αδιέξοδο. Κλείνει ο κύκλος εκεί!

Οι άνθρωποι του ΘΕΟΥ θα έχουν στο τραπέζι τους το φαγητό τους και ας μην έχουν κάνει τις κατάλληλες προμήθειες.

Στην αρρώστια του ο πιστός θα έχει το φάρμακο του, στο κρύο θα έχει την θεία παρηγοριά του.

Αυτό δεν θα συμβαίνει σε αυτούς που δεν θέλουν την Θεία προστασία. Θα δυστυχούν, θα υποφέρουν και ψυχικά και υλικά.

 Πρέπει να γίνει μία κίνηση σόκ γιά να ξυπνήσουμε, γιατί όπως διαβιούμε τώρα πολλοί θα χάσουμε την ψυχή μας.

Θα δοθούν πολλές ευκαιρίες στο διάστημα αυτό των δοκιμασιών και μέχρι να βγούμε από τα γεγονότα, στους Έλληνες γιά την σωτηριώδη μετάνοια. 

Μπορεί να χαθούν υλικά αγαθά, αλλά θα σωθούν πολλές ψυχές έστω και στη ύστατη ώρα, γιατί και αρκετούς από τους αμετανόητους τελικώς, οι  θλίψεις και  πληγές θα τους οδηγήσουν στην μετάνοια.

Και ενώ φαινόταν ότι αυτές οι ψυχές θα χανόταν θα σωθούν, γιατί θα λυγίσουν μπροστά στον πόνο και κυρίως στον φόβο του θανάτου.

Οι  θλίψεις που είπαν όλοι οι άνθρωποι του Θεού θα είναι κυρίως: Η ανυπόφορη πείνα, φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, ταραχές, πόλεμος ολιγοήμερος με τους Τούρκους, φτώχεια , μεγάλη οικονομική κρίση, έλλειψη πολύ σημαντικών αγαθών και ηλεκτρικής ενέργειας κατά διαστήματα και φυσικά και τα τεχνολογικά μέσα δεν θα είναι πάντα πρόσφορα. Τα ηλεκτρονικά μέσα βέβαια ελέγχονται καί δέν θα μάς λείψουν και πολύ, αλλά το μεγαλύτερο κακό θα είναι μία ασθένεια ανίατη επίπονη και μολυσματική. Κυρίως αυτή θα είναι το κυριότερο παιδαγωγικό μέσο για να φέρει σε συναίσθηση αυτούς τους τελευταίους χριστιανούς, που θα μετανοήσουν και θα παρακαλέσουν τον Θεό να κάνει έλεος μαζί τους .

Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες οι επίμονα αμετανόητοι θα βρεθούν προ κρίσεως, οι μετανοημένοι, έστω και οι τελευταίοι χρονικά, θα έχουν την Θεία παρηγορία και τη αρωγή του Χριστού μας.

Για ποιό λόγο θα φθάσει ο Θεός να προκαλέσει οπωσδήποτε την μετάνοια;

 Διότι το σχέδιο Του είναι να εκχριστιανιστεί η ανθρωπότητα.

Όλοι είμαστε εν δυνάμει ιεραπόστολοι.

Μπορεί  ένας που είναι πνιγμένος στα πάθη του να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να μεταδώσει λόγο Θεού;

Φυσικά και δεν μπορεί.

Γι αυτό ο Θεός θέλει την μετάνοια των ανθρώπων, είτε  με δική τους καλή  προαίρεση, είτε με παιδαγωγικές μεθόδους ώστε να τους χρησιμοποιήσει σαν ιεραποστόλους Του.

Και αυτό θα γίνει μέσα στον καιρό των μεγάλων θλίψεων,  διότι μέσα στις μεγάλες θλίψεις ο άνθρωπος στρέφεται αυθόρμητα στο Θεό.

Γι' αυτό θα επιτρέψει ο Θεός να βλέπουμε τους Αγίους αισθητά, να συνομιλούμε, να μας καθοδηγούν  και να μας  μιλάνε για την άλλη ζωή, να βιώσουμε τον Παράδεισο στην γή,  να τα εμπεδώσουμε όλα αυτά και να τα μεταδώσουμε στους άλλους λαούς κατόπιν.

Πρώτα θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να ζήσουμε το θαύμα, να βιώσουμε την Αλήθεια της μετά θάνατον ζωής. Κι αυτό που θα ζήσουμε εμείς θα ξέρουμε να το μεταδώσουμε και στους άλλους ανθρώπους στα πέρατα της οικουμένης, ότι υπάρχει άλλη ζωή, υπάρχει Παράδεισος και Κόλαση, υπάρχουν Άγιοι. 

διότι γέγραπται· ἅγιοι γίνεσθε, ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι.

Ζεί ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ.
 https://logoixaritoskaisofias1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου