Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ





ΑΝΤΙΔΑΝΕΙΟ
 
 ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ, ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ , ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΤΑΝ. 
ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ. ΤΟΤΕ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΩΡΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ. 


ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΩΡΑ....
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΛΑΓΩΝΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΣΙΩΠΑ !
 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ......

ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=-r5eSuzn6Bw

Μιλούσα με πρόσωπο πού γνωρίζει πολλά καί κυρίως στον τομέα προφητικός λόγος. Ξέρετε ένα πράγμα πολύ σωστό πού μού είπε;
- Κολλήσαμε στα προφητικά κι ασχολούμαστε μέ το άν έρθει ελληνοτουρκικό επεισόδιο, σεισμός, πείνα και απολύσεις, κλπ. Αυτά έχουν ειπωθεί πλείστες φορές καί θα γίνουν, τώρα εμεις τί κάνουμε αυτόν τον δύσκολο καιρό πού όλα επαληθεύονται; Μαζεύουμε τροφές, σκεφτόμαστε να κάνουμε κήπους, βασικά σκεφτόμαστε κυρίως πώς θα επιβιώσουμε! Δέν είναι αυτός τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων όμως. Κι αυτά λίγο λίγο χρειάζονται, όμως το παρόν απαιτεί προσοχή και εξυπνάδα. Γίνονται τέτοιες καί τόσες αλλαγές ακόμα και στις νομοθεσίες των κρατών μέ στόχο να ελέγχεται η ζωή μας, οι κινήσεις μας, κι ο νούς μας, οι σκέψεις ακόμη, πού δέν τις προλαβαίνουμε!
Εμείς πρέπει να πάμε ένα βήμα μπροστά απο αυτούς πού με χίλια δυό προσχήματα μας εγκλωβίζουν σε διλλήματα του τύπου: Κάνουμε το τάδε γιά να σας σώσουμε παράδειγμα από μιά αρρώστια, κάνουμε το άλλο γιά να αναπτυχθεί η οικονομία μας, κάνουμε το δείνα γιά να είστε ασφαλείς από τους κακοποιούς. Να μπαίνουμε στην ζωή σας με κάμερες παντού, δώστε μας δεδομένα των κινητών σας γιά να μπορούμε να σας προστατεύουμε από κάθε επιτήδειο, ακόμη και την υγεία σας θα μπορούμε να ελέγχουμε γιά να προλαβαίνουμε τυχόν επιπλοκές. Και θα βρεθούμε κάποια στιγμή κυριολεκτικά δεμένοι από παντού. Είναι τόσο γλυκά δοσμένο το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους γιά μάς πού νομίζει κανείς ότι κατέβηκε ο Θεός στην γή καί θεραπεύει κάθε νόσον καί ασθένειαν!
Όμως άν ψάξεις στο βάθος θα δείς την παγίδα! Εξυπνάδα χρειάζεται, λίγη πονηριά καλύτερα! Δέν μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα παράδειγμα της ανεργίας, της φτώχειας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της υγείας; Η γή παράγει πλούτο, αυτά λύνονται πολύ γρήγορα άν θέλανε οι μεγάλοι και η ιατρική επιστήμη είναι πολύ μπροστά. Δέν θέλουν γιατί άλλοι κυβερνούν αυτόν τον κόσμο κι άλλοι αποφασίζουν. Πολιτικά προιστάμενοι είναι οι κυβερνήσεις κι απλά ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα των πέντε, έξι ανθρώπων πού κυβερνούν αυτόν τον κόσμο. Κι αυτοί βέβαια άλλον έχουν εντολέα, αυτόν πού πολεμάει τον Χριστό καί πού συνεχώς προσπαθεί με κάθε πονηρία να αιχμαλωτίσει τους ανθρώπους στις παγίδες του, να τους δέσει καί να τους έχει κι εδώ στην γή και στην άλλη ζωή γιά πάντα δικούς του. Πίσω από κάθε καινούριο δεδομένο να ψάχνουμε τί υποκρύπτεται. Η καλώς εννοουμένη καχυποψία, η ψηλάφιση των νομοδιαταγμάτων νά μας γίνει βίωμα. Είναι τόσες πολλές και πολυποίκιλες οι πονηρίες του διαβόλου πού χρειάζεται φώτιση Θεού να καταλάβεις πού κρύβεται η παγίδα. Κι αυτοί ακόμη πού τις επιβάλλουν μέ νόμους, πολλές φορές ούτε οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τό βάθος της πονηρίας. Καί νομίζουν ότι καλώς νομοθετούν! Σέ βάθος χρόνου όμως αποκαλύπτεται η πλάνη. Γι αυτό κι επειδή καί η διάκριση είναι χάρισμα Θεού θέλει πολύ προσευχή καί πολύ εμπιστοσύνη στον Κύριο γιά να περάσουμε όσο μπορούμε αλώβητα αυτό το επικίνδυνο διάστημα. Δέν είναι ότι μας είπαν κάποιες συμβουλές οι άνθρωποι του Θεού, τις ακολουθούμε πιστά καί ξεπερνιέται το πρόβλημα! Εδώ υπάρχουν δοκιμασίες, πολλές φορές πολύ δυσδιάκριτες καί φαινομενικά μέ φιλάνθρωπα κριτήρια καί κινδυνεύουμε νά πέσουμε θύματα πλάνης! Νά δεθούμε μέ το κακό χωρίς νά το καταλάβουμε. Νά αναγκαστούμε ίσως καί υπό πίεση μερικών λεπτών της ώρας νά πάρουμε αποφάσεις πού θα καθορίζουν καί την ζωή μας εδώ, όσο ζούμε καί το μέλλον μας στην άλλη ζωή πιθανόν! Ο καθένας μας αυτό το διάστημα θα βρεθεί πρό διλλήματος και υπό πίεση επιτακτική νά κάνει πράγματα πού δέν το επιτρέπει η πίστη του. Άν οι διάφορες εξουσίες έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα πού χρειάζεται ενενήντα τοις εκατό εξυπνάδα, εμείς πρέπει να έχουμε εκατόν δέκα τοις εκατό γιά να μπορούμε νά ξεφύγουμε από αυτό. Γιά δές πόσο γρήγορα δεχτήκαμε το κλείσιμο των εκκλησιών παγκοσμίως! Καί δές καί στην Ρωσία πόσο αμαρτωλό είναι νά κοινωνάνε μέ την Αγία λαβίδα βουτηγμένη στό οινόπνευμα; Δέν είναι αυτό ύβρις; Αμφισβητούμε τον Ίδιο τον Σωτήρα μας; Την Θεία Κοινωνία; Κι όμως διαπράχθηκε κι αυτό γιατί ο αιφνιδιασμός έφερε σύγχυση καί πανικό! Αλλού ούτε κάν κοινωνούν οι πιστοί, γιατί λέει τους το επέβαλε η πολιτική εξουσία. Καί τί είναι η πολιτική εξουσία πού μπορεί να εκφέρει γνώμη γιά σωτηριώδη θεολογικά θέματα; Καί πού είναι το πνεύμα της ομολογίας από την εκκλησία; Παλιά καί μαρτύριο δεχόταν οι πιστοί γιά να μήν χαλάσουν την ορισθείσα νηστεία, κοίτα τί υπέστη ένα μικρό δεκαπεντάχρονο χριστιανόπουλο
Γι αυτό σού λέω οι προφητείες ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν, αυτά ειπώθηκαν, τώρα θέλει πράξη, κοφτερό νού καί φυσικά πνεύμα χριστιανικό, θυσιαστικό, τόλμη και πολύ μεγάλη πίστη. Αφού τα πρώτα , τα προφητικά επαληθεύονται τότε και καί τα άλλα, οι υποσχέσεις του Χριστού και της Παναγίας μας θα πραγματοποιηθούν στους πιστούς των ημερών μας!! ΠΙΣΤΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ! 
Γένοιτο. Αμήν.



* Κείμενο από φίλο που έχει καλές Πατριωτικές ανησυχίες  και Πνευματικές   αναζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου