Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ο Ιρανός πρόεδρος κατά Ρ.Τ. Ερντογάν για το «κλείσιμο» των υδάτων στον Ευφράτη. S-300 «κλείδωσαν» το ιρανικό FIRΈξαλλο το Ιράν με την στάση του Ερντογάν στην μέση του καλοκαιριού , κατά την οποία παρακρατούνται παράνομα -κόντρα σε όποια διεθνή συμφωνία- τα ύδατα του Ευφράτη, σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι των Τούρκων με τους γείτονες τους .  
Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχάνι, επέκρινε με σφοδρότητα, τα νέα τεράστια  έργα, στα 22 φράγματα που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και ειδικότερα στους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη .
Ο Ροχάνι δεν ζητά απλώς από την Τουρκία, αλλά απαιτεί -εδώ και τώρα-  να σταματήσει η κατασκευή και των δύο φραγμάτων στην περιοχή , λέγοντας ότι η δημιουργία τους είναι  «λίαν επικίνδυνη» για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Ο Ροχάνι έκανε τις παρατηρήσεις του, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης με θέμα τις  αμμοθύελλες στην Τεχεράνη, σε μια χώρα  η οποία αμύνεται στα καιρικά φαινόμενα που κάνουν την ζωή των εκατομμυρίων πολιτών της δύσκολη.
Ο ανώτατος Ιρανός άρχων, δεν  ανέφερε συγκεκριμένα την λέξη «Τουρκία», αλλά δήλωσε ότι τα φράγματα που σχεδιάζονται στα δύο μεγάλα ποτάμια που εισέρχονται στη Συρία και το Ιράκ θα έχουν «καταστρεπτικές συνέπειες» και θα επηρεάσουν πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.
Ο έλεγχος από την Τουρκία των ποταμών Ευφράτη και Τίγρη, έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση  σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
Οι επικριτές λένε ότι οι αποφάσεις που έλαβε η Τουρκία, οδηγούν  σε έλλειψη άφθονου ύδατος  στη Συρία-Ιράκ-Ιράν  και συμβάλουν   στην περιφερειακή αστάθεια και στην διεξαγωγή πολέμου .
Οι Σύροι  Κούρδοι τον Φεβρουάριο, κατηγόρησαν την Τουρκία για τον τερματισμό της παροχής ύδατος  στον ποταμό Ευφράτη ως μορφή πολιτικής πίεσης.
Οι ακτιβιστές προειδοποιούν, ότι το τουρκικό φράγμα στον ποταμό Τίγρη,  στο τουρκικό χωριό Ilisu, θα μειώσει τη ροή των υδάτων στους βάλτους του νότιου Ιράκ και θα απειλήσει την ύπαρξή εκατομμυρίων ανθρώπων  στο Ιράν .
Την ίδια στιγμή , οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι  S-300 κρίθηκαν επιχειρησιακοί και  αναλαμβάνουν  στρατιωτικό καθήκον στο Ιράν.
Ο διοικητής  της ιρανικής βάσης Αεράμυνας  Khatam al-Anbia δεν διευκρίνισε την περιοχή όπου αναπτύχθηκαν τα  συστήματα πυραυλικής άμυνας, αλλά τόνισε ότι αυτά κρίθηκαν επιχειρησιακά .
«Τα συστήματα πυραύλων S-300 της Ρωσίας έχουν τεθεί σε επιχειρησιακό καθήκον στο Ιράν», δήλωσε ο ταξίαρχος της διοίκησης αεράμυνας   Farzad Esmaili σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Όπως αναφέρει ο Tasnim, αυτή είναι η πρώτη επίσημη δήλωση σχετικά με την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν.
Ο Ταξίαρχος  είπε επίσης ότι το ιρανικής κατασκευής  σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας  Bavar-373 θα  δοκιμαστεί σύντομα.
«Θα δοκιμάσουμε το συγκρότημα [το Bavar-373] μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους [τελειώνει στις 20 Μαρτίου 2018 στο Ιράν] ώστε τα συστήματα αυτά να γίνουν  μέρος ενός  ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας της χώρας το επόμενο έτος», δήλωσε ο ίδιος.
Το αντιαεροπορικό  πυραυλικό σύστημα S-300 είναι ένα  σύστημα πυραύλων ικανό να καταστρέψει σύγχρονα αεροσκάφη και αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας , συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών  που χρησιμοποιούν τεχνολογία stealth, καθώς και βαλλιστικά βλήματα μεσαίου βεληνεκούς, βλήματα Cruise , αλλά  και αεροσκάφη UAV επιτήρησης και καθοδήγησης με ραντάρ.
Τουρκία και Ιράν εδώ και μεγάλο διάστημα κινούνται προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση , κυρίως λόγω της πολιτικής στο ζήτημα των φραγμάτων  στους ποταμούς Ευφράτη  και Τίγρη.  ===================================================================Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:
 

Στο ανωτέρω video θα ακούσετε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, ο οποίος δημοσιοποιεί το διάλογό του με τον π. Παΐσιο το έτος 1989:

"Οι Τούρκοι θα φύγουν από (την Κύπρο) μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή (της Τουρκίας), θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος. Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα. Και εσείς (οι Κύπριοι) όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα «τράκτα» (τρακτέρ), έτσι και θα πάτε πίσω...  Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους... Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση) όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό... Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό... Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία! Όχι μόνο για την Κύπρο μας και τον μακροχρόνιο Πόλεμο στην περιοχή που θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος, αλλά και για το πως ο Γέροντας με τη Χάρη του Θεού, είχε δει την πτώση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, όταν ούτε καν περνούσε απο το μυαλό κανενός ένα τέτοιο ενδεχόμενο... Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή... Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων... Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα "Κεμάλ Ατατούρκ", που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ... Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου...» (από το "Σκεύος εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Α΄ έκδοση, σελ. 63-64)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου