Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Καστορίας:''Ο Άγιος Παΐσιος είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν την παρουσία του Θεού''

kastorias 28
Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου αλλά και της Συνάξεως της Παναγίας της Τριχερούσας τελέσθηκε εχθές, Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Της Ιεράς Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συμμετείχαν Κληρικοί της Μητροπόλεως, οι Διάκονοι και πλήθος πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ο οποίος ήταν Άγιος στη συνείδηση του λαού του Θεού πριν ακόμα από την κοίμησή του, και στον οποίο κατέφευγαν και καταφεύγουν κατά χιλιάδες και σήμερα στο Μοναστήρι της Σουρωτής.

“Ο Άγιος Παΐσιος είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που αμφισβητούν σήμερα την παρουσία του Θεού, σε όλους εκείνους που θέλουν να διδάξουν στον λαό μας έναν καινούργιο τρόπο ζωής”, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Και κατέληξε προτρέποντας να παρακαλέσουμε τον Άγιο Παΐσιο να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, να ικανοποιήσει τα αιτήματα του καθενός και να υψώνει χείρας ικέτιδας στο θρόνο της Παναγίας για τη λύτρωση και τη σωτηρία μας.
kastorias 1

Περισσότερα στην ιστοσελίδα .....

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/15852-kastoriaso-agios-paΐsios-einai-i-apantisi-se-osous-amfisbitoun-tin-parousia-tou-theou


Επίσης αφιέρωμα στον άγιο γέροντα Παΐσιο και στις ιστοσελίδες:

Φθιώτιδος: «Ο Άγιος Παΐσιος ήταν ο Άγιος των πονεμένων και των αμαρτωλών»
osios paisios lamia 2
osios paisios lamia 3
osios paisios lamia 3
Περισσότερα στην ιστοσελίδα....
http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/15860-fthiotidos-o-agios-paΐsios-itan-o-agios-ton-ponemenon-kai-ton-amartolon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου