Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Μάθε ποιος είσαι στ’ αλήθεια και όχι ποιος νομίζεις εσύ ότι είσαι

vimaorthodoxias.gr

Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται το “γνώθι σαυτόν”. Δηλαδή να γνωρίσεις τον εαυτό σου, ποιος είσαι. Ποιός είσαι στ’ αλήθεια, όχι ποιός νομίζεις εσύ ότι είσαι. Με τη γνώση αυτή γίνεσαι ο σοφότερος των ανθρώπων.

Τι να κάνουμε όταν αμαρτήσουμε

ieramonopatia.gr

Αν παρασυρθούμε σε κάποιο αμάρτημα να συνέλθουμε γρήγορα, και να χρησιμοποιήσουμε την πτώση μας σαν επιχείρημα για να ασφαλιστούμε στο μέλλον και σαν αφορμή για να μην αμαρτήσουμε ξανά.

Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ: Σε καιρούς θλίψεων μην ψάχνεις την βοήθεια από τους ανθρώπους

vimaorthodoxias.gr

Δυο αγαπημένοι μαθητές ζήτησαν από τον Κύριο θρόνους δόξης

– Αυτός τους έδωσε το Ποτήριό Του (Μτ. κ΄, 23).

Το Ποτήριο του Χριστού είναι οι οδύνες.

Σε όσους το πίνουν εδώ στη γη, το Ποτήριο του Χριστού υπόσχεται μετοχή στη Βασιλεία της χάρης του Χριστού προετοιμάζει γι’ αυτούς τις καθέδρες της επουράνιας αιώνιας δόξης.

“Πως μας πολεμάει ο διάβολος” ~ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος

agiospatrokosmas.gr

Όλους τους ανθρώπους τους πολεμάει ο διάβολος, γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς.

Ο άγιος Παΐσιος και η δαιμονισμένη Μουσουλμάνα

            

             ekklisiaonline.gr

Τον Μάιο του 1989 ο Πατήρ Παΐσιος έκανε μία δεύτερη -μεγαλύτερη αυτήν την φορά- περιοδεία στα Πομακοχώρια της Θράκης. Τον πήγε με το αυτοκίνητό του ένας γνωστός του νέος και, όταν έφθασαν εκεί, πήραν μαζί τους και δύο Πομάκους που είχαν γίνει Χριστιανοί και επισκεπτόταν συχνά τον Γέροντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου