Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

monaxos-arsenios-1Του Μοναχού Αρσενίου Σκήτεως Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους | Romfea.gr


Επειδή ο πόνος και η αγάπη που νοιώθω για την πατρίδα μου Ελλάδα είναι πολύς, ιδιαιτέρως τώρα που περνάει δύσκολη περίοδο, θεώρησα χρέος μου να απευθύνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας από τα σοφά λόγια του Αγίου Παϊσίου.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε τη σοφία του Θεού ως μόρφωσή του και γι' αυτό τα λόγια του είναι βάλσαμο και ξεκουράζουν τις ψυχές μας. 

Τώρα, επειδή πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών, αξίζει να αναφέρω τι έλεγε ο Μακαριστός Γέροντας, όταν τον ρωτούσαν οι προσκυνητές τι να ψηφίσουν.

Φυσικά ο Άγιος ποτέ δεν τους έλεγε ποιο κόμμα να ψηφίσουν.

Άλλα με τη θεϊκή σοφία που τον διέκρινε τους έλεγε τα εξής: «Όλοι σας έχετε χρέος να πάτε να ψηφίσετε. Αλλά ως Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες που είστε, έχετε χρέος να επιλέξετε και να ψηφίσετε για κυβερνήτες αυτούς που αγαπάνε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα».

Διότι έλεγε ο Άγιος πως: «το Θησαυρό που μας εμπιστεύθηκε ο Χριστός στην Ελλάδα, την Ορθοδοξία, έχουμε χρέος μας όλοι να τον διαφυλάξουμε και πρέπει οπωσδήποτε, πάση θυσία, να έχουμε κυβερνήτες πιστούς Ορθοδόξους που να αγαπάνε την Ελλάδα μας».

Επίσης ο Άγιος μας έλεγε «πάντα όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε μεγάλους κινδύνους, μόνο κυβερνήτες πιστοί και Ορθόδοξοι καταφέρανε με τη θεϊκή σοφία που είχανε να φέρουν την ισορροπία στη χώρα μας».

Διότι πάλι μας έλεγε ο Άγιος πως: «εάν η κυβέρνηση της χώρας μας δεν είναι πιστή στην Ορθοδοξία, είναι αδύνατον να έρθει η βοήθεια του Θεού, που σημαίνει πως η αποτυχία θα είναι το μόνο σίγουρο».

Εύχομαι σε όλους του πατριώτες, Ελληνίδες και Έλληνες, να εντρυφήσουν στα σοφά λόγια του Αγίου Παϊσίου και να ψηφίσουν πολιτικούς πιστούς Ορθοδόξους, που να αγαπάνε την Ελλάδα μας.

Για να καμαρώσουμε μια Ελλάδα ένδοξη με όλες τις αξίες της ζωής μας.

Μια Ελλάδα που ήταν, είναι και θα είναι η γενέτειρα του Πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της πραγματικής και αληθινής ειρήνης που πηγάζει από την Ορθοδοξία, τον Τριαδικό Θεό μας.

Διότι πρέπει επιτέλους να ξέρουμε και να το παραδεχθούμε, ότι: αυτοί που μας μιλάνε για ειρήνη και είναι άθεοι, πρώτα έχουν εξαπατήσει τον εαυτό τους και μετά προσπαθούν να εξαπατήσουν και εμάς, μιλώντας μας για ειρήνη που μέσα της κρύβει θανατηφόρες τοξίνες.

Ο νοών νοείτω...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου