Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Εύκολες κινήσεις για να γλυτώσουμε το διαζύγιο

            vimaorthodoxias.gr

Στις μέρες μας λίγα ζευγάρια γλιτώνουν το διαζύγιο. Στην πόλη μας γίνονται διακόσιοι γάμοι τον χρόνο και εκδίδονται εκατόν ενενήντα διαζύγια. Και επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία ας αναφέρουμε λίγες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε τον γάμο μας.

Άκουσε Παιδί Μου,…Και Μην Στενοχωριέσαι

            greekpress.gr

1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.

2. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.

3. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.

Πώς βοηθάει ο ένας σύζυγος τον άλλο για την σωτηρία του

pemptousia.gr

Το άγιο ζεύγος Αδριανός και Ναταλία προβάλλεται από την Εκκλησία μας ως τύπος της αληθινής συζυγίας – στο πρόσωπό τους βλέπουμε την ιδανική θα λέγαμε σχέση! Γιατί; Διότι όχι μόνον υπήρχε μεταξύ τους ο ανθρώπινος έρωτας, αλλά τροφοδοτείτο αυτός και αυξανόταν, βρίσκοντας τον ορθό στόχο του, από τον θεϊκό έρωτα που κατέλαβε το ζευγάρι.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Κάνε το καλό πρώτα σε όσους έχουν την ίδια πίστη και το ίδιο αίμα με σένα»

vimaorthodoxias.gr

Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Николај Велимировић, στα σερβικά) Επίσκοπος Αχρίδος, της Σερβικής Εκκλησίας, γεννήθηκε το 1880 στην Σερβία. Η οικογένειά του καταγόταν από την Σρεμπένιτσα της Βοσνίας.

Έλαβε ευρεία μόρφωση ανά την υφήλιο και επέδειξε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Οι υψηλές θεολογικές και φιλοσοφικές μελέτες του τον έκαναν σύντομα γνωστό λαμβάνοντας πέντε διδακτορικούς τίτλους σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου.

"Οἱ ἔγγαμοι ἔχουν ὑποχρέωση νὰ ἀγωνίζονται νὰ ἐγκρατεύονται, γιὰ νὰ μὴ μεταδώσουν τὸ σαρκικὸ πάθος καὶ στὰ παιδιά τους"

orthodoxia-ellhnismos.gr

Ἁγίου Παΐσιου Ἁγιορείτου - Οἰκογενειακὴ ζωὴ

Δὲν δικαιολογοῦνται οἱ ἔγγαμοι, ἐπειδὴ ἀκολούθησαν τὸν ἔγγαμο βίο, νὰ ξεχνοῦν ὅτι ὁ ἄνθρωπος δὲν εἶναι μόνο σάρκα, ἀλλὰ εἶναι καὶ πνεῦμα, καὶ νὰ ἀφήνουν τὸν ἑαυτὸ τοὺς ἀχαλίνωτο.

Λόγοι οσίου Γέροντος Παϊσίου: Για την ευθύνη των γονέων για την ανατροφή των παιδιών (Μέρος 1ο)

sostis.gr

Να εμπιστευθούν οι γονείς τα παιδιά τους στον Θεό. Ο Θεός έδωσε στους Πρωτοπλάστους, στον Αδάμ και την Εύα, την μεγάλη ευλογία να γίνωνται συνδημιουργοί Του.

Στην συνέχεια οι γονείς, οι παππούδες κ.λπ. είναι και αυτοί συνδημιουργοί με τον Θεό, γιατί δίνουν το σώμα.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ

orthodoxoiorizontes.gr

Κάποτε, γιὰ νὰ δοκιμάσουν τὸν σοφό Σολομώντα, τοῦ πῆγαν μία ὁμάδα ἀγοριῶν καὶ μία ὁμάδα κοριτσιῶν, ὅμοια ντυμένα κατὰ πάντα, γιὰ νὰ τὰ ξεχωρίση. Ἐκεῖνος τὰ ὁδήγησε σὲ μία βρύση καὶ τὰ ἔβαλε νὰ πλυθοῦν. Ἀπὸ τὸν τρόπο ποὺ πλένονταν, τὰ ξεχώρισε· τὰ κορίτσια ἔρριχναν μὲ προσοχή τὸ νερό στὰ μάτια, συνεσταλμένα, ἐνῶ τὰ ἀγόρια τὸ πετοῦσαν στὸ πρόσωπό τους καὶ ἔκαναν θόρυβο μὲ τὶς παλάμες τους.

Δεν ξέρεις ότι έχεις αφήσει κάτι πίσω;

isagiastriados.com

Ένας γιος πήγε τον πατέρα του σε ένα εστιατόριο για βραδινό δείπνο.

Ο πατέρας ήταν πολύ γέρος και αδύναμος, κι ενώ έτρωγε, έριξε φαγητό στο πουκάμισο και το παντελόνι του. Άλλοι πελάτες τον έβλεπαν με αηδία, ενώ ο γιος του ήταν ήρεμος.

Η μάνα, η ανατροφή των παιδιών, η προσευχή και ο Χριστός

elormuis.online

Ο Άγιος Παΐσιος προς γονείς και παιδιά: Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος

Οι γονείς πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να ζήσουν μακριά από τον Χριστό. Ο Χριστός είναι ο μόνος δρόμος, δεν υπάρχει άλλος.

Ξέρετε γονείς ότι νεογέννητο παιδί σημαίνει και προσευχή;

ieramonopatia.gr

Ο Χριστός είπε ότι όταν γεννηθεί ένα παιδί, η μητέρα ξεχνάει τους πόνους της διά την χαράν ότι εγεννήθη άνθρωπος εις τον κόσμον.

Τα λόγια Του δείχνουν ότι για τον Ίδιο τον Θεό η γέννηση του κάθε παιδιού είναι ένα γεγονός: κάθε πρόσωπο είναι στα μάτια τού Θεού μοναδικό, είναι ένας άλλος, ένα εσύ.

 

 

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: Ότι και αν συνέβη με τους γονείς σου, η Εξομολόγηση τα πάντα συγχωρεί

ieramonopatia.gr

Ό,τι και αν συνέβη με τους γονείς σου, η εξομολόγησις τα πάντα συγχωρεί και εξαλείφει, αδελφέ εν Κυρίω. Ενθυμού τον άσωτον υιόν, πόσον ημάρτησεν και με τον άσωτον βίον πόσον τους ελύπησε.

Γονείς: Προστατέψτε τα παιδιά σας από την «ηλεκτρονική ηρωίνη»

pentapostagma.gr

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος από Κιλκίς

«Ουδέν καινόν όλα κενά» - Μάριος Χάκκας

Ως γνωστόν κάθε νέος υπουργός Παιδείας μας απειλεί, έχει δυστυχώς και ένα «νέο όραμα» για την Παιδεία. Και υποστυλώνει το «όραμα» του με μια εμβληματική λέξη, μια λέξη – σύνθημα, που σαν αφηρημένο αναφορικό υποκατάστατο σημαίνει δυνητικά τα πάντα, χωρίς στην πραγματικότητα να περιέχει τίποτε.

Οι ισορροπίες όταν τα παιδιά σας έχουν "κόλλημα" με το διαδίκτυο

pentapostagma.gr

Τα παιδιά χρειάζονται την βοήθεια μας για να μπορέσουν να τα διαχωρίσουν τη σωστή χρήση από την κατάχρηση στο ίντερνετ

Είναι πολύ σημαντικό να επιδιώξουμε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της αυτοέκφρασης (όπου το κοινωνικό μέσο χρησιμοποιείται ακριβώς όπως λέει το όνομα του ως μέσο) και της εμμονής με την εικόνα.

Λόγοι οσίου Γέροντος Παϊσίου: Για την ευθύνη των γονέων για την ανατροφή των παιδιών (Μέρος 5ο)


sostis.gr
Η ταλαιπωρία των παιδιών εξ' αιτίας των γονέων
-Γέροντα, μια μητέρα μας ρώτησε τί να κάνη που η κόρη της βρίζει την Παναγία.
-Να εξετάση από που ξεκινάει το κακό. Μερικές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε οι γονείς.
Όταν οι ίδιοι δεν συμπεριφέρωνται καλά, δεν βοηθούν τα παιδιά και εκείνα μιλούν με αναίδεια.

Πολύτεκνες Οικογένειες: «Είναι φοβερό πώς ενεργεί στους φιλότιμους ή αγάπη του Θεού!»

wordpress.com
Άγιος Παΐσιος
Ο Θεός αγαπάει και φροντίζει ιδιαίτερα τους πολυτέκνους. Σε μια μεγάλη οικογένεια δίνονται πολλές ευκαιρίες στα παιδιά να αναπτυχθούν κανονικά, εφόσον οι γονείς τους δίνουν σωστή αγωγή.
Το ένα παιδί βοηθάει το άλλο. Ή μεγαλύτερη κόρη βοηθάει την μητέρα, το δεύτερο παιδί φροντίζει το μικρότερο κ.λπ. Υπάρχει αυτό το δόσιμο και ζουν μέσα σε μια ατμόσφαιρα θυσίας και αγάπης. Ο μικρός τον μεγάλο και τον αγαπά και τον σέβεται. Αυτό φυσιολογικά καλλιεργείται σε μια πολύτεκνη οικογένεια.

Η νηστεία και τα παιδιά


pentapostagma.gr
Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες αναφορικά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει τα παιδιά να νηστεύουν. Την απάντηση δίνει ο Γέροντας Παΐσιος…
Την απάντηση δίνει ο Γέροντας Παΐσιος…
-Γέροντα, ένα παιδάκι πόσο πρέπει να νηστεύει;

Να δίνετε Χριστιανικά ονόματα στα παιδιά σας


nea-news.gr
Καθώς ο Ιωακείμ και η Άννα δεν επροτίμησαν το αρσενικόν από το θηλυκόν, έτσι και η ευγενία σας να μην προτιμάτε τα αρσενικά παιδιά σας από τα θηλυκά, διατί όλα τα πλάσματα του Θεού είναι.
Καθώς ο Ιωακείμ και η Άννα έβγαλαν την Θεοτόκον το όνομα με νόημα Μαρία, ομοίως και η ευγενία σας, όταν βαπτίζετε τα παιδιά σας, να τα εβγάνετε εις το όνομα των Αγίων, οπού έχουμε νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου