Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΜΟΡΦΟΥ: ΕΤΟΙΜΑΣΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! Βίντεο.





  
 Την άμεσα ερχόμενη Λευτεριά της Κύπρου προανήγγειλε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος (10-7-2020 μ.Χ), λέγοντας μάλιστα πως γι΄ αυτό έχει φτιάξει ακριβές αντίγραφο της περίφημης Κατεχόμενης εικόνας του Χρυσοσωτήρα Χριστού της Ακάνθου, για να την μεταφέρει στην επίσης Κατεχόμενη (Θεο)Μόρφου!
  ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: "Επειδή βλέπουμε ότι έρχεται η Ελευθερία της Ακανθούς και όλης της Κύπρου, δεν αντέχω να πάω σε μιαν ελεύθερη Μόρφου και να μην υπάρχει η εικόνα του Χρουσοσώτηρου"!


Ο ΧΡΥΣΟΣΩΤΗΡ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ
 Το ακριβές αυτό αντίγραφο, ο Χρυσοσώτηρ της Μόρφου, θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην αγρυπνία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (η εικόνα απεικονίζει την Μεταμόρφωση), που θα γίνει στο Μοναστήρι της Ορούντας, στον υπό ανέγερση Ι. Ναό του Κυπρίου Αγίου Φιλουμένου, ο οποίος είχε μαρτυρήσει στο Φρέαρ του Ιακώβ. 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣ.

ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ  ΣΥΜΠΑΣΑ Η ΓΗ, Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ…
      

ΜΕΓΑ    ΤΟ    ΟΝΟΜΑ    ΤΗΣ    ΑΓΙΑΣ    ΤΡΙΑΔΟΣ

+++   

Αρχιεπίσκοπος για Αγία Σοφία: «Οι Τούρκοι παρέμειναν απολίτιστοι, άξεστοι, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα παραμείνουν»

«Οι Τούρκοι παρέμειναν απολίτιστοι, άξεστοι, τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα παραμείνουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος σχετικά με την απόφαση για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί – Περισσότερο μας θλίβει η διεθνής αντίδραση.

Σαν σήμερα, 12 Ιουλίου έφυγε ο άγιος Παΐσιος – Ο βίος και το έργο του.

Η Εκκλησία τιμά στις 12 Ιουλίου κάθε χρόνου τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, ενός σύγχρονου Αγίου που η παρουσία του στους πιστούς, κυρίως μέσα από τις διδαχές του, είναι σχεδόν καθημερινή.
Διαβάστε περισσότερα »


ΜΟΡΦΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΠΟΥΡΑ... Βίντεο.





 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. κ. Νεόφυτος σχολίασε άμεσα και εν αγρυπνία (10-7-2020) την απαράδεκτη μετατροπή της Μεγάλης Εκκλησιάς μας σε τζαμί από τον Ερντογάν

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Η Πόλις εάλω…;

«Το Ελληνο-Χριστιανικό πνεύμα, η θρησκευτική παράδοση της Πόλης, θα συνεχίζει να φωτίζει το σκοτάδι της ντροπής» τονίζει ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.Μητροπολίτης Γαβριήλ: Η Πόλις εάλω…;

“ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ – “ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ”

σεραφειμ

Η δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο σχεδιασμός του προέδρου Ερντογάν ολοκληρώθηκε. Η λεγομένη Δικαιοσύνη της γείτονος χώρας απεδείχθη άθυρμα στην εξουσία του αναθεωρητού, νεοοθωμανού νέου χαλίφου του σουνιτικού Ισλάμ, του κ. Ερντογάν.

Αγία Σοφία: Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν για να γίνει τζαμί.

Το τουρκικό ανώτατο δικαστήριο έκρινε άκυρη την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε μουσείο - Υπέγραψε το σχετικό διάταγμα ο Ερντογάν, που θα κάνει απόψε διάγγελμα - Το σκεπτικό της απόφασης του τουρκικού ΣτΕ - Τούρκοι συγκεντρώνονται έξω από την Αγιά Σοφιά.  erdogan-agia-sofia323

Οι δύτες επέστρεψαν στην Αγιά Σοφιά – Τι κρύβει ο υπόγειος κόσμος της (pics).

Αγιά Σοφιά
 Όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το αν η Αγιά Σοφιά θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί, υπάρχει έντονη… κινητικότητα στις υπόγειες στοές της.

Μᾶς χορεύει ὁ διάβολος…

Ἡ ἐκπομπὴ τοῦ Διονύση Μακρῆ 9/7/2020

(βιντεοσκοπημένη)

Και να δείτε που για το...καλό μας, μπορεί να κλείσουν τις εκκλησιές εκεί κατά τον Δεκαπενταύγουστο και μετά τα Χριστούγεννα!

Έρευνα της "Κ": Αντιδράσεις πιστών για τις "κλειστές" Εκκλησίες ...
Έρχεται Δεκαπενταύγουστος αλλά.... προηγήθηκαν οι τουρίστες
Διάβασα ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που αφορούν τους ναούς, παρατείνονται μέχρι 21 Αυγούστου. 
Δηλαδή τα κενά καθίσματα, οι αποστάσεις, ο περιορισμένος αριθμός πιστών κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου