Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020



«Η στρατιωτική ισχύς της χώρας μας είναι πολύ μεγάλη - Πρέπει να εξασφαλ...




Κ. Γρίβας : Ή αποτρέπεις ή «ακρωτηριάζεσαι»



Ζαχ. Μίχας : «Πρόβα τζεναράλε» της Τουρκίας για Αιγαίο και Ελληνική Υφα...




Γ. Μάζης: Τίναξαν στον αέρα σύμφωνο με ρήτρα αμυντικής συνδρομής Γαλλίας...




ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ





ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ.




Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς η Άγκυρα έχει πλέον τραβήξει το σχοινί ως εκεί που δεν πάει άλλο.



O ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ…»(ΒΙΝΤΕΟ).

Image1 (2)
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το ελληνικό Πεντάγωνο, μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, με την οποία αναγγέλλει ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis θα διενεργήσει εργασίες σε «γαλάζια» περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στο μεταξύ στην εικόνα των μόνιτορ που υπάρχει στον θάλαμο επιχειρήσεων του Πενταγώνου δείχνει την ανάπτυξη πολλών τουρκικών πλοίων κατά μήκος του Αιγαίου.


Οι επόμενες 12 μέρες – Θέλει ο Ερντογάν πόλεμο; Αυτή είναι η απάντηση.

 Ο διεθνής παράγοντας και το μήνυμα στην Αίγυπτο...ERDOGAN_AGIA_SOFYA
Είναι προφανές πως το θέμα του ORUC REIS αποτελεί μια πρώτη βολιδοσκόπηση για τις αντιδράσεις της Ελλάδας αλλά και του λεγόμενου διεθνούς παράγοντα (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία).


Τουρκία: Εκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συγκάλεσε ο Ερντογάν.

Με την ένταση στο Αιγαίο να χτυπάει κόκκινο, αλλά και με τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα που έχει η Αγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεδριάζει εκτάκτως στις 3 το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.


Εγκαινίασαν προκλητικά το πλοίο της απόβασης στην κατεχόμενη Κερύνεια (εικόνες).

Άνοιξε για το κοινό με πανηγυρικούς «διθυράμβους» το τουρκικό πολεμικό πλοίο C-128, που την 20ή Ιουλίου 1974 μετέφερε χερσαίες δυνάμεις και τεθωρακισμένα στην Κύπρο, με σκοπό την εισβολή και την επιβολή της βίας.


Ανάλυση: Σκηνικό πόλωσης από Ερντογάν… συναγερμός σε Αθήνα και Λευκωσία.

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται συνεχώς Λευκωσία-Αθήνα για συντονισμό και από κοινού χειρισμό της τεταμένης κατάστασης που δημιούργησε η απόφαση της Τουρκίας για διεξαγωγή ερευνών στα νότια και ανατολικά του Καστελόριζου από την Τρίτη έως και τις 2 Αυγούστου, σε σημείο όπου συνορεύουν οι θαλάσσιες περιοχές Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.



ΑΝΑΛΥΣΗ: Ορατό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου–Ποιες οι προθέσεις της Τουρκίας.



Για την εικόνα κλιμακούμενης κρίσης που επικρατεί από το μεσημέρι στο Αιγαίο, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, μίλησαν στις Τομές στα Γεγονότα ο Βασίλειος Μαρτζούκος, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία, Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και ο Πολιτικός Αναλυτής, Γιάννος Χαραλαμπίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου