Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019



«ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ»

  ΣΧΟΛΙΟ : Όλη η αλήθεια για όσα έγιναν μέχρι σήμερα και αυτά που θα γίνουν σύντομα.Τα πρώτα σημάδια με την αρχή της Διακυβέρνησης Μητσοτάκη,δείχνουν όσα θα γίνουν στη συνέχεια.Προσευχή και Μετάνοια για τα κρίσιμα έτη 2020-2021.Να διαβαστεί με τεράστια προσοχή.
«Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; Ούτε τώρα θα χαθούμε»!   (Αγίου Παϊσίου Λόγοι Β, Σουρωτή).
          1. Γενικά. Τα σημεία των καιρών είναι αξιοσημείωτα γεγονότα που μας προετοιμάζουν για το μέλλον. Δεν πρόκειται για προληπτικά φαινόμενα που είναι άσχετα με αυτά που έρχονται.[1]
          Ο Κύριος αναφέρθηκε σε «σημεία των καιρών»: «Υποκριτές, τη μεν όψη του ουρανού ξέρετε να διακρίνετε, τα δε σημεία των καιρών δεν μπορείτε να αντιληφθείτε»; (Ματθ. 16:3). Με τα λόγια αυτά ο Κύριος χαρακτήρισε υποκριτές τους Φαρισαίους και Σαδδουκαίους που ενώ έβλεπαν την επαλήθευση των προφητειών στο πρόσωπό του και τα θαύματά του δεν πίστευαν, αλλά ζητούσαν σημείο από τον ουρανό... Και όταν και αυτό δόθηκε με το σκοτείνιασμα του ήλιου για τρεις ώρες κατά τη Σταύρωση, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (Ματθ. 27:45), πάλι δεν πίστεψαν... γιατί απλούστατα δεν ήθελαν να πιστέψουν! Διότι αν ειλικρινά ήθελαν να πιστέψουν, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, θα ρωτούσαν, όταν τους είπε για 2η φορά ότι θα δοθεί στη γενιά εκείνη το «σημείο του Ιωνά του προφήτου», τι είναι αυτό. «Αλλά όπως ακριβώς  είπα, αυτά τα κάνουν γιατί δεν έχουν επιθυμία να μάθουν (για να πεισθούν). Γι' αυτό και Εκείνος αφήνοντάς τους απεμακρύνθη». (PG 58:529). Απομακρύνθηκε τότε ο Κύριος από τους υποκριτές άρχοντες των Ιουδαίων, ενώ άλλοτε παρέμεινε με την ειλικρινή Σαμαρείτιδα και τους συμπολίτες της δύο ημέρες, μέχρι που αυτή πρώτη και μετά όλοι οι άλλοι πείσθηκαν και μαρτυρούσαν ότι «εμείς οι ίδιοι ακούσαμε και γνωρίσαμε ότι Αυτός είναι αληθώς ο Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός». (Ιω. 4:42).
          Τα σημάδια για τα οποία μιλούσε ο Χριστός στους Ιουδαίους είχαν πνευματικό νόημα, γιατί μαρτυρούσαν για τον ίδιο ότι είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Και στις μέρες μας δίνονται αντίστοιχα σημεία που αποδεικνύουν ότι: «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο  αυτός και εις τους αιώνας». (Εβ. 13:8). Τα αντιλαμβάνονται όσοι, ανάλογα με την καθαρότητα της καρδιάς τους που εξαρτάται από την τήρηση των εντολών του Χριστού, αναγνωρίζουν την πνευματική διάσταση των γεγονότων. Όσοι αγαπούν τον Χριστό φυλάττουν τις εντολές του, όπως ο ίδιος είπε: «Αυτός που έχει τις εντολές μου και τις φυλάττει, αυτός είναι που με αγαπά». (Ιω. 14:21).
          Τα σημάδια για την Ελλάδα είναι ενταγμένα μέσα στα γενικότερα «σημεία των καιρών» που αφορούν όλη την ανθρωπότητα. Γι' αυτά μιλούν οι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου