Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ποιός είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιός αγωνίζεται γι’ αυτήν και για την πατρίδα και ποιός έχει ζωή σύμφωνη μ’ αυτά που λέει; Όποιον βλέπετε πως είναι πιο καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίζετε. Δε λέω να ψηφίζετε κόμματα, όπως αυτά που βγαίνουν και λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κλπ, γιατί είναι λάθος. Δεν πρέπει να κομματιζόμαστε. Εμείς πρέπει να αγαπούμε πρώτα την Εκκλησία μας και μετά την Πατρίδα μας και να ψηφίζουμε αυτούς που βλέπουμε να αγωνίζονται γι’ αυτά τα δύο. Βλέπετε, ο Μακρυγιάννης κι όλοι οι μεγάλοι ήρωες γι’ αυτά τα δύο αγωνίστηκαν κι έχυσαν το αίμα τους. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος. Γι’ αυτό και μεις, σήμερα, πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, που είμαστε ελεύθεροι και όχι… δούλοι των Τούρκων και να προσπαθούμε τέτοιοι Έλληνες να βγαίνουν στην εξουσία, που να χύνουν το αίμα τους πρώτα υπέρ της πίστεως και μετά υπέρ της πατρίδος. Σήμερα δυστυχώς βάλαμε μέσα στη Βουλή ανθρώπους να μας διοικούν των οποίων το ιστορικό είναι πολύ επιβαρημένο. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ή παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομο­λογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήσει περισσότερο, αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλ­λευθούν οι άλλοι και θα πουν. «Ό τάδε και ό τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας· συμ­φωνούν μαζί μας». Αν δεν αρχίσουν μερικοί να χτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς πού σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνει μεγαλύτερο κακό. Έτσι θατονω­θούν λίγο οι πιστοί, άλλα και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία. Ή Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι, να κάνουν βόλτες· είναι το σκάφος τού Χρι­στού. Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο πού τους ενδια­φέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκί­νητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις… Και ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, νομιμοποιούν τις αμβλώσεις… Τι θα κάνη ό Θεός, άλλο θέμα. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Να, οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη, αν και πέρασαν τόσα χρόνια από την Άλωση, όταν βλέπουν τους Έλληνες πού πηγαίνουν εκεί, νιώθουν ότι έχουν ένα αρπαγμένο πράγμα και κοιτάνε σαν να ήρθε ό ιδιοκτήτης! Και είναι Τούρκοι και πέρασαν τόσα χρόνια! 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥ, ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όταν ανάβουμε κερί για την ψυχή κάποιου κεκοιμημένου, ωφελείται πολύ. Αν έχεις έναν νεκρό, ο οποίος έχει παρρησία στον Θεό, και του ανάψεις ένα κερί, αυτός έχει υποχρέωση να προσευχηθεί για σένα στον Θεό. Αν, πάλι, έχεις έναν νεκρό, ο οποίος νομίζεις ότι δεν έχει παρρησία στον Θεό, τότε, όταν του ανάβεις ένα αγνό κερί, είναι σαν να δίνεις ένα αναψυκτικό σε κάποιον που καίγεται. Οι άγιοι δέχονται ευχαρίστως την προσφορά του κεριού και είναι υποχρεωμένοι να προσευχηθούν γι’ αυτόν που το ανάβει. Κι ο Θεός, ευχαρίστως, το δέχεται. 

 

 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Απλοποιήστε την ζωή σας για να φύγει το άγχος. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ, ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ἂν χρειαστεῖ νὰ πεῖτε σὲ κάποιον ὅτι ψεύδεται, μὴν τοῦ πεῖτε ὅτι λέει ψέματα, διότι εἶναι φυσικὸ νὰ πληγωθεῖ καὶ ν' ἀντιδράσει. Πέστε του ὅτι δὲν τὰ λέει μὲ ἀκρίβεια.

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ Ο ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Αν σκεφτόμασταν ότι ο πιο αδικημένος είναι ο Χριστός, θα δεχόμασταν με μεγάλη χαρά την αδικία. Οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού.

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΟΥ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Αν ο άνθρωπος δεν αρχίσει δουλειά με τον εαυτό του, θα του βρει δουλειά ο διάβολος να ασχολείται με τους άλλους. Σήµερα οι άνθρωποι ασχολούνται µε όλα τα άλλα θέµατα εκτός από τον εαυτό τους. Γιατί το να ασχολήσαι µε τον εαυτό σου έχει κόπο, ενώ το να ασχολήσαι µε τους άλλους είναι εύκολο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου