Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Η μαλθακότητα των σημερινών νέων είναι μία από τις κύριες αιτίες των ψυχοσωματικών ανωμαλιών. 

 

 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΤΑΞΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΤΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Να κοιτάς την ευταξία τη δική σου και όχι τις αταξίες των άλλων. Να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου και όχι με τους άλλους. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ!


ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Δεν έχουμε αγάπη, γι’ αυτό δεν νιώθουμε όλους τους ανθρώπους αδελφούς μας και σκανδαλιζόμαστε από την ζωή τους. Όλοι είμαστε μία μεγάλη οικογένεια και είμαστε μετα­ξύ μας αδέλφια, γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού. Εάν νιώσουμε πραγματικά ότι είμαστε αδέλφια με όλους τους ανθρώπους, θα πονούμε για όσους ζουν μέσα στην αμαρτία και δεν θα μας σκανδαλίζει ή αμαρ­τωλή ζωή τους, άλλα θα προσευχόμαστε γι’ αυτούς.
Άρα, αν σκανδαλιζώμαστε, το κακό βρίσκεται μέσα μας· δεν είναι έξω από μας. Να λέμε στον εαυτό μας, όταν σκανδαλίζεται: «Εσύ πόσους σκανδαλίζεις; Για όνομα του Θεού, να μην ανέχεσαι τον αδελφό σου; Εσένα πώς σε ανέχεται ό Θεός με τόσα πού κάνεις;». 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΘΑ ΒΕΙΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσεις σε μία εικόνα, θα βρεις παρηγοριά. Κάνε το κελί σου σαν εκκλησάκι με εικόνες που σε αναπαύουν, και θα δεις, θα βρίσκεις μέσα σε αυτό πολλή παρηγοριά. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΦΗΝΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΑΝ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Αν ο Θεός άφηνε την τύχη του Έθνους στους πολιτικούς θα καταστρεφόμασταν.  Αλλά αφήνει λίγο τα πράγματα, για να φανούν οι διαθέσεις του καθενός! Στο τέλος όλων αυτών ο Θεός θα βοηθήσει την Ελλάδα, μάλιστα θα φτάσουν τα έθνη να λένε μα τόσο πολύ ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα και την βοηθάει; Βέβαια αυτή η βοήθεια του Θεού δεν είναι επειδή το αξίζουμε και για την αρετή μας αλλά για τα αίματα που έχυσαν οι πρόγονοί μας και περισσότερο οι ψυχές των Αγίων και της μάνας μας της Παναγίας …» 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΞΑΓΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Οι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας, διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΕΓΩ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Η πλήρης ανάθεση της ζωής μας στο Θεό, είναι μια λύτρωση από την ανασφάλεια που φέρνει η πίστη στο εγώ, και μας κάνει να χαρούμε τον παράδεισο από αυτή τη ζωή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου