Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όσο αξίζει η μια γνώση του εαυτού μας, δεν αξίζουν όλου του κόσμου οι γνώσεις. Όταν ο άνθρωπος αναγνωρίζει ταπεινά τον εαυτό του, αναγνωρίζεται από τους ανθρώπους.

ΛΟΓΟΙ Α’ «Με Πόνο και Αγάπη» 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Οι απομακρυσμένοι άνθρωποι από τον Θεό πάντα απαρηγόρητοι βρίσκονται και διπλά βασανίζονται. Όποιος δεν πιστεύει στον Θεό και στην μέλλουσα ζωή, εκτός που μένει απαρηγόρητος, καταδικάζει και την ψυχή του αιώνια.
ΛΟΓΟΙ Α’ «Με Πόνο και Αγάπη», Σελ. 26 

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Οι γονείς πρέπει να βοηθούν τα παιδιά τους, όταν είναι μικρά, γιατί τότε και τα ελαττώματα είναι μικρά και εύκολα μπορούν να κοπούν.
Λόγοι Δ, Σελ. 91 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΗΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όταν κάποιος είναι νευριασμένος, καλύτερα να μην του μιλήσεις καθόλου, έστω και με καλό τρόπο. Διότι μοιάζει με τον πληγωμένο, που δεν δέχεται ούτε και το χάδι, γιατί ερεθίζει τις πληγές του. 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Τον δίκαιο άνθρωπο, τον πράο, όλοι προσπαθούν να τον σπρώξουν στη χειρότερη θέση, να τον αδικήσουν, να τον βάλουν στον πάτο, αλλά όσο οι άνθρωποι τον σπρώχνουν προς τα κάτω, τόσο ο Θεός τον ανεβάζει, να, σαν το φελλό !! όσο τον σπρώχνεις στον πάτο, τόσο το νερό τον ανεβάζει προς τα πάνω.

 

 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ!

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ἦρθε ὁ καιρὸς νὰ πολεμήση τὸ καλὸ μὲ τὸ κακό, γιατί τὴν παρανομία τὴν ἔχουν κάνει νόμο καὶ τὴν ἁμαρτία μόδα. Ὅταν ὅμως δεῖτε συμφορὲς στὴν Ἑλλάδα, τὸ κράτος νὰ βγάζη παλαβοὺς νόμους καὶ νὰ ὑπάρχη γενικὴ ἀστάθεια, μὴ φοβηθῆτε, θὰ βοηθήση ὁ Θεός. Ὅλος ὁ κόσμος βράζει σὰν σὲ καζάνι. Ἡ Ἐκκλησία, ἡ πολιτεία, ὅλα τὰ ἔθνη εἶναι ἄνω-κάτω! Καὶ τί ἐξέλιξη θὰ ἔχουμε κανεὶς δὲν τὸ ξέρει. Ὁ Θεὸς νὰ βάλει τὸ χέρι του! […] Ὅσο μπορεῖτε, νὰ εὔχεσθε ταπεινὰ γιὰ τὸν κόσμο ποὺ ἔδωσε πολλὰ δικαιώματα στὸν πονηρὸ καὶ ταλαιπωρεῖται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου