Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Εντοπίστηκε χολέρα στο νερό του βόρειου Ισραήλ - Υπουργείο Υγείας.

 ΣΧΟΛΙΟ:

Για χολέρα στην Τουρκία μας ειδοποίησε ο Άγιος Πα'ι'σιος,στη Συρία έχει ξεσπάσει τελικά τις τελευταίες εβδομάδες,ενώ στο Ισραήλ είχαμε το πρώτο θετικό δείγμα χολέρας που εντοπίστηκε σε δεξαμενή νερού στον ποταμό Γιαρμούκ στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας.

Ένα θετικό δείγμα χολέρας εντοπίστηκε σε μια δεξαμενή νερού στον ποταμό Γιαρμούκ στο βόρειο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ το πρωί της Παρασκευής.








Η προέλευση του βακτηρίου είναι πιθανότατα η Συρία, όπου τους τελευταίους μήνες έχει αναφερθεί επιδημία χολέρας .

Λόγω της εξάπλωσης της νόσου στη Συρία κοντά στα κοινά σύνορα με το Ισραήλ, το σύστημα Πληροφοριών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μαζί με την Αρχή Υδάτων του Ισραήλ, παρακολουθούν και αναλύουν το ξέσπασμα και τον πιθανό κίνδυνο που θα μπορούσε να θέσει στο Ισραήλ.

«Χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό, το Υπουργείο Υγείας, μαζί με την Αρχή Υδάτων, έλαβαν μια σειρά από ενέργειες για την προστασία των πηγών νερού που φτάνουν στους πολίτες του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας το πρωί της Παρασκευής. Οι ενέργειες που έγιναν περιελάμβαναν τη διακοπή της ροής του νερού του ποταμού από τη δεξαμενή προς το Kinneret και τη χλωρίωση του νερού. 

Επιπλέον, έχουν εφαρμοστεί δυνατότητες περιβαλλοντικών δοκιμών χολέρας προκειμένου να διασφαλίζεται η τακτική παρακολούθηση πιθανής μόλυνσης του νερού.

Οι δοκιμές για την ανίχνευση της χολέρας απεικονίζονται στο εσωτερικό ενός κέντρου παρακολούθησης ασθενειών στο Ιντλίμπ, στη Συρία, που ελέγχεται από τους αντάρτες, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022. (credit: REUTERS/KHALIL ASHAWI)Οι δοκιμές για την ανίχνευση της χολέρας απεικονίζονται στο εσωτερικό ενός κέντρου παρακολούθησης ασθενειών στο Ιντλίμπ, στη Συρία, που ελέγχεται από τους αντάρτες, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022. (credit: REUTERS/KHALIL ASHAWI)

Το Υπουργείο Υγείας τόνισε ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν έχει εντοπιστεί κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα του μολυσμένου νερού και είπε ότι αυτό οφείλεται «στην έγκαιρη ανίχνευση και στα σημαντικά και γρήγορα βήματα που έγιναν για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής εκ των προτέρων και λόγω της ποιότητας των υποδομών υγιεινής, ύδρευσης, αποχέτευσης και υγείας του Ισραήλ».

Οι αξιωματούχοι παρακολουθούν επίσης πιθανή μόλυνση πηγών νερού από τον Λίβανο , το οποίο σε αυτό το στάδιο βρέθηκε αρνητικό για την παρουσία της τοξίνης. Επιπλέον, το Ισραήλ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας καθώς και την Παλαιστινιακή Αρχή σχετικά με τα ευρήματα και τα βήματα που έγιναν από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το βακτήριο.

Πώς εξαπλώνεται η χολέρα;

Η χολέρα είναι μια οξεία διαρροϊκή ασθένεια που προκαλείται από μόλυνση του εντέρου με το  βακτήριο Vibrio cholerae  .

Εκτιμάται ότι 1,3 έως 4 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παθαίνουν χολέρα κάθε χρόνο και 21.000 έως 143.000 άνθρωποι πεθαίνουν ως αποτέλεσμα.

Τα βακτήρια βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα ή νερό που έχουν μολυνθεί από περιττώματα ενός ατόμου με χολέρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί σε μέρη με ανεπαρκή επεξεργασία νερού, κακή υγιεινή και ανεπαρκή υγιεινή. Τα βακτήρια μπορούν επίσης να ζήσουν και να εξαπλωθούν στα παράκτια ύδατα.

Η χολέρα δεν είναι πιθανό να μεταδοθεί απευθείας από άτομο σε άτομο και επομένως δεν υπάρχει υψηλός κίνδυνος να αρρωστήσετε όταν αλληλεπιδράτε με ένα μολυσμένο άτομο. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της χολέρας;

Μόλις ένα άτομο μολυνθεί από το βακτήριο, χρειάζονται συνήθως δύο ή τρεις ημέρες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα, αν και ο χρόνος που χρειάζεται μπορεί να κυμαίνεται από λίγες μόνο ώρες μετά τη μόλυνση και έως και πέντε ημέρες αργότερα.

Ενώ οι λοιμώξεις από χολέρα είναι συχνά ήπιες, ένας στους 10 ανθρώπους θα αναπτύξει σοβαρά συμπτώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μολυσμένο άτομο θα παρουσιάσει εμετό, υδαρή διάρροια και κράμπες στα πόδια. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, η ταχεία απώλεια σωματικών υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και σοκ, ακόμη και θάνατο, μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

jpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :corfiatiko.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου