Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ


φωτο από το fb - το Ουράνιο τόξο κοντά   στην εξέδρα του ΠΡΙΝΟΥ στην Θάσο. 

Η Gazprom κόβει ΤΏΡΑ το φυσικό αέριο και προς τη Βουλγαρία μετά την Πολωνία
Παίρνουν και άλλες χώρες σειρά;
οι ΑΝΤΙΚΥΡΩΣΕΙΣ έμπροσθεν μας 
ο πόλεμος αλλάζει πλέον μορφές κάθε μέρα και χτυπάει την πόρτα πολλών χωρών. 
Στη διακοπή του φυσικού αερίου προς την Βουλγαρία θα προχωρήσει από την Τετάρτη ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός της Gazprom, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας. Η διακοπή αυτή θα επηρεάσει τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου που περνά μέσα από τη Βουλγαρία προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη Σόφια, η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η Bulgargraz έλαβε σχετική γραπτή ενημέρωση από τον ρωσικό όμιλο.
Η Βουλγαρία καταναλώνει περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως και εισάγει πάνω από το 90% αυτού από τη Ρωσία.
Το υπουργείο Eνέργειας της Βουλγαρίας ανέφερε ότι η χώρα έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της βάσει της τρέχουσας σύμβασης και έχει πραγματοποιήσει όλες τις πληρωμές που απαιτήθηκαν, επισημαίνοντας ότι το νέο καθεστώς πληρωμών παραβίαζε τη ρύθμιση."
 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Η Gazprom ανακοίνωσε τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Πολωνία. ΣΟΚ τους ήρθε ξαφνικό και δεν ήταν προετοιμασμένοι. Τώρα απειλούν για καταστρατήγηση συμβάσεων...Το φυσικό αέριο πήρε 14 ευρώ μέσα σε 10 λεπτά!

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΝΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. 
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 " Ενεργειακή κρίση: Πώς θα καλύψει τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο η Βουλγαρία - Ο ρόλος της Ρεβυθούσας" 
«Τρία χρόνια σοκ με ακρίβεια και αυξήσεις» προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα https://www.militaire.gr/tria-chronia-sok-me-akriveia-kai-ayxiseis-provlepei-i-pagkosmia-trapeza/



" κρεμούν τα παπούτσια τους στους εσωτερικούς τοίχους της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και επιβεβαιώνουν τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που είπε ..."

  

Εἶναι ἕνας λαὸς σὰν τοὺς γύφτους, βρώμικος καὶ φοβιτσιάρικος" έγγραψε ο ΑΓΙΟΣ μας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 
Όπως φαίνεται σε εικόνες που ανήρτησε στα social media ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πόλατ, οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες!

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;» έγραψε σχετικά." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/world/article/1236892/agia-sofia-nees-eikones-dropis-vlepoun-to-fos-tis-dimosiotitas/
" Τὴν παρακάτω ἐπιστολὴ ἀπέστειλε ὁ μακαριστὸς Γέροντας Παΐσιος τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 1974 σὲ κάποιον νέο ὁ ὁποῖος ἀργότερα ἔγινε μοναχὸς κοντά του.
 «Ἀγαπητέ μου ἀδελφὲ Ἰωάννη,
Εὔχομαι ὁ Θεὸς νὰ δώση γρήγορα νὰ ἔλθη ἡ χάση τοῦ τουρκικοῦ φεγγαριοῦ. Ἀμήν. Τοῦ Ἁγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια πού προσευχήθηκα στὴν Ἁγία Σοφιά μας καὶ εἶπα τὰ παράπονά μου στὸν καλὸν Θεόν. Μὲ κατάλαβε ὁ Τοῦρκος φύλακας πού προσευχόμουν καὶ μὲ ἔδιωχνε ἔξω κ.τ.λ. καὶ πρόσθεσα καὶ ἄλλα παράπονα στὸν Θεόν.
Πιστεύω δὲν θὰ τὴν ἀφήση τὴν Ἁγία Σοφιά μας στὰ χέρια τῶν βρώμικων Τούρκων. Εἶναι ἕνας λαὸς σὰν τοὺς γύφτους, βρώμικος καὶ φοβιτσιάρικος. Τώρα δὲν ἔχουν ἰδανικά, διότι πρὶν πιστεύανε στὸν Μωάμεθ, ἀργότερα στὸν Κεμάλ. Τώρα οὔτε στὸ Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως καὶ εἶδαν ὅτι ἦτο ἕνας ἀγύρτης ὁ Μωάμεθ) οὔτε καὶ στὸν Κεμὰλ πιστεύουν, ἄλλα στὴν σαρκολατρεία.
Ἐνῶ ἐμεῖς πιστεύουμε στὸ Χριστό, ὁ Ὁποῖος ἔχει συνέχεια τὴν θεϊκή Του ἀξία. Καὶ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς ἔχει πάντα ἰδανικὰ καὶ τὸν Χριστὸ μὲ τὴν Παναγία μαζί του.
 Μὲ ἀγάπη Χριστοῦ Μοναχὸς Παϊσιος»
Σημείωσις: Προκειμένου νὰ διευκολυνθῆ ὁ ἀναγνώστης, κρίθηκε σκόπιμο ὥστε, τὸ ἰδιόγραφο «κοχλιοειδὲς» κείμενο (γύρω ἀπὸ τὴν Ἁγία Σοφία) τοῦ μακαριστοῦ Γέροντα Παϊσίου νὰ στοιχειοθετηθῆ σὲ ὁριζόντια διάταξη. Σημειωτέον ὅτι τὸ κείμενο αὐτὸ ἀποτυπώνει ἀκριβῶς τὸ κείμενο τῆς ἐπιστολῆς τοῦ Γέροντα.
 
 

ΡΩΣΙΑ: "οι Αμερικανοί έχουν υποσχεθεί κάτι στους Τούρκους και ενεργούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα" ΜΗΠΩΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

 

Τι ετοιμάζει η Τουρκία με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της στις ρωσικές πτήσειςΌταν ξεκίνησε η ρωσική «ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», η Τουρκία ήταν μια χώρα που έδειξε ουδετερότητα απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ήταν περίεργο: οι δύο χώρες είναι μακροχρόνιοι εμπορικοί εταίροι, γράφουν ρωσικά δημοσιεύματα.
Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο των τουρκικών ουρανών για τις πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών που κατευθύνονται προς τη Συρία.
Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου διαβεβαιώνει ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τις αντιρωσικές κυρώσεις. Απλώς, για τη Ρωσία έχει λήξει την άδεια για τέτοιες πτήσεις, η οποία είχε εκδοθεί για χρονική διάρκεια τριών μηνών.
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε προσωπικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν για αυτό.
«Είναι διαφορετικό το θέμα...»
Ωστόσο, ο Σεμιόν Μπαγκντασάροφ, κορυφαίος Ρώσος πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός και ειδικός στα προβλήματα των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, πιστεύει ότι το θέμα είναι πολύ διαφορετικό.
«Μια τέτοια απόφαση μπορεί να δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν υποσχεθεί κάτι στους Τούρκους και ενεργούν σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Όλα αυτά, γενικά, είναι θέμα χρόνου (για να γίνουν σαφή)»
, είπε ο ειδικός σε συνέντευξή του στην «Moskovskiy komsomolets» (Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Ουκρανία, έχει αποκοπεί η πρόσβαση σε αυτήν τη ρωσική ιστοσελίδα)
Μεταξύ άλλων, ο εμπειρογνώμονας είπε ότι η τουρκική οικονομία εξαρτάται περισσότερο από τις ΗΠΑ παρά από τη Ρωσία.
Και αν χρειαστεί, οι Αμερικανοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν επιδέξια. Προσθέτει, επίσης, ότι αυτό είναι ένα είδος ετοιμότητας για εχθροπραξίες στη βόρεια Συρία.
Όσον αφορά τις συνέπειες της απαγόρευσης των πτήσεων της ρωσικής αεροπορίας πάνω από την Τουρκία, για τη Ρωσία αυτό σημαίνει μεγαλύτερη παράδοση αγαθών στις ρωσικές βάσεις στο Χμεϊμίμ και στο λιμάνι της Ταρτούς.
Ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα Στενά όσο είναι ακόμη ανοιχτά στον ρωσικό στόλο.
«Δεν αποκλείω ότι ο λόγος αυτής της απόφασης είναι επίσης ότι μέρος της αεροπορίας μας έχει πτήσεις προς τη βάση μας στο που Χμεϊμίμ, στη ζώνη, δηλαδή, της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας», υποστηρίζει ο Μπαγκντασάροφ. «Με τον τρόπο αυτόν, η Τουρκία κλείνει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη για μπορεί να έχει ελεύθερες πτήσεις στη Συρία».
Σύμφωνα με ειδικούς, μια τέτοια πρακτική ήταν αρκετά αναμενόμενη από μια χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία.
informing.ru, sm.news

ο Άγιος Γεώργιος έρχεται πάντα όταν τον επικαλούμαι. π. Ιωάννης Καλαϊδης

 

Θαύμα του Αγίου Γεωργίου στον πατέρα Ιωάννη Καλαϊδη

ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεώργιος Τροπαιοφόρος_St-George the Trophy-bearer_СвГеоргий Победоносец_333Η ζωή του όλη ήταν νηστεία, αγρυπνία, προσευχή και ταπείνωση. Είχε πολλά βάσανα, πολλές δοκιμασίες, αλλά τα ξεπερνούσε με καρτερικότητα και ταπείνωση. Ο Θεός όμως τον αντάμειψε με πολλά χαρίσματα. Η δυνατή του προσευχή, η διορατικότητά του, ο καλός του λόγος, η ταπείνωσή του τον καθιέρωσαν στα μάτια των πιστών ως άγιο. Θα μπορούσα να μιλώ μέρες για τον π. Ιωάννη, όμως νιώθω μέσα μου ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, που μ’ αναγκάζει να περιοριστώ μόνο για 10 λεπτά και 2-3 περιστατικά που έζησα μαζί του. Το 1991 όταν στο κτήμα μου την Καλλικράτεια Χαλκιδικής έχτιζα ένα μικρό παρεκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου και με υπόδειξη του πατρός Ιωάννη μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε ο γιος μου, με άδεια την Μητροπόλεως Κασσανδρείας, κι ενώ ήμουν κοσμικός, έρχεται μαζί με την κόρη του Θεοδώρα αργά το απόγευμα και γονατίζει εδαφιαία μέσα στα τσιμέντα και τους σοβάδες και σταυροκοπιέται κλαίγοντας. Όταν σηκώθηκε δεν είχε ίχνος σκόνης. Η κόρη του τον παρακάλεσε να ευλογήσει κι ένα δωματιάκι που είχα για κατοικία. Αφού το ευλόγησε μου λέει «Παιδί μου εδώ θα γίνονται πολλά θαύματα!». Η σύζυγός μου από τη λαχτάρα της να πάρει την ευλογία του π. Ιωάννη τράβηξε την πόρτα του δωματίου και κλειστήκαμε έξω. Τα κλειδιά ήταν πίσω από την πόρτα. Της είπα «Δεν πειράζει! Θα σπάσω το τζάμι και θα μπούμε!». Αυτή όμως, με την αγάπη και την πίστη που είχε και έχει, μου λέει: «Όχι! Ο π. Ιωάννης είπε ότι θα γίνονται θαύματα εδώ!». Ήταν δεδομένο. Πιανόμαστε από το χέρι και αρχίζουμε το τροπάριο του Αγίου Γεωργίου: «Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής…» και κάνει κλακ η πόρτα και ανοίγει χωρίς καμία επέμβαση.

Μια άλλη φορά μας καλεί στο σπίτι της η κυρία Θεοδώρα, που κι εδώ κοντά είμαστε, στη Θεσσαλονίκη, επειδή μας ζήτησε ο πατέρας της. O π. Ιωάννης, πίσω από το αυτί είχε μια μεγάλη μαύρη ελιά και του είπαν ότι ήταν καρκίνος. Με παρακάλεσε να φέρω από το εκκλησάκι της Καλλικράτειας λίγο λάδι από την καντήλα του Αγίου Γεωργίου. Πράγματι, το έφερα και το έδωσα. Την άλλη μέρα το πρωί μας παίρνουν τηλέφωνο να ξαναπάμε. Πράγματι η ελιά είχε εξαφανιστεί. Και ζήτησε να μεταβούμε στην εκκλησία για να ευχαριστήσει τον άγιο που λάτρευε. Ήταν μια κρύα, βροχερή μέρα. Φτάνοντας στο εκκλησάκι ήμασταν περίπου 10 άτομα. Αρχίσαμε την παράκληση του Αγίου Γεωργίου. Τελειώνοντας μας παρακάλεσε να τον αφήσουμε μόνο του. Οι υπόλοιποι πήγαμε στο δωματιάκι να πιούμε τσάι. Βλέποντας όμως ότι αργεί πήρα μια ομπρέλα και πήγα να τον πάρω. Φτάνοντας στην πόρτα της εκκλησίας τον ακούω να μιλά με κάποιον. Μπαίνοντας τον ρωτώ: «Με ποιον μιλάς γέροντα;». Κι εκείνος χαμογελώντας μου λέει: «Μα με τον άγιο γιέ μου!». Βλέποντάς με να τα χω λίγο χαμένα, μου λέει: «Άκουσε παιδί μου, όταν έναν άγιο τον αγαπάς, προσεύχεσαι σ’ αυτόν, τον υπηρετείς, αργά ή γρήγορα θα σου φανερωθεί. Και θα μιλάς μαζί του, όπως εγώ μιλώ με σένα. Εγώ, στον άγιο Γεώργιο χειροτονήθηκα. Του Αγίου Γεωργίου παντρεύτηκα. Τον Άγιο Γεώργιο υπηρέτησα. Έρχεται πάντα όταν τον επικαλούμαι. Άλλωστε, στην εκκλησία του αγίου Γεωργίου είμαστε και κτήτορα πατρός Γεωργίου». Είπα: «Μα εγώ δεν είμαι ιερεύς!». «Θα γίνεις, παιδί μου», μου λέει, «θα γίνεις». Χωρίς άλλη κουβέντα πήγαμε στο δωματιάκι.

Απο την Εισήγηση του πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Παγώνη, Αρχιερατικού Ρεντίνης, στην Ημερίδα που διοργανώθηκε, προς τιμήν του αγιασμένου λευίτη του Κυρίου, πατέρα Ιωάννη Καλαϊδη.

ΠΗΓΗ  https://iconandlight.wordpress.com/2020/11/02/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-

ΠΑΛΑΒΩΣΑΝ αδελφοί ουκ ολίγοι

 

Η Ρωσία πριν λίγο ανέβασε τον δείκτη πυρηνικού συναγερμού της χώρας καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, αναθεώρησε τα όσα μέχρι τώρα έλεγε το Κρεμλίνο και μίλησε ανοικτά για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και για “κίνδυνο πυρηνικού πολέμου”.

Η προειδοποίηση έγινε δημόσια κατά την διάρκεια συνέντευξης ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-anatheorise-i-rosia-proeidopoiei-gia-trito-pagkosmio-poly-sovaros-pleon-o-kindynos-pyrinikou-polemou/.

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για μετάβαση στην Υπερδνειστερία βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε με RPG στο “Υπουργείο Ασφάλειας” της αυτοανακηρυσσόμενης Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ 2 φορές με αντιαρματικούς πυραύλους RPG-22 και RPG-27 σοβιετικής κατασκευής. Μάλιστα οι άγνωστοι ένοπλοι τα… άφησαν σε δρόμο κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Η αφορμή μόλις δόθηκε για την Ρωσία.

Αντάρτικο στην Οδησσό

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Οδησσό εμφανίστηκε ομάδα που μάχεται τον Ουκρανικό Στρατό. Προφανώς πρόκειται για φιλορωσική παραστρατιωτική δύναμη.

Τα μέλη της οργάνωση αυτής κάλεσαν τους ουκρανούς Στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα και να μην υπακούσουν σε εντολές ανωτέρων.

Κάτι ετοιμάζεται στον άξονα Οδησσός-Υπερδνειστερία…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-o-rosikos-stratos-ante-portas-anoixan-pyr-me-rpg-stin-yperdneisteria-antartiko-stin-odisso/

Στο στόχαστρο της Μόσχας βρίσκεται πλέον το Βουκουρέστι καθώς ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισέλθει στην Μολδαβία και προετοιμάζονται για επιθετική ενέργεια στην Υπερδνειστερία.

Προφανώς η Μολδαβία λαμβάνει στρατιωτικά μέτρα καθώς χτες όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, Ρώσος στρατιωτικός Διοικητής μίλησε για ένωση με την Υπερδνειστερία.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ρουμάνοι και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν την Μολδαβία και μέσω αυτής στέλνουν “non-stop” βαγόνια με καύσιμα και πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Η Μολδαβία χρησιμοποιεί την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την περιοχή Etulia με την περιοχή Reni στην Οδησσό.

“Ρουμανικές δυνάμεις μπήκαν Μολδαβία”

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως η Ρουμανία προετοιμάζεται για πόλεμο με επίκεντρο την Μολδαβία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/pros-epektasi-tou-polemou-roumanikes-dynameis-bikan-moldavia-etoimazoun-epithesi-se-yperdneisteria-estisan-vasi-ypostirixis-tis-oukranias/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου