Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

το ΑΖΗΜΙΩΤΟ για τον τούρκο φαίνεται να είναι η " προσβολή" της Ελλάδος αλλά την ΖΗΜΙΑ θα την πάθει από εδώ.

  


Ενόψει  κρίσης με την τουρκία - η Φινλανδία θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ για να την προστατεύσει αυτό  από την Ρωσία - εμείς που είμαστε στο ΝΑΤΟ ποιον πρέπει να παρακαλέσουμε για να μας προστατεύσει  από τον τσαμπουκά  της τουρκίας; 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 24ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ  Η ΓΥΜΝΙΑ  ΕΤΩΝ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΊΖΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΓΚΑΙΡΑ.

ΕΠΕΙΔΗ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ 

(ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΦΥΡΙΞΕΙ- ΕΠΑΝΑΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ) 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ. 

ΚΑΙ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ 24ΩΡΑ. 

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΆ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η  ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ .

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΤΟ 2015 ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ 

"αλλοίμονο σε αυτόν που θα συγκρουστεί με την Ελλάδα στον κατήφορο της " 

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ .

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να φύγουμε από τα Ρωσο- Ουκρανικά και να πάμε στα Ελληνοτουρκικά - ΚΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ και ψέλνουμε " ταις Πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ - σώσον ημάς" 

Τουρκικό θράσος: «Πετάξαμε πάνω από 22 νησιά του Αιγαίου γιατί μας προκάλεσε η Ελλάδα»

Κατηγορούν την ΠΑ για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου στα Δωδεκάνησα
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/tourkiko-thrasos-petaksame-pano-apo-22-nisia-tou-aigaiou-giati-mas-prokalese-i-ellada/

Τουρκία: Είναι η Ελλάδα που κάνει "προκλητικές ενέργειες" - "Παραβίασε τον εναέριο χώρο μας"


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στο ελληνικό ΥΠΕΞ που έκανε δύο διαβήματα για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, ισχυρίζεται ότι υπάρχει «αναληθής» τρόπος παρουσίασης των γεγονότων από την Ελλάδα και μιλά για... «προκλητικές πτήσεις» των ελληνικών αεροσκαφών κοντά στις ακτές της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι υπερπτήσεις εντός του εθνικού εναέριου χώρου ήταν απάντηση της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας στις «προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις» που είχε κάνει η Ελλάδα κοντά στις τουρκικές ακτές

Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου μετά την τουρκική προκλητικότητα

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ; ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ;

ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ 

" Απίστευτη ομολογία : Δεν ήταν ενεργοποιημένη η ελληνική αεράμυνα στο Αιγαίο χθες – Να επέμβει εισαγγελέας

Γι' αυτό πέταξαν οι Τούρκοι πάνω από 22 ελληνικά νησιά - Σήμερα δόθηκε εντολή ενεργοποίησής της
Δηλαδή χθες που είχαμε το όργιο των πτήσεων και εικονικών προσβολών από πλευράς τουρκικής Αεροπορίας σε 22 νησιά στο Αιγαίο η α/α δεν ήταν ενεργοποιημένη!" 
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/apisteyti-omologia-apo-geetha-den-itan-energopoiimeni-i-elliniki-aeramyna-sto-aigaio-xthes/

Οι πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο δεν είναι πια μόνο προκλητικές. Εκπέμπουν μια περιφρόνηση για την ελληνική κυβέρνηση που θα έπρεπε να την έχει ήδη προβληματίσει πάρα πολύ σοβαρά.

Είναι περιφρόνηση , λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση του ελληνικού διαβήματος από το ΥΠΕΞ , η Τουρκία να απαντά με νέες παραβιάσεις και υπερπτήσεις!!!

https://www.militaire.gr/i-toyrkia-prokalei-kai-mas-vomvardizei-me-perifronisi-echei-skopo-na-antidrasei-i-kyvernisi/

Μέσω «κυβερνητικών πηγών» και όχι ανακοίνωσης, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης με «πάγο» στα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνταν αυτή την περίοδο με την Τουρκία...

Ούτε μήνα δεν κράτησε η «αποκλιμάκωση», διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις κυβερνητικές «κορώνες» και αναγκάζοντας και πάλι το Μαξίμου σε πολιτικά βήματα «μπρος-πίσω». Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αλά καρτ στάση της Αθήνας, πηγαίνοντας «όπου φυσάει ο άνεμος»…

https://www.militaire.gr/anekroyse-prymnan-to-maximoy-kai-pagonei-ta-moe-me-toyrkia/


" καταρρίψτε με ή βυθίστε με " φωνάζει ο τούρκος !!! τα άλλα θα τα πούμε άλλη φορά.

 


ο εγκλωβισμός τουρκικών μαχητικών δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρξει κατάρριψη από ελληνικά μαχητικά και όχι εγκλωβισμός από αντιαεροπορικό σύστημα νησιού που η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση του.

" Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ύστερα από απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κ.Φλώρου, τέθηκε σε ετοιμότητα η αντιαεροπορική άμυνα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο το FIR Αθηνών.

Στην ΑΣΔΕΝ έχει αναπτυχθεί και έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των αντιαεροπορικών μέσων Tor-M1, OSA-AK, ΑSRAD κτλ.

Σύμφωνα με το OPEN, αν η Τουρκία ακολουθήσει την ίδια τακτική των προκλήσεων με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, η αντιαεροπορική άμυνα έχει τεθεί σε ετοιμότητα με την εντολή να εγκλωβισμού των τουρκικών μαχητικών.

Σαφέστατα πρόκειται για ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση καθώς η Άγκυρα χτες έκανε πρόβα πολέμου στο Αιγαίο.

Όμως ο εγκλωβισμός τουρκικών μαχητικών δεν αρκεί. Θα πρέπει να υπάρξει κατάρριψη από ελληνικά μαχητικά και όχι εγκλωβισμός από αντιαεροπορικό σύστημα νησιού που η Άγκυρα ζητά την αποστρατικοποίηση του.

Θα έπρεπε να έχουν ήδη προηγηθεί από χτες προειδοποιητικά πυρά από ελληνικά μαχητικά.  

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τις τουρκικές προκλήσεις. Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη συμμετείχαν οι αρχηγοί όλων των κλάδων και δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι σε αυτή τη δίχως προηγούμενο προκλητικότητα." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/ektakto-energopoiithike-i-aeramyna-diatagi-na-egklovizoun-ta-tourkika-machitika-erchetai-katarripsi/

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΑΜΕ 

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ- Νέες τουρκικές υπερπτήσεις μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ok;

βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/04/blog-post_520.html

Στις πολύ δύσκολες μέρες μας Δώρο ΘΕΟΥ η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ για την Ελλάδα λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ. Προσωπική ΜΑΡΤΥΡΙΑ

 


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

γιατί ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες ;

ΚΑΙ γιατί στην Ελλάδα;

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ γιατί αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ που συμβαίνει δηλ. η αδιάλειπτη δακρυρροή της Εφέστειας Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα Αττικής εδώ και 18 συνεχόμενους μήνες αλλά και η έκτακτη συνεχόμενη Μυροβλησία της από την Μεγάλη Τετάρτη του 2021 είναι σημείο ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ για την πατρίδα μας που δοκιμάζεται τις έσχατες αυτές δεκαετίες με ανέχεια , αμαρτία , διαστροφή , αίρεση και ασθένειες ψυχών και σωμάτων. Αν σε όλα αυτά τα δεινά προσθέσουμε και τις σκοτεινές ή φανερές επιθέσεις των δήθεν φίλων και εχθρών που θέλουν να μας τσαλακώσουν και να μας εξαφανίσουν τότε η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ και όλα αυτά που συμβαίνουν αποδεικνύουν ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν εγκατέλειψε αυτό το περιβολάκι της Μεσογείου την στιγμή που το έχουν περικυκλώσει ακοές μεγάλου και ανθρωποκτόνου  πολέμου.



" Ἐξ ἀκενώτου σου Πηγῆς Θεοχαρίτωτε, ἐπιβραβεύεις μοι πηγάζουσα τὰ νάματα, ἀενάως τῆς σῆς χάριτος ὑπὲρ λόγον· τὸν γὰρ Λόγον ὡς τεκοῦσα ὑπὲρ ἔννοιαν, ἱκετεύω σε δροσίζειν με σῇ χάριτι, ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε ὕδωρ σωτήριον." λέει το Κοντάκιο ΤΗΣ

η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ είναι πράγματι  ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ ιαματικών , παραμυθητικών χαριτόβρυτων ναμάτων που διαχέονται προς όλους μας και προς όλα τα     Έθνη. Ήδη η χαρακτηριστική  επονομασία ως ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ  σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε  σημείο αναφοράς σε όλο το πλανήτη πριν ακόμα ξεσπάσει ο μεγάλος Πόλεμος στην Ουκρανία και ουδείς σήμερα γνωρίζει πόσο θα επεκταθεί και θα κρατήσει αυτός.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Λαμπροτρίτη του 2022 και στην εορτή των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης προσήλθαμε για να λειτουργηθούμε στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα όπου και η Εφέστειος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ.

Δεν είχε ξεκινήσει ακόμα ο Όρθρος και οι λιγοστοί πιστοί μαζί με τις κυρίες που διακονούν τόσο καιρό με απαράμιλλη αγάπη την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ διαπιστώσαμε ότι ολόκληρο το ξύλινο κουβούκλιο της Εικόνας της Παρηγορήτριας ήταν μουσκεμένο δηλ. έσταζε εμπρός - πίσω , έσταζε ΜΥΡΟ και κατέβαινε στο μαρμάρινο δάπεδο που πλέον γλιστρούσε.

Απερίγραπτη ευωδία κατέκλυζε τον Ιερό Ναό και μια προσεκτική ματιά έδειχνε ότι ακόμα και η μεγάλη μαρμάρινη κολώνα που βρίσκεται  πίσω  από το ξύλινο κουβούκλιο της ΕΙΚΟΝΑΣ και κάτω από την τοιχογραφία του ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ Επισκόπου Σμύρνης  ήταν βρεγμένη και γυάλιζε το μάρμαρο της από το ΜΥΡΟ.

ΣΑΝ να είχε ανοίξει μια ΑΚΕΝΩΤΟΣ ΠΗΓΗ με Ζωοδόχα Νάματα , σαν να είμασταν στο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου είναι και η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ των Ρωμιών.

Και κάτι παραπάνω αδελφοί γιατί αυτό δεν είναι  μόνο ύδωρ αγιασμού  αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον, αλλά  ΜΥΡΟ ευωδίας του Παραδείσου, φερμένο στις δύσκολες μέρες μας με τους  συνανθρώπους μας που προστρέχουν εις θεραπεία ανίατων ασθενειών και ψυχικών νοσημάτων και βρίσκουν την γιατρειά τους με αυτό. 

ΜΥΡΟ που όταν το συλλέξεις   ακόμα και αν  πλύνεις τα χέρια σου μετά από ώρες δεν χάνεται η ευωδία του. Ακόμα, μαρτυρούν πολλοί πιστοί, όσοι έλαβαν βαμβακάκια από αυτό και το τοποθέτησαν σε κλειστά κουτάκια διαπίστωσαν ότι αυτό το ίδιο  βγάζει και άλλο ΜΥΡΟ και δεν εξαντλείται ή δεν χάνεται.

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι αυτό το έκτακτο θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα δηλ. της αδιάλειπτης Δακρυρροής και Μυροβλησίας  της Εφεστείου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας επί 18 μήνες δεν μπορεί να το προσεγγίσει ανθρώπινος νους και να το εξηγήσει. Μόνο ένας ΑΓΙΟΣ θα μπορούσε να μας εξηγήσει τι συμβαίνει και ποια είναι η έκταση της Θεομητορικής Προστασίας της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πατρίδα των Ελλήνων την στιγμή που όλος ο πλανήτης φλέγεται από άλυτα προβλήματα.

Αλλά και κάθε  καλοπροαίρετη ψυχούλα που ΤΗΝ προσκυνάει και δέχεται τα νάματα των ευεργεσιών ΤΗΣ μπορεί να μας εξηγήσει με το βίωμα της τι συμβαίνει.

Πολλές οι ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ και τα ΘΑΜΑΤΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΉΤΡΙΑΣ που αν συναχθούν  μπορούν να αλλοιώσουν την σημερινή δυσκολεμένη κοινωνία που πονά αλλά δεν βρίσκει φάρμακο γιατρειάς.

Είναι πράγματι ευλογία το γεγονός ότι η Μητρόπολη του Βύρωνα και της Καισαριανής αποφάσισε να γεραίρει όλα αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ και να καθιερώσει την ΣΥΝΑΞΗ της Παναγίας της Παρηγορήτριας την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ δηλ. το ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία για τους ασθενείς και δοκιμασμένους αδελφούς μας και μετά με ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ της Ιεράς Εικόνος.

Με αυτό τον τρόπο θα τιμηθεί  η  ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ ημέρα Αναστάσιμη για να υμνολογήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο με το " ο Άγγελος εβόα την Κεχαριτωμένη .." και οι πιστοί να ευφρανθούν.



ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ η  ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σε εποχές απαρηγόρητες

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου