Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ "ΠΙΑΣΕΙΣ" ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ, ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Εάν θέλεις να «πιάσεις» τον Θεό, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί στη ταπείνωση, γιατί σ’αυτήν την συχνότητα εργάζεται ο Θεός».

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Πως να κάνουν προκοπή οι άνθρωποι μ' αυτά που κάνουν, δίνουν δικαιώματα στον διάβολο, γι' αυτό μετά περνούν δοκιμασίες, τους βρίσκουν αρρώστιες κλπ, και σου λένε "κάνε προσευχή να γίνω καλά".

ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Μακάριοι είναι όσοι έχουν στην καρδιά τους άξονα τον Χριστό και περιστρέφονται χαρούμενοι γύρω από το Άγιο Όνομά Του, νοερώς και αδιαλείπτως!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύ­τερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προ­σοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζωνται οι άνθρω­ποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσό­τερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Τα χρόνια που περνούμε είναι πολύ δύσκολα και πολύ επικίνδυνα, αλλά τελικά θα νικήσει ο Χριστός. Θα δήτε πως θα εκτιμήσουν την Εκκλησία. Αρκεί εμείς να είμαστε σωστοί. 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Συγχωρείτε τους πάντες. Συγχωρείτε κι όταν σας φταίξουν λίγο και όταν σας φταίξουν πολύ. Η συγχώρηση δείχνει όχι μόνο ευγένεια ψυχής αλλά και μεγάλη καρδιά. Αν δεν συγχωρέσουμε τους εχθρούς μας και το αίμα μας να χύσουμε για τον Χριστό στην κόλαση πηγαίνουμε. Αν δεν συγχωρούμε τους άλλους βρισκόμαστε έξω του Παραδείσου!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Ή ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΕΛΠΙΖΕΤΑΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Αληθινά γενναίος δεν είναι αυτός που δύσκολα ή σπάνια απελπίζεται, αλλά αυτός που δεν απελπίζεται ποτέ.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Η αδικία μαζεύει οργή Θεού. Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι! Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι! Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι αμαρτίες έχουν ελαφρυντικά, η αδικία δεν έχει, μαζεύει οργή Θεού. Φοβερό!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΚΥΡΙΕ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ!


Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου