Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Να εξετάζουμε συνεχώς τον εαυτό μας...

Άγιος Παΐσιος: Όταν η προσευχή ατονεί, προδίδει πνευματική ξηρασία και χλιαρότητα. Εναντίον αυτών να χρησιμοποιούμε σύντομες προσευχές και κυρίως την ευχή του Ιησού, τη μελέτη της Αγίας Γραφής και θρησκευτικών βιβλίων.  Επίσης βοηθούν οι σκέψεις γύρω από το θάνατο, την κρίση, τον Παράδεισο, την κόλαση και τις ευεργεσίες του Θεού, που θα μας προφυλάσσουν από την αμαρτία.

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Ο αγώνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

-Γέροντα, πώς θά μπορέσω τήν Σαρακοστή νά αγωνισθώ περισσότερο στήν εγκράτεια;
-Οι κοσμικοί τώρα τήν Σαρακοστή προσέχουν κατά κάποιον τρόπο τήν εγκράτεια, ενώ εμείς οι μοναχοί πάντα πρέπει νά προσέχουμε. Τό κυριώτερο όμως πού πρέπει νά προσέξει κανείς είναι τά ψυχικά πάθη καί μετά τά σωματικά. Γιατί, άν δώσει προτεραιότητα στή σωματική άσκηση καί δέν κάνει αγώνα, γιά νά ξεριζωθούν τά ψυχικά πάθη, τίποτε δέν κάνει.


Προφητείες Αγίου Παϊσίου – Θα πουν: «Φτάνει πια μ΄ αυτούς (τους Τούρκους)

Προφητείες Αγίου Παϊσίου – Θα πουν: «Φτάνει πια μ΄ αυτούς (τους Τούρκους
  Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Άγιος Παΐσιος: «…Οι ξένοι είναι εκείνοι που θα μας βοηθήσουν τελικά. Θα μάθουν την αλήθεια και θα μας βοηθήσουν. Θα πουν: «Φτάνει πια μ΄ αυτούς» (τους Τούρκους)»!
 
 
 
 
 
 

Τι έλεγε ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος για την Ευρώπη

Τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναφμίβολα πολλά. Καθώς με το πέρασμα του χρόνου, εντρυφούμε όλο και περισσότερο στις προφητείες τους, τα  τεκταινόμενα στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, τις κάνουν να μοιάζουν ως και «εσχατολογικές».
 
 
 
 
 

Όσιος Παΐσιος: Ο εγωισμός είναι το αναρχικό παιδί της υπερηφάνειας

- Γέροντα, άλλο πάθος είναι η υπερηφάνεια και άλλο ο εγωισμός;

- Η υπερηφάνεια, ο εγωισμός , η κενοδοξία κ.λπ., εκτός από την έπαρση που είναι εωσφορικός βαθμός, είναι υο ίδιο πάθος με μικρές διαφορές και διαβαθμίσεις.

Ο εγωισμός είναι το αναρχικό παιδί της υπερηφανείας∙ δεν το βάζει κάτω, επιμένει.

Σουρωτή Θεσσαλονίκης: Ακόμη και Εσκιμώοι στον τάφο του Αγίου Παϊσίου

Ουρές των επισκεπτών στο μοναστήρι στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης όπου εκοιμήθη το 1994 ο Αγιορείτης μοναχός. Πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, άλλοι με δάκρυα στα μάτια, άλλοι γονατιστοί και άλλοι ψιθυρίζοντας προσευχές, σχηματίζουν ουρές στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου και γνωστότερου αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
 
 
 
 
 
 
 

Ο Άγιος Παΐσιος Προειδοποιούσε Για Την Εκκοσμίκευση Του Αγίου Όρους

Μετά τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στο Άγιον Όρος, είχα πάει να δω το γέροντα. Ήταν «θυμωμένος» και φώναζε. «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος)....

Άγιος Παΐσιος - Αποφθέγματα


Άγιος Παΐσιος: Ήρθε καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό

Άγιος Παΐσιος: «Ήρθε ο καιρός να πολεμήσει το καλό με το κακό, γιατί την παρανομία την έχουν κάνει νόμο και την αμαρτία μόδα».
 
            Γέροντα θὰ γίνη πόλεμος;
 
-Ἐσεῖς κάνετε προσευχή; Ἐγὼ ἔχω ἀπὸ τὴν ἄνοιξη μέχρι τὸ φθινόπωρο ποὺ κάνω ἐπιστράτευση προσευχῆς -ἀθόρυβα-, γιὰ νὰ μᾶς λυπηθῆ ὁ Θεός, νὰ ἀποφύγουμε τὴνἐπιστράτευση καὶ τὸν πόλεμο. Εἶχα πληροφορία:

Άγιος Παΐσιος - Αποφθέγματα


 

 

Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Ακούστε τον να μιλάει για όσα θα έρθουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούστε τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο να μιλάει για όσα θα έρθουν στην ανθρωπότητα, μέσα από ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο.

Ο Άγιος Παΐσιος προφητεύει άσχημες στιγμές για την ανθρωπότητα, μιλά για πολέμους...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου