Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σε πρώτη φάση αυτό θέλει η τουρκία. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Ας ανασκουμπωθούμε.

 

Ο γείτονας δεν επιθυμεί  λίγο ποσοστό ακόμα  στην ΑΟΖ. Θέλει και ξηρά (νησιά).

 Θεωρεί τις θαλάσσιες ζώνες του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Αν. Μεσογείου δική του ιστορική κυριαρχία και επιθυμεί πλήρη ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης. 
Απροκάλυπτα θέλει και αλλαγή της ιδιοκτησίας για όλα τα νησιά που είναι κοντά στα μικρασιατικά παράλια , ώστε ανά πάσα στιγμή να βρίσκει  έξοδο άνετα στην θάλασσα και να μην έχει προσκόμματα απέναντι απο τα ΣΤΕΝΑ. 

ΚΑΙ αυτό γιατί ο έλεγχος του Αιγαίου από την Ελλάδα περιορίζει  την γεωστρατηγική ισχύ της τουρκίας από την θάλασσα του Μαρμαρά  προς την  Μεσογείο και έτσι απαξιώνονται τα  στρατηγικά ΣΤΕΝΑ. 

Επί μια δεκαετία με συνεχόμενη αρθρογραφία αυτά επισημαίναμε και σε χρόνους δήθεν ελλληνοτουρκικής φιλίας ξεσκεπάζαμε τις διεκδικήσεις των τούρκων που είχαν στο μυαλό τους, ξεπερνώντας τις αναλύσεις κάποιων ειδικών που δεν έβλεπαν τίποτε. (ούτε την μύτη τους, τώρα όμως όψιμα έγιναν τουρκοφάγοι) .

Διατυπώναμε κατά επανάληψη ότι ο τούρκος θέλει τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ για να ελέγχει τους διαδρόμους ναυσιπλοίας προς τα ΣΤΕΝΑ.

Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει είναι "ποιοί είναι πίσω απο τον τούρκο και ποιοι χάνουν από αυτό που θέλει ο τούρκος ;"  

 Τα πράγματα άλλαξαν άρδην και θα βλέπουμε ισορροπίες και δήθεν φιλίες να γκρεμίζονται προκειμένου ο καθένας να έχει την μερίδα του λέοντος.

ΣΉΜΕΡΑ οι τότε αναλύτες που κόμπαζαν για τα οφέλη της ελληνοτουρκικής φιλίας  τα είδαν όλα, αλλά τι να το κάνουμε χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας.

'Αραγε αυτό γιατί έγινε;

ΕΥΤΥΧΩΣ όμως που τόσα χρόνια  είχαμε τους ΑΓΙΟΥΣ μας και τους είχαμε μπούσουλα γεωπολιτικής, παρόλο που είχαμε σπουδάσει και εντρυφήσει στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ,  πέρα από  τις άλλες πανεπιστημικές σπουδές (στην εκπόνηση διδακτορικού και ιατρικών μελέτων) αλλά και  ιστορικών  μελετών στην  μεσοβυζαντινή περίοδο, αλλά και με τόσα  άρθρα μας σε θέματα φλέγοντα. 

Πότε δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις, αλλά προσπαθούσαμε  να κάνουμε "σχέσεις με τον Ουρανό" και με τους ανθρώπους του. Από εκεί μάθαμε πολλά, παρόλο τις λοιδωρίες και τις συκοφαντίες που υφιστάμεθα. Είμεθα όμως ευτυχείς γιατί μεταφέραμε αληθείς και διαχρονικές πληροφορίες. Σήμερα δεν επιβεβαιωνόματε, αλλά επιβεβαιώνεται το σχέδιο  του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 

Και επειδή γνωρίζουμε το τέλος του μετά από παιδαγωγικές περιπέτειες που θα έρθει, είμεθα ελπιδοφόροι εν ΧΡΙΣΤΩ .  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Με Πίστη και Ελπίδα και όλα θα πάνε καλά, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

ΑΝΕΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΟΣ - ΑΝΕΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ


Σημειώστε την ημέρα  " δίνουμε εξετάσεις στον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό και τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που είπαν ότι οι τούρκοι θα ξανάρθουν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ" Τα άλλα θα τα γράψει η ιστορία. 
"ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ  ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ.

ΠΌΣΟ ΒΈΒΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ; 

 «Αυτές είναι οι ''κόκκινες γραμμές'' για την Ελλάδα»

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας».

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά»" .

https://www.iefimerida.gr/ellada/gerapetritis-aytes-einai-oi-kokkines-grammes-gia-tin-ellada

Όταν οι επίσημοι ισχυρίζονται ότι " Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλών"  με τις παραπάνω δηλώσεις δημιουργούνται ισχυροί προβληματισμοί.

ΚΑΙ τώρα που οι κόκκινες γραμμές ήρθαν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ δεν υπάρχει καθεστώς απειλών; Άρα μπορούμε να συζητήσουμε τις περαιτέρω αξιώσεις της τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού όπως τις διατύπωσε η ίδια το προηγούμενο διάστημα  δηλ. αποστρατικοποίηση νησιών , γκρίζες ζώνες κ.α;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ μέσα σε λίγες ώρες. “Παίζει” και με το γεωτρύπανο Kanuni στο Καστελόριζο η Τουρκία! Το Oruc Reis προς Κάρπαθο!

 


Φώτο από
http://www.naxosisland.eu/gr/live_ship_data.html  

Τις επισημάνσεις πριν λίγες ώρες στο άρθρο μας: 

"Σε Ντελίριο πολεμικού παροξυσμού τα επόμενα 24ωρα. Η τουρκία βγάζει το τρίτο της πλωτό γεωτρύπανο για διασχίσει όλο το ΑΙΓΑΙΟ κάνοντας παρέλαση διεκδικήσεων και εκβιασμών"

 (βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/24_14.html ) 

 Έρχεται το έγκυρο στρατιωτικό ιστολόγιο  Militaire News να τις επιβεβαιώσει και να τις συμπληρώσει: 

" Η Τουρκία “παίζει” και με το γεωτρύπανο Kanuni,το οποίο απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι TASUCU με προορισμό σύμφωνα με όσα έχουν δηλωθεί το λιμάνι ΗΑΥDARPASA της Κωνσταντινούπολης.

Το Kanuni είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του και το άνοιξε -μαντέψτε- μόλις προσέγγισε το Καστελόριζο. Μόλις έκανε αισθητή τη παρουσία του στο marinetraffic  έκλεισε ξανά το σύστημα εντοπισμού. Οι Τούρκοι παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων θέλουμε να πιστεύουμε.

Την ίδια ώρα το Oruc Reis, “σαρώνει” την περιοχή της παράνομης NAVTEX κι έχει προσεγγίσει την Κάρπαθο.

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου θα δούμε πολλά από τους Τούρκους…" 

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/quot-paizei-quot-kai-me-to-geotrypano-kanuni-sto-kastelorizo-to-oruc-reis-pros-karpatho





ΕΚΤΑΚΤΟ - Ερντογάν: «Στέλνω και το ΓΙΑΒΟΥΖ στη Μεσόγειο» Μπορεί άραγε και στο ΑΙΓΑΙΟ και νότια Κρήτης;

Σε Ντελίριο πολεμικού παροξυσμού τα επόμενα 24ωρα. Η τουρκία βγάζει το τρίτο της πλωτό γεωτρύπανο για διασχίσει όλο το ΑΙΓΑΙΟ κάνοντας παρέλαση διεκδικήσεων και εκβιασμών.

 


φωτο από  https://www.militaire.gr/to-toyrkiko-geotrypano-kanuno-apepleyse-poy-paei/

Αυτή είναι η θέση του πλωτού γεωτρύπανου πριν 9 και ώρες. Έχει σβήσει τον πομπό ( στίγμα αναφοράς του ) και φαίνεται ότι η βασική πορεία του είναι προς τα δυτικά.

" Το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας το KANUNI απέπλευσε από το λιμάνι TASUCU με προορισμό (με βάση την ιστοσελίδα marine traffic) το λιμάνι ΗΑΥDARPASA της Κων/πολης. Κάπου θα …συναντηθεί με το Oruc Reis που πλέει στη περιοχή νότια του Καστελόριζου.¨ 

Όμως τον τούρκο δεν μπορείς να τον έχεις εμπιστοσύνη.

Μπορεί να αναγγέλει νεές NAVTEX νότια της  Κρήτης ή στο ΑΙΓΑΙΟ ( Νότιο - Κεντρικό -Βόρειο ) και οι μπελάδες μας να πολλαπλασιαστούν.

Είναι μανούλα στις υβριδικές - ψυχοτρονικές επιχειρήσεις ο γείτονας με σκοπό τον αποσυντονισμό του αντιπάλου.

Όμως εκεί στα ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΚΑ και ΠΑΝΑΓΙΟΣΚΕΠΑΣΤΑ νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ έχει και τα κόλλυβα στο ζωνάρι των παράνομων διεκδικήσεων του.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου