Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Αγ. Παΐσιος: Πως να αντιστέκεστε στο κακό

-Γέροντα, μερικές φορές οι πειρασμοί έρχονται ο ένας πάνω στον άλλον και δεν αντέχω.-Να σου πω μια λύση, για να τους αποφύγεις; Θα την δεχθείς;
-Ναι
-Η μόνη λύση για να αποφύγεις τους πειρασμούς, είναι να … συμμαχήσεις με τον διάβολο! .Τι γελάς; Δεν σου αρέσει αυτή η λύση; Κοίταξε να σου πω. Όσο κανείς αγωνίζεται, θα έχει πειρασμούς και δυσκολίες. Και όσο προσπαθεί να αποφύγει τον πειρασμό, τόσο κόντρα του πάει ο διάβολος. Αλλά με τους πειρασμούς – αν τους..
 
 
 

Προφητείες Αγίου Παϊσίου: «ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ & ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» (Βίντεο)

ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Πειραϊκή Εκκλησία (ραδιόφωνο) απόσπασμα από την εκπομπή - ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ με τον Διονύση Μακρή καλεσμένος ο κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ..
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα – Να στηριχθείτε στο Θεό»

Σήμερα είναι καιρός να ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, αν συμβή κάτι, δεν ξέρω τι θα γίνη. Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό, με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα..

Άγιος Παΐσιος: Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις


«Ο Χριστός με την αγάπη καταργεί τις αποστάσεις»
–Γέροντα, πως επικοινωνούν πνευματικά από μακριά οι άνθρωποι;
–Γράφουν κανένα γράμμα ή με ασύρματο ή με σήματα μορς!…
 
 
 
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Δέν υπάρχει μεγαλύτερη αρρώστια στον κόσμο από τον λογισμό»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αρρώστια στον κόσμο από τον λογισμό, όταν δηλαδή πείση ο διάβολος τον άνθρωπο με λογισμούς ότι δεν είναι καλά. 
Όπως δεν υπάρχει και ανώτερος γιατρός σ΄αυτές τις περιπτώσεις από τον έμπειρο Πνευματικό που...
 
 
 

Άγιος Γέροντας Παϊσιος: Ο σεβασμός μεταξύ των συζύγων.

Με ρώτησε κάποιος: «Γεροντα, τι ενώνει περισσότερο τον άνδρα με την γυναίκα;».
«Η ευγνωμοσύνη», του λέω. Ο ένας αγαπάει τον άλλον γι’αυτό που του χαρίζει. Η γυναίκα δίνει στον άνδρα την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση, την υπακοή. Ο άνδρας δίνει στην γυναίκα την σιγουριά ότι μπορεί να την προστατέψη. Η γυναίκα είναι..

Έρχονται οι νέες ταυτότητες με μικροτσίπ – Τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος;

To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να ξεκινήσει την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες οι οποίες θα περιέχουν μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Αυτή η αμαρτία πληρώνεται πολύ βαριά»

Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Η αδικία μαζεύει οργή Θεού. Μεγάλη υπόθεση να έχη ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι!
Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ό,τι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία. Όλες οι..
 
 
 

Ο Θεός Τον Κάθε Άνθρωπο Τον Έχει Κάνει Και Ένα Εκκλησάκι

Μερικοί λένε: «Σ᾿ αυτόν τον Ναό τον μικρό, τον κατανυκτικό, ζω την Θεία Λειτουργία· στον μεγάλο Ναό δεν την ζω. Αν είναι κανένα εξωκλήσι σοβατισμένο άσπρο, δεν νιώθω τίποτε· αν όμως είναι αγιογραφημένο, έχη καλό τέμπλο κ.λπ., εκεί ζω την Θεία Λειτουργία!».Αυτά είναι για έναν άνθρωπο που δεν έχει..
 
 
 
 

Η Παναγία στέλνει στον Άγιο Παΐσιο έναν αφανή αναχωρητή του Άθωνα!

Όταν είχα έρθει στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά, το 1950, ανεβαίνοντας από τα Καυσοκαλύβια για την Αγία Άννα, είχα χάσει τον δρόμο· αντί να πάρω τον δρόμο για την Σκήτη της Αγίας Άννης, προχώρησα για την κορυφή του Άθωνα. Αφού βάδισα αρκετά, κατάλαβα ότι..
 
 
 

Άγιος Παΐσιος αγιορείτης: «Γιά να καταλάβετε την αρχοντιά, σκεφθήτε τον Χριστό∙ τι κράτησε ο Χριστός για τον Εαυτό Του; Τίποτε. Όλα τα έδωσε»

- Γέροντα, πως θα αποκτήσω αρχοντιά;
- Να κινήσαι ταπεινά με καθαρό φιλότιμο και πάντα να θυσιάζεσαι. Να καλλιεργήσης την πνευματική ευαισθησία.
Να δέχεσαι ήρεμα την ενόχληση του άλλου και να χαίρεσαι που ενοχλείσαι και δεν ενοχλείς. Γιατί είναι μερικοί που δεν τους απασχολεί αν ενοχλούν∙ τους απασχολεί μόνο να μην τους ενοχλούν. Άλλοι δεν θέλουν ούτε αυτοί να ενοχλούν, αλλά ούτε και να τους ενοχλούν.
Άλλοι πάλι λένε:


Η παιδαγωγία της μουσικής και ο Άγιος Παΐσιος

Το ήθος της Βυζαντινής μουσικής
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική έχει μόνο ύφος και όχι ήθος. Βέβαια το ήθος αφορά τα πρόσωπα κι όχι τα πράγματα. Αλλά εδώ γίνεται λόγος για το φορέα της εκκλησιαστικής μουσικής.
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: «Τις υποθέσεις του Έθνους μας θα τις κανονίσει...»

Αν έμενε σ΄ εμάς αυτή η δουλειά, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
Τις υποθέσεις του Έθνους θα τις κανονίσει ο Χριστός!
- Τι θα γίνει με τη σημερινή κατάσταση;
 
 
 

Άγιος Παΐσιος: Όταν ψέλνεις αυτά τα δυο η Παναγία θα σε Βοηθά

Γέροντα, όταν έχω συνέχεια πτώσεις στον αγώνα μου, με πιάνει λύπη.

– Να ψέλνεις το «Πάντων προστατεύεις, ἀγαθὴ» και το «Πάντων θλιβομένων ἡ χαρά» .
 
 
 

«Οι νέοι που θα κρατηθούν σήμερα καθαροί θα αριθμηθούν με τους μάρτυρες της Εκκλησίας»

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος παισιος και νεοι
Ο Άγιος Παΐσιος έβλεπε καθημερινά τον πόλεμο που το απάνθρωπο και διαβολικό δημιούργημα της Νέας Εποχής κάνει στην νεολαία μας, ρίχνοντας την στα ναρκωτικά, στην ψυχασθένεια, στην κατάθλιψη, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προωθήσει την ανωμαλία και την διαστροφή ως φυσικές καταστάσεις για το ανθρώπινο ον...
 
 
 

Απορώ πως σε κλέβει το ταγκαλάκι, ενώ εσύ μπορείς να κλέψης τον Παράδεισο!

-Γέροντα, κλέβομαι από τα πάθη μου. Άλλοτε με κλέβει η φιλαυτία, άλλοτε η εξωστρέφεια…-Αν αφήνη κανείς τους κλέφτες να τον κλέβουν, μπορεί ποτέ να πλουτίση; Κι εσύ, αν αφήσης να σε κλέβουν τα πάθη, μπορείς να κάνης προκοπή; Πάντα φτωχή θα είσαι, γιατί, όσα μαζεύεις, θα τα χάνης. Απορώ πως σε κλέβει το..
 
 
 

Τι βοηθάει, Γέροντα, να αποκτήσεις μια αρετή;

Τι βοηθάει, Γέροντα, να αποκτήσεις μια αρετή;

- Να συναναστρέφεσαι κάποιον που έχει αυτήν την αρετή.
Όπως, αν συναναστρέφεσαι κάποιον που έχει ευλάβεια, θα μπορέσεις σιγά-σιγά να αποκτήσεις κι εσύ ευλάβεια, το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις ...
 
 
 

Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: «Ο Χριστός την σωτηρία των ανθρώπων την κρέμασε στην υπομονή»

 Με λίγη υπομονή που θα κάνη ο άνθρωπος στις δύσκολες στιγμές μπορεί να αποκτήση την θεία Χάρη. Ο Χριστός δεν μας έδειξε άλλον τρόπο σωτηρίας, παρά την υπομονή. Την σωτηρία των ανθρώπων την κρέμασε στην υπομονή. Βλέπεις τι είπε; «Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται». Δεν είπε « ο υπομείνας εις.. θέρος!». Μέχρι το καλοκαίρι εύκολο είναι να υπομείνης, αλλά μέχρι τέλους; …





Ευλογείτε και μη καταράσθε(Άγιος Παΐσιος).

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΘΕΣ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΚΑ»; 
Με ρώτησε κάποιος: « Αυτό που ψάλουμε την Μεγάλη Σαρακοστή ,το " Πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, τοις ενδόξοις της γης ", γιατί το λέμε, αφού είναι κατάρα;  «  Όταν κάνουν επιδρομή οι βάρβαροι, του είπα, και πάνε να καταστρέψουν στα καλά καθούμενα έναν λαό και ο λαός προσεύχεται να τους βρουν κακά, δηλαδή να σπάσουν τα αμάξια τους ,και τα άλογά τους να πάθουν κάτι, για να εμποδισθούν, καλό είναι ή κακό; Αυτό εννοεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου