Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εχθροί του καλού, οι εχθροί του Χριστού όλα όσα έπραξαν για την ντροπή Του τελικά τα έπραξαν για την δόξα Του και για τη δική τους ντροπή. Μετά από χρόνια θα λάμψουν οι δίκαιοι. Αυτοί που σήμερα κάνουν τα σκάνδαλα, αν ζουν τότε, θα ντρέπονται. Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης – Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

 

Σταύρωσις_The Crucifixion_Greek-Byzantine-Orthodox-Icon_Распятие_ИИСУСА_ХРИСТА_ (1)

«Τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν». (Ρωμ. 8,28)

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Όποιος επιθυμεί να ντροπιάσει τον Θεό, ντροπιάζει τον εαυτό του, και δίνει στον Θεό την ευκαιρία να δοξαστεί περισσότερο.

Όποιος ενεργεί έτσι, ώστε να υποτιμηθούν οι δίκαιοι άνθρωποι, εν τέλει υποτιμά τον ίδιο του τον εαυτό και ανυψώνει τον δίκαιο άνθρωπο.

Όποιος βάζει την πέτρα στο δρόμο του δίκαιου ανθρώπου, ο ίδιος σκοντάφτει σ’ αυτήν και αναγκάζει τον δίκαιο άνθρωπο να ανεβεί την ανηφόρα απ’ όπου διακρίνεται πιο ξεκάθαρα ο δίκαιος δρόμος.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Και ξαφνικά δεχτήκαμε πολλές ερωτήσεις για τη χρήση μασκών στα σχολεία από γονείς που έχουν αγωνία για το που πάμε.Το θέμα δεν ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς,αλλά όσα συμβαίνουν στην Παιδεία είναι διαχρονικά και θα έχουν στο μέλλον κάποια κατάληξη.Οι νόμοι του κράτους είναι νόμοι,οι έλληνες έχουν διασπαστεί στα δύο,σε αυτούς που θέλουν τη μάσκα και σε αυτούς που δεν την θέλουν,αλλά ο Κορονα'ι'ός υπάρχει,ανήκει στην 4η σφραγίδα της Αποκαλύψεως,και ζητά το 1/4 των ψυχών του πλανήτη.Η πορεία και η εξέλιξη του ιού στο μέλλον θα είναι πιο θανατηφόρα.Το εμβόλιο θα καθυστερήσει ,χωρίς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα είναι αποτελεσματικό.Δοκιμές κάνουν πάρα πολλές εταιρείες στον κόσμο και θα περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι να δούμε τι θα γίνει και σε αυτό το θέμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου