Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Brexit και φονικός Κορονοϊός διαλύουν την Ευρωπαϊκή συνοχή; συνεχίζει να επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;



Παράδοξη η συγκυρία της σύμπτωσης της εξόδου της Αγγλίας από την ΕΕ και της εμφάνισης της  φονικής επιδημίας από την Κίνα;
Όταν το 2016 η Αγγλία με δημοψήφισμα αποφάσισε να βγει από την ΕΕ όλοι μας θυμηθήκαμε τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ . Στα επόμενα χρόνια μέχρι και χθες την 31η   Ιανουαρίου του 2020 με τα σκαμπανεβάσματα της συμφωνίας αποχώρησης της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ πολλοί αμφέβαλαν αν η προφητεία του ΑΓΙΟΥ θα επιβεβαιωθεί.
Σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά και τρέχει με τις σημερινές εξελίξεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μέσα στα δρώμενα της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ και πρόσφατα η Μεγ. Βρετανία είναι έτοιμες να ακολουθήσουν πλάνα εθνικού απομονωτισμού ( στην ενέργεια , στην οικονομία, στην γεωργική και βιομηχανική παραγωγή) . Αυτό συμβαίνει την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες ενώ τρέχουν με χίλια μέσα στην παγκοσμιοποίηση, αυτές οι δυο χώρες που φορούν ζώνες ασφαλείας  σαν να πατούν φρένο και έτσι οι υπόλοιποι που δεν φορούν  να εκσφενδονίζονται.
Οι στενές οικονομικές σχέσεις ΕΕ με Κίνα σήμερα είναι περισσότερο εκτεθειμένες από την επικείμενη οικονομική καθίζηση της κινέζικης οικονομίας σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς εξ αιτίας του φονικού ιού.
Όλος ο κόσμος και τα χρηματιστήρια παρακολουθούν καθημερινά τις αναφορές των αναλυτών και τα ρεπορτάζ διεθνών οργανισμών.
Ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά είναι :
« Moody’s: O κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει τον χειρότερο "μαύρο κύκνο" στην ιστορία»

Τόσες συμπτώσεις μαζωγμένες ξεπερνούν την κοινή λογική που φαίνεται να προσανατολίζεται σε άλλες εκδοχές.
Όμως  στον ΟΥΡΑΝΟ δεν υπάρχουν εκδοχές και ο πνευματοκίνητος λόγος των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας προσανατολίζει στα επερχόμενα δηλ. τι μπορεί να βιώσουμε και ήδη βιώνουμε.

Ας δούμε  μερικά λεγόμενα μαρτυρίες που καταγράφηκαν, ειπώθηκαν και σήμερα φαίνονται τα σημεία τους που οδεύουν όπως φαίνεται προς ολοκλήρωση.

«  ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημώνΑθανάσιος Ρακοβαλής
9 Οκτ 2013. Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ...ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται...σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;... ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν...»
Το καλοκαίρι του 1992 προσκυνητές ρώτησαν το Γέροντα Παΐσιο: «Γέροντα, τι επιπτώσεις θα έχει η ΕΟΚ για την Ελλάδα;»
«Κοιτάξτε παιδιά», απήντησε ο Γέροντας. «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού.Η Αμερική έγινε σαν τον αργαλειό που αφομοίωσε όλα τα κουρέλια.Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».
« …Λίγα είναι τα ψωμιά της …. «Δεν θα κάνουν χωριό στην ΕΟΚ , γιατί είναι έθνη με διαφορετικές παραδόσεις».
Σε άλλη επίσκεψη, κάποιοι καθηγητές έλεγαν στον Γέροντα Παΐσιο ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια, όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Άγιος Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Οι καθηγητές έμειναν άναυδοι. Μερικοί είπαν ότι στην ΕΟΚ θέλουν να μπουν και άλλα κράτη από την Ευρώπη, οπότε θα μεγάλωνε και θα ισχυροποιούταν, ότι θα καταργούνταν τα χρήματα και θα συναλλασσόμασταν όλοι με κάρτες, αφού στις Βρυξέλλες υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους υπολογιστές στον κόσμο που χωράει τα δεδομένα όλων των Ευρωπαίων και τις οικονομικές συναλλαγές τους. Ανέφεραν ότι υπάρχει υποδομή για να ενταχθούν στην ΕΟΚ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, ότι θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί ενιαίο ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Σε όλα αυτά ο Άγιος Παΐσιος επαναλάμβανε ότι τα δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα, κάθε ένα θα είναι διαφορετικό. Θα αλλάξουν οι καιροί, μας είπε, δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα. Αυτό που σχεδιάζουν οι μεγάλοι είναι να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στο να δεχτούν το χάραγμα, δίχως να μπορούν να αντιδράσουν. Βέβαια, χωρίς να το καταλαβαίνουν, υπηρετούν το θέλημα του Θεού…»
Άλλη φορά είπε σε προσκυνητές τα εξής:
«Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα… Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ συνεργασία των Άγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών, των Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χάσανε στον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τους πατεράδες και τους θείους τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλον «σύμμαχε» και να το εννοεί; Μή βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν της Οικονομίας. Θα βγει ο Εθνικισμός στην επιφάνεια και τότε… Διαλύεται η Ευρώπη !»
Πηγές: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία», «Ο π. Παΐσιος μου είπε» βιβλίο κ. Αθανασίου Ρακοβαλή, , «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ» βιβλίο Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, «Πατήρ Παΐσιος Μνήμες» Βιβλίο Πρωτοπρεσβύτερου Μιχαήλ Μακρίδη.
Ας πάμε στα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που άκουσε ιδίοις ο Αθανάσιος Ρακοβαλής
« Όμως γέροντα ευελπιστούσε ότι θα μετανοήσουμε.... Έλεγε σήμερα οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τον Χριστό...έχω δουλεία, λένε και σου γυρίζουν την πλάτη....όμως θα συμβούν γεγονότα που θα συνταραχθούν τα έθνη, δεν θα είναι η Δευτέρα παρουσία αλλά θα είναι Θεία επέμβαση στη ιστορία της ανθρωπότητας....μετά από αυτό θα σε τραβάνε από το μανίκι και θα λένε ...έλα εδώ να μας πεις τι ξέρεις για τον Χριστό....Θα γεμίσουν οι δρόμοι εκκλησάκια και τα λεωφορεία εικονίτσες....μου είπε κάποτε που τον ρώτησα γεμάτος στεναχώρια για την πνευματική μας κατάντια.
Ας εργασθούμε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, με ελπίδα και θάρρος, ο καθένας από το πόστο του και ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει....Βλέπεται η Ελλάδα δεν παράγει αυτοκίνητα, αλλά ακόμα ‘βγάζει’ Αγίους... εδώ βρίσκεται η αξία της, στην ζωντανή ορθόδοξη παράδοσή της, που ακόμα και σήμερα ‘βγάζει’ ΑΓΊΟΥΣ...ότι πολυτιμότερο δηλαδή.»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Φώτο από Xinhua News Agency

Οι Κίνα πριν από λίγο ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη στο θέμα της επάρκειας των υγειονομικών προμηθειών που έχει σοβαρή έλλειψη.
Τα πράγματα γίνονται σοβαρά και πλήττονται τώρα οικονομικές σχέσεις και γεωπολιτικές θέσεις . Ακόμα δεν είδαμε τίποτε καθότι κάθε μέρα ξημερώνουμε με νέες εκπλήξεις

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το να σταματούν οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες τις πτήσεις από και προς την Κίνα ακόμα και σε περιπτώσεις επαναπατρισμού ξένων υπηκόων στα μέρη τους , δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης και της ιδιαζούσης φονικής αυτής επιδημίας που μπορεί με την εξέλιξη να θεωρηθεί πανδημία .
Ειδήσεις που έρχονται από το Yong Xiong του CNN στο Πεκίνο και την Pauline Lockwood στο Χονγκ Κονγκ.

« Τα χωριά και οι πόλεις της Κίνας έχουν γεμίσει με drone που περιπολούν ιπτάμενα και με φορητούς ασύρματους τηλεβόες  επιπλήττουν ανθρώπους που δεν φορούν μάσκες εν μέσω της επιδημίας του  κοροναϊού, αναφέρουν   κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. 
Τόσο η Xinhua όσο και οι Global Times έχουν δημοσιεύσει βίντεο από τέτοια  αεροσκάφη που προειδοποιούν  ανθρώπους ακόμη και  στις αγροτικές περιοχές ότι οι μάσκες πρέπει να φορεθούν και  σε "αυτές τις  περιοχές εκτός πόλεων ". Οι χειριστές των  drone δεν φείδονται πιεστικά απέναντι  σε ηλικιωμένους,  μάλιστα εθεάθησαν  να κυνηγούν ένα παιδί κάτω από στο δρόμο. 
Στα κινεζικά κοινωνικά μέσα αυτό έχει  επαινεθεί ως ένας νέος τρόπος για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την ασθένεια. 
Οι Global Times ανέφεραν ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι πληροφορούν τον κόσμο  να παραμείνει  στο σπίτι του  κατά τη διάρκεια της επιδημίας και να αποφεύγουν οι άνθρωποι να συγκεντρώνονται για να επιβραδύνουν και να εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωναϊού.»  https://edition.cnn.com/asia/live-news/coronavirus-outbreak-02-01-20-intl-hnk/index.html
Οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι με αυτή την συμφορά που τους βρήκε διακυβεύονται πολλά, ακόμα και η ισχυρή οικονομία τους.
Η οποία αν τρανταχθή  θα πάρει και άλλους στο λαιμό της με την σημερινή παγκόσμια  διασύνδεση των χρημαστηριακών αγορών.
« Moody’s: O κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει τον χειρότερο "μαύρο κύκνο" στην ιστορία»
« Μια πανδημία του κορoναϊού θα ήταν ο χειρότερος "μαύρος κύκνος" που έχουν βιώσει αγορές και οικονομία, προειδοποιεί η Moody’s, επισημαίνοντας πως οι επιπτώσεις της θα ήταν πολύ σοβαρότερες από αυτές που βιώσαμε κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη Μεγάλη Ύφεση του 2008-2009.
Σε αντίθεση με την κατάρρευση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, κανείς δεν είχε προβλέψει την έλευση δυνητικά καταστροφικής πανδημίας στις αρχές του 2020, όπως επισημαίνει ο οίκος. Και σε αντίθεση με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής σε θέματα δημόσιας υγείας και οικονομικής πολιτικής ενδέχεται να έχουν περιορισμένα περιθώρια αντίδρασης, όσον αφορά την ικανότητά τους να θεραπεύουν ή να αντισταθμίζουν μια πανδημία τύπου 1918 (Ισπανική γρίπη).» Της Ελευθερίας Κούρταλη
Λόγω των κρίσιμων καταστάσεων που μας βρήκαν, θα συμπεριφερθούμε  σαν τον μαθητή που βγαίνει εκτός θέματος έκθεσης για να επιστήσουμε  την προσοχή σε ένα μίγμα  σοβαρών απειλών εναντίον της χώρας μας.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ σαν Ελλάδα βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συγκυρία τέτοιων κινδύνων  μαζί.
Η φτώχεια που μας ήρθε με την δεκαετή μνημονιακή αποψίλωση της χώρας, στενεύει δραματικά τα περιθώρια να αντιμετωπίσουμε ολοκληρωμένα και με άνεση  αυτούς τους πειρασμούς – προκλήσεις.
1 ) Όπως την υγειονομική επάνδρωση της χώρας  απέναντι σε ένα άγνωστης  θεραπείας φονικό ιό ( ευχόμαστε όλα να τελειώσουν αισίως  και σύντομα στην αντιμετώπιση του, διαφορετικά …)  
2) το θέμα του ρατσισμού που ενέκυψε λίαν προσφάτως απέναντι σε κινέζους τουρίστες ,σπουδαστές , ευτυχώς όχι στην Ελλάδα, λες και ο ΙΟΣ κάνει διακρίσεις.
3) το θέμα των μεγάλων οικονομικών ανοιγμάτων που έκαναν οι δυο χώρες Ελλάδα– Κίνα ( και η Ελλάδα πόνταρε πολλά σε αυτή την σχέση) και οι οποίες μπορούν να διασαλευθούν από την κρίση αυτή.  
4) το μείζον θέμα των αυξανόμενων Ελληνοτουρκικών απειλών και των  μεταναστευτικών ροών.
5) ο επαπειλούμενος κίνδυνος του τραντάγματος της Παγκόσμιας οικονομίας όχι λόγω  μόνο των αψηλάφητων ακόμα επιπτώσεων του BREXIT, αλλά και των συνεπειών της μεγάλης καθίζησης της οικονομίας της Κίνας που μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ μένει αυτό .
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της ΕΥΚΟΛΙΑΣ που φτιάξανε ήταν πολιτισμός γενικευμένης ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Αυτό τώρα πληρώνουμε όλοι ανεξαιρέτως οι λαοί του κόσμου.
Σαν Ελλάδα πρέπει να αντέξουμε γιατί η Ιστορία περιμένει να γράψει και άλλες σελίδες για εμάς.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου