Σάββατο 11 Ιουλίου 2015


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την Θεσσαλονίκη: Ο Αγιος Παΐσιος έλεγε ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε - Φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα

  • Από  Desk Agioritikovima
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την Θεσσαλονίκη: Ο Αγιος Παΐσιος έλεγε ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε - Φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)



του Γιώργου Νταλιάρη
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προσδίδοντας ξεχωριστή λαμπρότητα στο διήμερο πανηγυρισμό για τον Αγιο Παΐσιο που για πρώτη φορά τιμάται φέτος μετά την αγιοκατάταξή του από το Φανάρι.
Η συγκυρία είναι ξεχωριστή διότι αυτές τις ημέρες κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον της Ελλάδας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να αναφέρεται σε αυτές τις εξελίξεις και να δηλώνει αισιόδοξος.
Ο Παναγιώτατος αφίχθη το πρωί και στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.Νικόδημος, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων σήμερα (Πατριαρχική Ιερά Αγρυπνία στις 20:00) και αύριο (Πατριαρχική Θεία Λειτουργία το πρωί) αλλά και πολλοί Μητροπολίτες της γύρω περιοχής, Ιερείς και αντιπροσωπεία της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στη Μονή Βλατάδων μαζί με τον Κασσανδρείας Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα, όπου τον υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Μονής, ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας κ.Απόστολος, Ιερείς και κόσμος.
Η συγκίνηση και αισιοδοξία του κ.κ.Βαρθολομαίου
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβη σε σύντομη δήλωση στην οποία αναφέρθηκε στον εορτασμό για τον Αγιο Παΐσιο και στάθηκε στις δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι αυτονόητη η χαρά και η συγκίνησις κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Όταν όμως ο λόγος της επισκέψεώς μου είναι όπως αυτή τη φορά για να πανηγυρίσουμε τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη έναν καινούργιο και πολύ λαοφιλή Αγιο της Εκκλησία μας τότε η χαρά και η συγκίνησή μου διπλασιάζεται. Με μεγάλη ευχαρίστηση έκανα αυτό το σύντομο ταξίδι για να πανηγυρίσουμε με το λαό του Θεού για πρώτη φορά τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου στο μοναστήρι στη Σουρωτή όπου βρίσκεται ο τάφος του, να πάρω τη Χάρη του, την Ευλογία του και να συνεχίσω τα καθήκοντά μου από το Ιερό μας κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.
Βεβαίως, η επίσκεψίς μου αυτή συμπίπτει με μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα γι’αυτό με τη χαρά και τη συγκίνηση υπάρχει και το αίσθημα της συνοχής της καρδίας και της αγωνίας για τα τεκταινόμενα σήμερα και αύριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εύχομαι όλα να εξελιχθούν ομαλά.
Σε ανάλογες δύσκολες στιγμές της ζωής και της ιστορίας της Ελλάδος ο Αγιος Παΐσιος μας έλεγε ότι ο Θεός μας αγαπά, ότι όλα θα περάσουν και ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Όποιος έχει Πίστη στον Θεό, δηλαδή απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού μπορεί να αντιμετωπίσει και να υπερβεί τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Με την επίσκεψή μου αυτή για την Εορτή του Αγίου Παϊσίου φέρνω και αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας και της μη αποθαρρύνσεως, της μη απελπισίας προς τον ελληνικό λαό μαζί με την Ευχή και την Προσευχή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.
Το διάστημα των μεγάλων δυσκολιών για τον ελληνικό λαό εμείς στο Φανάρι δεν παύσαμε να προσευχόμαστε και να ευχομέθα για την υπέρβαση της κρίσεως και νομίζω πως είμαστε προς το τέλος. Βεβαίως, δεν αναμειγνύομαι στα πολιτικά, δεν καταλαβαίνω τα οικονομικά, αλλά η ευχή, η προσευχή μας και η αισιοδοξία μας είναι ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της δύσκολης καμπής και ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αυτό εύχομαι με όλη μου την καρδιά. Εύχομαι η Χάρις του Αγίου Παϊσίου, καθώς και του Αγίου Πορφυρίου των δύο καινοφανών και λαοφιλών Αγίων της Εκκλησίας μας να επισκιάζει τον ελληνικό λαό και όλο τον κόσμο».
DSCF5964.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου