Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Προφητείες του αγίου Παϊσίου για κρίσιμα θέματα


«Αγίους σαν τον π. Παΐσιο φανερώνει ο Θεός στη γη κάθε τετρακόσια χρόνια»! Πολύ βαρύς ο λόγος! Πολύ μεγάλος ο έπαινος! Και μάλιστα από το στόμα του Αγίου Πορφυρίου. Τον ύψωσε πάρα πολύ τον άγιο Παΐσιο. Τον έβαλε μέσα σε μία φούχτα μεγάλων αγίων! Όπως ένας γιατρός είναι σε θέση να εκτιμήσει, να «ζυγίσει» έναν άλλο γιατρό, έτσι κι ένας άγιος είναι σε θέση να εκτιμήσει καλύτερα έναν άλλο άγιο. Γι αυτό με εντυπωσιάζει τόσο πολύ αυτός ο λόγος.

Η εμβέλεια και η επιρροή του αγίου Παϊσίου του μεγάλου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει απλωθεί σε όλες τις ορθόδοξες χώρες και σε όλον τον κόσμο. Όχι μόνο μεταξύ των ορθοδόξων, αλλά και μεταξύ αλλοδόξων, ακόμη και μεταξύ ανθρώπων που είναι σκεπτικιστές και άπιστοι. Αυτό που φαίνεται να τους εντυπωσιάζει περισσότερο δεν είναι οι πέντε χιλιάδες γραπτές επώνυμες μαρτυρίες για θαύματα που επιτέλεσε και μετά την κοίμησή του, αλλά κυρίως οι προφητείες του, που επαληθεύονται.

Για παράδειγμα, η μεγάλη αμερικανική, παγκοσμίου φήμης εφημερίδα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η Wall Street Journal, σε εκτενές πρωτοσέλιδο άρθρο της τον παρουσίαζε σαν τον άνθρωπο «που προέβλεψε την κρίση στην Ελλάδα». Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύθηκε στην «Εθνικό Κήρυκα», την εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική, όπου επίσης εκδίδεται στη Νέα Υόρκη.

Ένα θαύμα, ένα ιατρικό θαύμα, έχει μία πνευματική επίδραση στον άνθρωπο που το έζησε και στο περιβάλλον του που γνωρίζει τα γεγονότα και είναι σε θέση να εκτιμήσει το θαυμαστό γεγονός. Μία προφητεία έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και επιρροή. Είναι μία «απαλή» θεία επέμβαση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Απευθύνεται σε ένα πλήθος ανθρώπου που «έτυχε» να τη γνωρίζουν και να δουν την εκπλήρωσή της. Απευθύνεται, επίσης, κα στις μελλοντικές γενιές των ανθρώπων που ακολουθούν. Όταν υπάρχουν γραπτές επώνυμες μαρτυρίες, καταγεγραμμένες σε βιβλία, τότε υπάρχουν τα ίχνη και μπορεί κάποιος που είναι καλοπροαίρετος άπιστος να ψάξει τις πηγές, να βρει τις χειροπιαστές αποδείξεις και έτσι να οδηγηθεί στην αλήθεια. Νομίζω ότι ο Χριστός, που αποκάλυπτε τα μέλλοντα να συμβούν στον άγιό Του, τείνει ένα χέρι σε αυτούς τους ανθρώπους. Γι αυτούς τους ανθρώπους και για τους νέους μας είναι αυτό το άρθρο.

«Τα άκουσα ο ίδιος με τα αυτιά μου»

Τον άγιο γέροντα Παΐσιο τον γνώριζα πάνω από δώδεκα χρόνια. Αυτός με έκανε συνειδητό ορθόδοξο χριστιανό. Αυτός με συμβούλευε για τα θέματα της ζωής μου. Αυτά λοιπόν που θα διαβάσετε τα άκουσα ο ίδιος με τα αφτιά μου. Είναι μία προσωπική επώνυμη μαρτυρία. Τα περισσότερα βρίσκονται γραμμένα και στο βιβλίο μου με τίτλο «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε», που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997 και από τότε επανεκδίδεται συνεχώς. Πολλά από αυτά βρίσκονται γραμμένα σχεδόν με τις ίδιες λέξεις και στα βιβλία που εξέδωσε το γυναικείο ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου βρίσκεται και το μεγάλο παγκόσμιο προσκύνημα της ορθοδοξίας, ο τάφος του μεγάλου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Μας προετοίμαζε ψυχολογικά για τα δύσκολα χρόνια που θα έρθουν, για να μην αιφνιδιαστούμε, για να μην λιποψυχήσουμε, όταν ξεσπάσει το μπουρίνι, αλλά ταυτόχρονα μας γέμιζε και ελπίδα δείχνοντάς μας το καλό τέλος (για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία) που θα έχει όλη αυτή η αναμπουμπούλα. Έλεγε χαρακτηριστικά «μετά την μπόρα τη δαιμονική θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή».

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε λεγόταν ΕΟΚ)

Είπε «λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ» και σε μία άλλη περίπτωση είπε: «Οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι είναι ένας λαός και συνεργάζονται. Σου λέει, τι γίνεται εδώ; Ξανασηκώνει κεφάλι ο Χίτλερ; Και θα τη διαλύσουν». Αυτά τα έλεγε πριν από περίπου 25 χρόνια. Τότε όλα ήταν διαφορετικά και φάνταζαν ρόδινα. Σήμερα υπάρχουν κάποιοι οικονομολόγοι που αναλύουν τα γεγονότα με βάση την επιστήμη τους και καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, στις ίδιες απόψεις.

Για τα σχέδια των ξένων δυνάμεων για την Ελλάδα

Σε άλλη συζήτηση ο άγιος Παΐσιος είπε τα εξής: «Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι «φίλοι» μας να μας τσαλακώσουν. Δεν πειράζουν, έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους, έχει και ο Θεός τα δικά Του. Στο τέλος θα φέρει έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων που θα αναγκαστούν να μας βοηθήσουν. Όχι από καλοσύνη ή δίκαιο ή φιλία, αλλά γιατί έτσι θα φέρει ο Θεός τα συμφέροντά τους. Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί. Όμως και ο καθένας από εμάς θα δώσει λόγο για τη στάση που κράτησε αυτά τα δύσκολα χρόνια».
Δηλαδή, μας αποκάλυπτε τόσα χρόνια πριν ότι μερικοί επιθυμούν και σχεδιάζουν τον διαμελισμό της Ελλάδας.

Για τη χολέρα στην Τουρκία

Ο άγιος Παΐσιος είπε: «Θα πέσει χολέρα στην Τουρκία και θα γίνει μεγάλο κακό. Θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Το έχει πει και ο Άγιος Αρσένιος αυτό».
Αυτό λέχθηκε τον Δεκέμβριο του 1991.

Για τη διάλυση της Τουρκίας

Σε μία επίσκεψή μου στην Παναγούδα, το τελευταίο ησυχαστήριό του, μου έδειξε ο γέροντας ένα τετράδιο όπου είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του εκ Φαράσων της Καππαδοκίας. Σε σχετική συζήτηση που είχαμε ο άγιος Παΐσιος μου είπε: «Εκτός που θα κάνουν κράτος και οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι, θα πέσει χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούν από την αρρώστια οι Τούρκοι».
Σε άλλη συζήτηση είπε: «Οι Τούρκοι έχουν κάνει πολλά και έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους». Το νόημα αυτής της έκφρασης είναι ότι «ο θάνατος» (διάλυση) της Τουρκίας είναι κοντά.

Για την Κωνσταντινούπολη

Μία προφητεία όπως την άκουσα με τα αφτιά μου από το στόμα του αγίου γέροντος Παϊσίου, πριν από περίπου 25 χρόνια, τότε που ο κόσμος δεν ήταν σε «βρασμό» όπως σήμερα.
Ήταν απόγευμα και συζητούσαμε οι δυό μας στην αυλή της Παναγούδας για διάφορα θέματα. Πρέπει να ήταν γύρω στο 1991. Μου λέει μία στιγμή ο γέροντας: «Θα πολεμούν μεταξύ τους και δεν θα μπορεί να νικήσει ο ένας τον άλλο και θα πουν, την Πόλη (Κωνσταντινούπολη) ούτε εμείς θα την πάρουμε ούτε εσείς (αυτοί)… Θα τη δώσουμε στους Έλληνες. Και θα μπει ο Ελληνικός στρατός στην Πόλη χωρίς να πολεμήσει».

Αυτό ξεπερνούσε και την πιο καλπάζουσα φαντασία. Όμως το είπε ο γέροντας… Θυμήθηκα τόσα περιστατικά από την ασήμαντη ζωή μου που μου είχε προείπει… Αυτός που «βλέπει» το μέλλον, το ασήμαντο μέλλον ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να «δει» το μέλλον της πατρίδας μου; Θυμήθηκα τότε που μας έλεγε ότι θα διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση: «Σάπισαν τα δίχτυα που κρατούσαν τον λαό, δεν μπορούν να τα κουμαντάρουν». Και τότε μου φάνηκε απίστευτο. Η Σοβιετική Ένωση ήταν μία κραταιά αυτοκρατορία που ήλεγχε τον μισό κόσμο. Ήταν δυνατόν να πέσει; Αναρωτιόμουν με κάποια αμφιβολία. Και να που ο γέροντας είχε ξανά δίκιο. Να που βγήκε πάλι αληθινός ο λόγος του. Δεν πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια και τα λόγια του επαληθεύτηκαν στο ακέραιο. Και να τώρα που μου προλέγει τη διάλυση της Τουρκίας και την ανάκτηση της Πόλης από τους Έλληνες. Απίθανο με την τότε (γιατί έχουν περάσει 25 χρόνια περίπου), αλλά και με τη σημερινή κατάσταση. Θα ξαναγυρίσει ο Χριστιανισμός στις πανάρχαιες προγονικές του εστίες!
Το βράδυ σκεφτόμουν αυτά που μου είπε. Καλά, λέω, εμείς οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα είμαστε δέκα εκατομμύρια. Ο πληθυσμός της Πόλης είναι μεγαλύτερος. Και να μας τη δώσουν την Πόλη, πως θα καταφέρουμε να τους κυβερνήσουμε; Την άλλη μέρα το πρωί κατέβηκα ξανά κάτω στην Παναγούδα με αυτόν τον λογισμό στο κεφάλι. Να τι μου είπε: «Ένα είναι ότι θα πεθάνουν πολλοί και από τη χολέρα που θα πέσει στην Πόλη, το άλλο είναι ότι εμάς θα μας δώσουν μόνο την Ευρωπαϊκή μεριά και θα περάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ασιατική μεριά. Ο λογισμός μου λέει ότι αυτό θα το κάνουν για να είναι τα στενά διεθνή. Και το τρίτο είναι ότι θα βαπτισθούν πολλοί και θα γίνουν χριστιανοί. Με τη βοήθεια αυτών θα κυβερνήσουμε την Πόλη». Αυτά μου είπε.
Μετά που έφυγα, άρχισα να «σκαλίζω» λίγο το θέμα. Να τι βρήκα.
Στην Τουρκία υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια Αλεβήτες ή Μπετακτσήδες όπως λέγονται και με άλλο όνομα. Αυτοί έχουν κάνει μέχρι και επίσημη αίτηση στον ΟΗΕ για να αναγνωριστούν σαν διαφορετική θρησκεία και ζητούσαν να τους επιτραπεί να έχουν δικά τους ιερά γιατί δεν θέλουν να πηγαίνουν στο τζαμί. Δεν θεωρούν δηλαδή τους εαυτούς τους μουσουλμάνους.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Αλεβητών; Συμπάθεια για τους Έλληνες, τους Γιουνάν (Ίωνες) όπως μας αποκαλούν με το αρχαίο όνομά μας. Διαβάζουν και αγαπούν τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, πιστεύουν σε μία Αγία Τριάδα, όχι βέβαια με τον τρόπο που πιστεύουν οι Ορθόδοξοι, αλλά και αυτή η απλή συνωνυμία κάτι δείχνει. Νομίζω ότι αυτοί είναι που θα ξαναβαφτιστούν χριστιανοί, όπως είπε ο γέροντας. Λέω ότι θα ξαναβαφτιστούν χριστιανοί, γιατί ο πληθυσμός της Τουρκίας με ασιατικά χαρακτηριστικά είναι λίγος και βρίσκεται συγκεντρωμένος στην περιοχή της Σίβα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξισλαμισμένοι Ρωμιοί, δηλαδή κάτοικοι της χριστιανικής αυτοκρατορίας που είχε πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. Είναι πολλοί που το γνωρίζουν αυτό, κυρίως μεταξύ των μορφωμένων.

Μη νομίσετε πως τα λέω αυτά από κάποιου είδους εθνική υπερηφάνεια. Η σημερινή κατάσταση των Ελλήνων με κάνει να ντρέπομαι. Παρακαλώ την αγάπη σας να μην με παρεξηγήσετε. Πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Η εθνική μου ταυτότητα έπεται κατά πολύ της χριστιανικής μου ιδιότητας. Τα λέω αυτά για χάρη της αλήθειας. Για να υπάρχει μία μαρτυρία ότι ο π. Παΐσιος είχε προβλέψει μία τέτοια εξέλιξη, και όταν γίνουν αυτά να συνειδητοποιήσουν και οι νέοι μας τη μεγάλη αξία της πίστης μας και να στερεωθούν σε αυτήν. Τα λέω για να έχουμε κι εμείς την καλή ελπίδα και να μην φοβόμαστε το σκοτάδι που πάει να καλύψει τον κόσμο. Γι αυτό τα έλεγε και σε εμάς ο γέροντας. Γιατί έβλεπε, χρόνια πριν, τις δυσκολίες και τη θύελλα που πάει να ξεσπάσει και να καλύψει τη γη και ήθελε να μας στηρίξει πνευματικά, για να μην δειλιάσουμε όταν βρεθούμε μέσα στη «δαιμονική μπόρα».

Για τη διαφθορά

Τον Δεκέμβριο του 1988 συνάντησα τον γέροντα κοντά στο κελί του. Φυσούσε πολύ δυνατός αέρας. Το Άγιον Όρος περίμενε την επίσκεψη του τότε προέδρου της Πορτογαλίας, που τον συνόδευε ο έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σε συζήτηση που είχαμε, ο άγιος Παΐσιος είπε στεναχωρημένος: «Να φυσάει να μην έρθει κανείς εδώ. Να τους πάρει ο αέρας και να τους σηκώσει όλους! Όλους! Τέτοιοι που είναι. Να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους!».
Σημείωση: Οι Μακκαβαίοι επαναστάτησαν κατά του βασιλιά Αντιόχου, όταν προσπάθησε να τους επιβάλει την ειδωλολατρία. Μία φούχτα άνθρωποι, με υψηλό όμως φρόνημα, μετά από αγώνες και θυσίες, κατόρθωσαν με τη βοήθεια του λαού να νικήσουν τον πανίσχυρο κατακτητή.

Σε άλλη περίπτωση είχαμε την παρακάτω συζήτηση:
Μα γέροντα, του είπα, εδώ όλοι κοιτάνε να κλέψουν το κράτος, τα χρήματα που μαζεύουν από τους φόρους. Έρχονται οι πλούσιοι και οι πολιτικοί, δήθεν θα κάνουν κάποιο εργοστάσιο ή άλλη δουλειά, παίρνουν «επιδοτήσεις» από το κράτος, δηλαδή χρήματα που μαζεύονται από τους φόρους, και μετά με διάφορους τρόπους τα τρώνε… Βάζουν μετά τα χρήματα στις τράπεζες στο εξωτερικό, αγοράζουν διαμερίσματα στη Γενεύη, στο Παρίσι. Αυτό κάνουν οι πλούσιοι, οι πολιτικοί. Όλοι που προσπαθούν να πάρουν κάποιο αξίωμα. Γιατί να πληρώνουμε τους φόρους; Για να τους κλέβουν αυτοί;

«Αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι οι χειρότεροι των Ελλήνων» μου απάντησε και συνέχισε: «Γι αυτό προσεύχομαι «να έρθει ένας αέρας» να τους σηκώσει όλους αυτούς, πολιτικούς κ.λ.π., να έρθουν άλλοι στα πράγματα, πιο τίμιοι. Εντάξει, να κάνει και ο πολιτικός μία βίλα, δεν βαριέσαι, ας κάνει. Αλλά να ενδιαφερθεί και για τον τόπο, για την πατρίδα. Να κάνει κάτι για το γενικό καλό. Οι σημερινοί μόνο για το συμφέρον τους νοιάζονται. Αδιαφορούν τελείως για το γενικό καλό. Αδιαφορούν για την πατρίδα, για το κράτος! Πα, πα, πα! Κατάντια! Παλιά υπήρχε και φιλότιμο. Προσπαθούσε ο άλλος που έπαιρνε ένα αξίωμα να κάνει κάτι καλό! Με ψήφισαν, σου λέει, με εμπιστεύθηκαν! Πολλοί μάλιστα έβαζαν και από την τσέπη τους για να γίνει κάτι καλό, για το χωριό ή για την πατρίδα, για το κράτος. Η πατρίδα είναι σαν μία μεγάλη μάνα. Σκεπάζει με τις φτερούγες της όλους τους Έλληνες, για να μπορούν να δουλεύουν, να ζουν ήσυχα, να λατρεύουν τον Θεό τους! Σκέψου να ήταν εδώ οι Τούρκοι… Να πηγαίνουμε το πρωί στη δουλειά, στο χωράφι και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις ζωντανός! Να δουλεύεις και να έρχονται με το ζόρι να πάρουν τους κόπους σου! Τα περάσαμε αυτά εμείς οι Έλληνες. Ενώ τώρα υπάρχει το ελληνικό κράτος και σκεπάζει τον καθένα με τις φτερούγες του και αισθάνεται ασφάλεια.
Αυτό το κράτος όλοι το πολεμάνε! Βάλθηκαν να το καταστρέψουν! Ο καθένας με τον τρόπο του. Άλλος να μην πληρώνει φόρο, άλλος να μην κάνει καλά τη δουλειά του, την υπηρεσία του, να μην δουλεύει καλά η κρατική μηχανή, να πάει πίσω το εμπόριο, η οικονομία, όλα! Θέλουν να καταστρέψουν το ελληνικό κράτος! Μασόνοι, αυτοί που είπες και άλλοι πολλοί… Αν δεν στηρίξουμε εμείς αυτό το κράτος, ποιος θα το στηρίξει;»

Καλά γέροντα, εμείς πληρώνουμε τους φόρους για να τους φάνε οι άλλοι; επέμεινα.
«Εμείς να κάνουμε το σωστό. Να κάνουμε το καθήκον μας. Από κει και πέρα άλλος έχει την ευθύνη», ήταν η απάντησή του.

Για τη Βόρεια Ήπειρο

Μιλώντας με έναν Βορειοηπειρώτη που δούλευε στην Ελλάδα και φοβόταν για την ασφάλεια της οικογένειάς του, είπε: «Μην φοβάστε. Εσάς θα σας απελευθερώσουν κάτι «παλαβοί». Παλαβοί με την καλή έννοια, δηλαδή, κάτι παλικάρια. Αυτοί δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπούν μέσα να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί θα το χαρούν κι αυτοί κατά βάθος, αλλά αυτοί δεσμεύονται και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλοι θα το δεχτούν. Ε, αφού έγινε τώρα, έγινε, θα πουν. Μην φοβάστε, λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι. Πόνος είναι αυτός. Μία οικογένεια είμαστε και μας χώρισαν. Σαν να λένε, αυτά τα παιδιά να πάνε χώρια από τους υπόλοιπους. Πονάει αυτό! Τόσες φορές ελευθερώσαμε τη Βόρεια Ήπειρο, τόσα αίματα, τόσα κρυοπαγήματα, δεν θα πάνε χαμένα όλα αυτά».




Πηγή εφημ. «Μακεδονία Κυριακής»
 http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου