Σάββατο 11 Ιουλίου 2015


Γέροντα, πώς μπορεί κάποιος να χάσει την πίστη του;


Γέροντα, πώς μπορεί κάποιος να χάσει την πίστη του; – Γέροντα, γιατί πολλοί άνθρωποι, ενώ πίστευαν, έχασαν την πίστη τους;

– Αν δεν προσέχει κανείς στα θέματα της πίστεως και της λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται και μπορεί να γίνει αναίσθητος, να φθάσει σε σημείο να μην πιστεύει τίποτε.


– Μερικοί, Γέροντα, λένε οτι η πίστη τους κλο­νίζεται, όταν βλέπουν να υποφέρουν καλοί άνθρωποι.










Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παϊσιο στους Αγίους Θεοδώρους στη Νέα Πολιτεία Λάρισας


Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Παϊσιο στους Αγίους Θεοδώρους στη Νέα Πολιτεία Λάρισας Την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 8,30 μ.μ. θα τελεστεί ιερά αγρυπνία στον Ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στη Νέα Πολιτεία Λάρισας στη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου.












 

Ξενάγηση στην πατρική Οικία του Αγίου Παϊσιου απο την ανιψιά του


Ξενάγηση στην πατρική Οικία του Αγίου Παϊσιου απο την ανιψιά του (BINTEO) Τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Κόνιτσα για τον Αγιο Παΐσιο 10-12 Ιουλίου. Δείτε την ξενάγηση στην πατρική του Οικία ,απο την ανιψιά του Αγίου , κόρη του Ραφαήλ Εζνεπίδη ,αδερφού του Αγίου






Σημαντική υπενθύμιση προς Ιεροψάλτες


Σημαντική υπενθύμιση προς Ιεροψάλτες Τη Κυριακή 12/7/2015 είναι η πρώτη φορά όπου θα εορταστεί η μνήμη του οσίου πατρός ημών Παϊσίου του νέου του Αγιορείτου. 





Γέροντας Παΐσιος - Μέσα από αυτήν την πληγή φαίνεται ο Ουρανός!


Γέροντας Παΐσιος - Μέσα από αυτήν την πληγή φαίνεται ο Ουρανός! - Τι κάνει η μητέρα σου;
- Δεν είναι καλά, Γέροντα. Ανεβάζει κατά διαστήματα ψηλό πυρετό και τότε χάνεται. Το δέρμα της γεμίζει πληγές και τις νύχτες πονάει. Ξέρεις; Αυτοί είναι μάρτυρες· αν δεν είναι ολόκληροι μάρτυρες, είναι μισοί.






Ο Οικ. Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο εορτασμό του Αγ.Παϊσίου του Αγιορείτου


Ο Οικ. Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο εορτασμό του Αγ.Παϊσίου του Αγιορείτου Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου θα εορτασθεί, για πρώτη φορά από την αγιοκατάταξή του, η μνήμη του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, σήμερα και αύριο (11 και 12 Ιουλίου), στο Ησυχαστήριο του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του αγίου.







Ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Παϊσιου


Ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Παϊσιου Του Μάνου Χατζηγιάννη
 
Στο πλαίσιο της εφ΄όλης της ύλης συνέντευξής του στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο νέος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος μίλησε και για τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Παϊσιου του Αγιορείτου... Συγκεκριμένα ανέφερε: 








Άγιος Παΐσιος: «Τι ευλάβεια είχαν παλιά!»


Άγιος Παΐσιος: «Τι ευλάβεια είχαν παλιά!» «Στην εποχή μας είναι τόσο δυσεύρετη η ευλάβεια, γιατί οι άνθρωποι έπαψαν να ζουν πνευματικά. Τα ερμηνεύουν όλα με την κοσμική λογική και διώχνουν την θεία Χάρη. Παλιά, τι ευλάβεια είχαν οι άνθρωποι», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω περιστατικό που περιγράφει ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος:





Άγιε μου Παϊσιε στη γιορτή σου κάνε το θαύμα σου για την Ελλάδα μας


Άγιε μου Παϊσιε στη γιορτή σου κάνε το θαύμα σου για την Ελλάδα μας Αύριο Κυριακή 12 Ιουλίου τιμάται για πρώτη φορά η μνήμη του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας και μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης Ορθοδοξίας του Οσίου Παισϊου του Αγιορείτου. Η χαρμόσυνη αυτή μέρα την οποία επί χρόνια περίμεναν οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δυστυχώς συνέπεσε με την ημέρα που κρίνεται η τύχη της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου