Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι προφητείες του Γέροντα Παΐσιου για όσα συμβαίνουν και όσα θα' ρθούν



Ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναμφίβολα μια μεγάλη μορφή του Αγίου Όρους, ένας φωτισμένος Γέροντας της Ορθοδοξίας που βοήθησε με τη βαθιά του πίστη και την ακούραστη προσευχή του χιλιάδες ανθρώπους που τον επισκέπτονταν κατά καιρούς.
Διαβάζοντας κάποιος το βιβλίο “Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης” που μόλις κυκλοφόρησε, θα εντυπωσιαστεί από τον βίο, την αγνότητα και τη διόραση του γέροντα, αλλά ταυτόχρονα θα διερωτηθεί πως μπορεί ένας άνθρωπος αποκομμένος από την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης να έχει προφητεύσει με τόση ακρίβεια, πριν τόσες δεκαετίες, τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα.
Πολλές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων για την πνευματική βοήθεια που πήραν από τον Γέροντα και  για πολλούς υπήρξε η αφορμή να αλλάξει ολόκληρή τους η ζωή.
Πολλές είναι επίσης και οι προβλέψεις ή οι προφητείες του Γέροντα. Βλέπουμε πιο κάτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα που έχουν σχέση με τη σημερινή μας πρωτοφανή κατάσταση. Θα πρέπει βέβαια ο αναγνώστης να έχει στο μυαλό του ότι ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε αυτά τα λόγια πριν 20-30 χρόνια, όσο κι αν νομίσει κάποιος ότι μιλά κάποιος άνθρωπος που ζει στη σημερινή εποχή.
Για την οικονομική κρίση
«Πρώτα, λοιπόν, θα επιβάλουν ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνο να μην μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Μ' αυτό θα καταφέρουν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης έως εσχάτων.
Τρεις κυβερνήσεις δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Θα έχουν επιβληθεί σκληρά οικονομικά μέτρα στο λαό, θα έχουν εφαρμοστεί δύο φορές δυσβάστακτοι φόροι από τους οποίους ο δεύτερος δεν θα προλάβει να αποδοθεί γιατί ο λαός θα εξεγερθεί και θα καθαιρέσει τους πολιτικούς. Ο λαός, λοιπόν, καταπιεζόμενος από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του την χαρίσουν ποτέ, παρά μόνο έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα».
Για τους πολιτικούς
«Κανένας από τους ηγέτες της Ελλάδας δεν θα κυβερνήσει, επειδή ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα είναι όλοι τους ανίκανοι. Θα μαθευτεί ότι είναι όργανα των Μασόνων. Ο Θεός θα αναστήσει τον Βασιλιά (σε άλλη προφητεία του είχε αναφερθεί στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο) και αυτός θα κυβερνήσει την χώρα με μεγάλη επιτυχία».
Για την Παγκοσμιοποίηση
«Οικουμενισμός και κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων».
Για τα χρήματα
«Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Κι όταν κάποτε όλα τα συγκεντρώσουν σε μια κάρτα (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κλπ) αυτό θα είναι το σφράγισμα. Να μην το πάρετε».
Για αυτούς που κυβερνούν
«Του δραματικού γεγονότος θα έχει προηγηθεί πολιτική αναστάτωση στη χώρα. Θα έχετε κυβέρνηση, αλλά άλλοι θα κυβερνάνε. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν τον λαό να αγανακτήσει. Τα χρόνια εκείνα, τόσο απογοητευμένος θα είναι ο κόσμος από τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί».
Λίγα αποσπάσματα από τα φωτισμένα λόγια του Γέροντα. Κι αν εύλογα διερωτηθεί κανείς πώς μπορούσε ένας άνθρωπος πριν τόσες δεκαετίες, που δεν παρακολουθούσε τηλεόραση, δεν διάβαζε εφημερίδα και που γενικά ήταν για χρόνια αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο και τις εξελίξεις, να γνωρίζει αυτά τα πράγματα και να προβλέπει με τόση ακρίβεια τα σημερινά γεγονότα, θα πρέπει να αναζητήσουμε την απάντηση σε πνευματικό επίπεδο.
Το βιβλίο “Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Power Publishing στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα και συνοδεύεται με δώρο μια ξύλινη εικόνα της Παναγίας ή του Αγίου Ραφαήλ, 15Χ20 εκατοστών, στη χαμηλή τιμή των €10.
Πηγή:http://24h.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου