Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Λίγο πριν το ολοκαύτωμα ο Άγιος που το προφήτεψε σε ένα άλλον Άγιο ζητάει να του βάλουν ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΜΦΙΑ. Δες τα Ελλάδα τι έρχεται και πάρε κουράγιο - Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΑΜΦΙΑ - Ανάσταση της Ρωμιοσύνης που έρχεται ακάθεκτη εις πείσμα των εχθρών της. 
"Θα περάσουμε άσχημα αλλά η Ελλάδα θα αναστηθεί " μας είχε πει ο Άγιος Παϊσιος.
Πριν λίγο άλλαξαν τα Άμφια του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι - πρώτες εικόνες - ευχαριστούμε τον Άγιο - Βοήθεια μας 

Καθόλα τυχαίο να ζητά να αλλάξει ο Άγιος τα Άμφια του σε αυτήν την χρονική συγκυρία που η ανθρωπότητα βαδιζει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα 

Τι είχε πει αδελφοί ο Άγιος στον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη που ήταν τότε εν ζωή ;
" Πρέπει Γέροντα να γίνει Πόλεμος για την μεγάλη ΑΣΕΒΕΙΑ , ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ" 
ΚΑΙ το επανέλαβε τρεις φορές 
Έρχονται τώρα και άλλες φωτογραφίες από τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 
Και άλλα σχόλια ..."Με τη χάρη του Θεού, μετά από 19 χρόνια και κατόπιν εμφανίσεων του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου σε ευλαβείς αδελφούς μας χριστιανούς, σήμερα 18 Απριλίου 2024, αλλάχθηκαν τα ιερά άμφιά του.
Μια σπάνια τελετή, που πάντοτε πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.
Το σπουδαίο είναι ότι η αλλαγή των αμφίων γίνεται μετά από αίτημα του ίδιου του Οσίου, διότι, όπως συγκινητικά θεωρούμε, τα προηγούμενα ενδύματά του τα λιώνει, όσο τρέχει κοντά σε όσους τον χρειαζόμαστε.
Ας προσευχόμαστε όλοι, να αλλάξουμε κι εμείς τον χιτώνα του παλαιού-αμαρτωλού ανθρώπου και, με τις πρεσβείες του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, να φορέσουμε τα άμφια της αγιότητας."ΠΗΓΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ 
 
 
 

" θα φτάσουμε σε εκείνες τις μέρες που οι Έλληνες σπιθαμή δεν θα πιστεύουν στα λόγια των πολιτικών τους και οι περισσότεροι θα τους γυρίσουν την πλάτη " ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Πιο ευγενικός ο Άγιος,  το Κλέος της Εύβοιας που κάθε φορά συμπλήρωνε ; τις φράσεις του με το " συγχωρείτε αδελφοί".
Σε αντίθεση με τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που με μια κουβέντα έδειξε την αποστροφή του :" θα τους σιχαθεί ο κόσμος και θα ..."
Ερώτημα που μπαίνει στο καθένα μας 
Τους πιστεύουμε ;
Τους συμπαθούμε;
Τους σιχαινόμαστε ;
Όμως εμείς τους ψηφίζουμε και μετά παραπονιόμαστε και ξέρετε γιατί ;
Διότι μας λείπει ο πολιτικός πολιτισμός , μας λείπει η γνώση , μας λείπει η αγάπη για την πατρίδα .
" να σωθούμε εμείς και να πεθάνει η Ελλάδα" πρόσφατες κουβέντες του Βιγλάτορα του ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ Γέροντος Ιωσήφ στο Άγιον Όρος.
Πασαρέλα η πολιτική σκηνή , τρέχουν να προλάβουν και παραγκωνίζει ο ένας τον άλλον με αγκωνιές.
" μέσα από τα γεγονότα ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αναδείξει Μάρκους Ευγενικούς , Γρηγόριους Παλαμάδες, Φώτιους που θα δώσουν χαρά στα κατασκανδαλισμένα παιδιά του" έλεγε ο Άγιος Παϊσιος και φυσικά δεν εννοούσε πριν τα γεγονότα .
Πότε είναι τα γεγονότα ;
Ένα θα είναι γνωστό τότε, ότι δεν θα υπάρχουν παχυλοί μισθοί , απολαβές προκλητικά  εξωφρενικές και καθείς που θα κληθεί να βοηθήσει την έρμη Ελλάδα θα το κάνει αφιλοκερδώς και θυσιαστικά , τρώγοντας λίγες πατάτες την βδομάδα στα Πανελλήνια Συσσίτια . Δηλαδή θα θυσιάζει τα δικαιώματα του για την επιβίωση του συνανθρώπου του .
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ στο μνημείο  του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από την σημερινή Βουλή 

 Ένας Γέροντας έκοβε βόλτες στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έψελνε τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο .
Ήταν περασμένα μεσάνυχτα και βλέπει έναν φραγκοφορεμένο με σμόκιν παλαιάς κοπής .
Στην αρχή νόμισε ότι ήταν ηθοποιός και τραβούσαν κινηματογραφικά πλάνα .
Γρήγορα κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν ηθοποιός γιατί τον άκουσε και αυτόν να ψελλίζει τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας .
Με θάρρος ο Γέροντας τον ρώτησε :
- πως σε λένε άνθρωπε μου , γιατί ντυθηκες έτσι ; που μένεις ;
Και αυτός του απάντησε :
-με λένε Ιωάννη , έρχομαι  από την Κέρκυρα , κυβέρνησα αυτό το μέρος , το νοιάζομαι , το αγαπάω και κάθε βράδι που φεύγουν οι τουρίστες και έχει ησυχία κάνω παρέα στους Εύζωνες μας .
- αυτοί δεν με βλέπουν ,  όμως αν  έλεγαν τους Χαιρετισμούς από μέσα τους θα με έβλεπαν , όπως επέτρεψε ο Θεός να με δεις εσύ .
Όπως μας είπε αυτός ο Σεβάσμιος Γέροντας εκείνη την στιγμή λύγισαν τα πόδια του , σαν να του ήρθε από την συγκίνηση μια λιποθυμία . Μέχρι να σταθεί για να μην παραπατήσει από την ζάλη έχασε από μπροστά του τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος , τον Ιωάννη τον Καποδίστρια.
( σας τα γράφω έτσι και εγώ χύμα και με συγκίνηση γιατί τώρα τα έμαθα και πρέπει να τα μάθετε και εσείς )
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 





  

ντυνόμαστε στα χακί ;

Φώτο ΠΗΓΗ
Στην ΕΕ της πάει πολύ το χακί μιας και γύρω της ανάβουν πολεμικά μέτωπα; Επάνω και κάτω 
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ήρθε ο καιρός για αφύπνιση στην ευρωπαϊκή άμυνα» 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
 Κλείνει επάνω ;
Politico: "Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του"
 Ψήνεται κάτω ;
Στον Περσικό Κόλπο πριν ανοίξουν οι ουρανοί για φωτιά , άνοιξαν για νερό .
"Παραμένει το χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις-ρεκόρ - Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα "

Όμως οι εξισώσεις είναι δύσκολες και στην γειτονιά μας .
Η Χαμάς ευχαριστεί τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο λαός μας θα θυμάται αυτές τις δηλώσεις – Οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας»

Και η "αναγνώριση " του Κοσόβου με Ελληνική πρωτοβουλία φέρνει αναγνώριση  του Ψευδοκράτους στην Κύπρο , πιθανώς και εξελίξεις στην Μειονότητα στην Δυτική Θράκη;

" Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες αλλά δεν θα προλάβουν " ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός 
" Θα φτάσουμε μέχρι του σημείου της Γενικής επιστράτευσης " - " η τότε κυβέρνηση θα κρατήσει στρατό στα σύνορα και δεν θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο γιατί όποιος πάρει μέρος θα καταστραφεί και αυτό θα είναι σαν ευλογία για την Ελλάδα " ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ..τα διαβάσαμε , τα διαβάσαμε άπειρες φορές , μάλλον καιρός και να τα δούμε;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 



το Βορειοηπειρωτικό έμπροσθεν μας ..η ώρα του ...ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : " είχαμε μια αδελφούλα εκεί πάνω και μας χώρισαν από αυτήν "

Επειδή ο Ράμα μιλάει για Ελληνοαλβανικά δράματα ...
Έντι Ράμα: Με την Ελλάδα δεν θέλουμε βαλκανικό «σόου με εθνικιστικές ατάκες»
Εμείς διαβάζουμε 
Βόρεια Ήπειρος, Κύπρος, θύματα γεωγραφίας και όχι μόνο…

Δύο χάρτες στα βρετανικά αρχεία για τη Βόρειο Ήπειρο.
Το θέμα της Βορείου Ηπείρου καλύπτεται διαχρονικά και στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο, εφόσον το Λονδίνο ήταν βαθιά αναμεμειγμένο με την τύχη της…
σημερινό μου άρθρο θα δώσω μια μικρή περιγραφή για το πώς έβλεπαν και χειρίστηκαν τις ελληνικές διεκδικήσεις για τη Βόρειο Ήπειρο στο βρετανικό Υπ. Εξωτερικών (Φόρεϊν Όφις). Και δηλώνω ότι αυτό δεν αποτελεί ειδική έρευνα για το θέμα, παρά μόνο μια μικρή αναφορά.

Μεταξύ των αποδεσμευμένων προ ετών εγγράφων επέλεξα δύο, τα οποία δίνουν την εικόνα μεταξύ 1946 και 1952.

Το πρώτο είναι Memorandum ημερομηνίας 9 Μαΐου 1949, το οποίο αναφέρει περιπτώσεις που αναβίωσαν οι ελληνικές διεκδικήσεις για τη Βόρειο Ήπειρο μετά τις 11 Μαρτίου 1946, όταν εκδόθηκε το F.O.R.D. Paper με τα «Ελληνο-Αλβανικά Σύνορα» (“The Greek-Albanian Frontier”). Συνοπτικά το έγγραφο αναφέρει:
Της ελληνικής αντιπροσωπίας το 1946 στη Διάσκεψη Ειρήνης, στο Παρίσι, ηγείτο ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης (Πρωθυπουργός) και περιελάμβανε και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Συμφώνησαν όλοι σε μια εθνική εξωτερική πολιτική και στην άμεση ανάγκη να πιέσουν την Αλβανία να δώσει μέρος της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα (Η αναφερόμενη περιοχή βρίσκεται στον συνημμένο χάρτη). Αποφάσισαν να θέσουν το ελληνικό αίτημα όταν θα συζητείτο η ιταλική συνθήκη για ειρήνη (η ιταλική αναγνώριση της Αλβανίας).
Στις 3 Αυγούστου, λοιπόν, ο κ. Τσαλδάρης έκανε μια αινιγματική ομιλία, ζητώντας η Βόρειος Ήπειρος να ενωθεί με την Ελλάδα. Το θέμα δεν συζητήθηκε.
Στις 14 Αυγούστου ο κ. Τσαλδάρης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών (Ηνωμένου Βασιλείου) και εξέφρασε την ειλικρινή επιθυμία της κυβέρνησής του για ειρήνη με την Αλβανία. Ρώτησε κατά πόσον το Συμβούλιο Υπουργών των Εξωτερικών μπορούσε να κάνει προτάσεις για συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Του ζητήθηκε να ετοιμάσει εισηγήσεις για μια τέτοια συνθήκη.

Στις 22 Αυγούστου, σε συνεδρία της ολομέλειας, ο κ. Τσαλδάρης έθεσε ξανά το θέμα της Βορείου Ηπείρου και είπε ότι ήταν ανάγκη να λυθεί αυτή η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας – Αλβανίας, προτού η Ελλάδα υπογράψει το Μέρος V (άρθρα 21-26) της Συνθήκης της Ιταλίας, που παραχωρούσε κάποια δικαιώματα σε μια χώρα με την οποία η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο.
Στις 30 Αυγούστου, στη συνεδρία της ολομέλειας, συζητήθηκε κατά πόσον η ελληνική αντιπροσωπία μπορούσε να ζητήσει από την ολομέλεια να διευθετήσει τα εκκρεμή θέματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Περισσότερα στο https://echedoros.blog/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου