Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Προφητεία Αγίου Παϊσίου, θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο» μετά από...

Συγκλονιστικές προφητείες του Αγίου Παϊσίου καταγεγραμμένες σε βιβλίο από το Άγιον Όρος. "Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί . Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός  θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα επανέλθει το Βυζάντιο μετά από..."



ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

«Η Εκκλησία είναι όπως το καράβι…»
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

 

Ο πνευματικός άνθρωπος τα βλέπει όλα καθαρά, καλά. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)


Ο πνευματικός άνθρωπος τα βλέπει όλα καθαρά, καλά. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)
Ένας που κάνει δουλειά στον εαυτόν του, δεν βλέπει σφάλματα στους άλλους. Ο πνευματικός άνθρωπος τα βλέπει όλα καθαρά, καλά. Στην αρχή αγωνίζεται κανείς να μην κατακρίνει.

Χατζεφεντής, ο Άγιος Αρσένιος από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης περιγράφει στο βιβλίο του πως μάζεψε τις πληροφορίες για το νονό του Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη από τον ψάλτη του Πρόδρομο και άλλα γεροντάκια που τον γνώριζαν. Επίσης πως έκανε την ανακομιδή των λειψάνων του στην Κέρκυρα, τα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν τότε και το όραμα στο οποίο του αποκαλύφθηκε ο Άγιος Αρσένιος.


Άγιος Παΐσιος: «∆ιαβάζετε Πατέρες, έστω μια ή δυο γραμμές την ημέρα. Είναι βιταμίνες πολύ δυναμωτικές»

Γέροντα, τι μελέτη θα με βοηθήση, για να απαλλαγώ από την κοσμική λογική;

– Να διαβάσης πρώτα το Γεροντικό, Φιλόθεο Ιστορία, Ευεργετινό, δηλαδή όχι θεωρητικά βιβλία αλλά πράξη, για να φύγη η κοσμική λογική με το πατερικό απλό πνεύμα της αγιότητος. Μετά να αρχίσης τον Αββά Ισαάκ, για να μη δεχθής τον Αββά Ισαάκ ως φιλόσοφο αλλά ως θεοφώτιστο.

Γέροντας Παΐσιος : «Από κάποιο κακό, κάτι καλύτερο θα βγει»

Γέροντα, γιατί πολλοί ἄνθρωποι, ἐνῶ πίστευαν, ἔχασαν τήν πίστη τους;
Ἄν δέν προσέχει κανείς στά θέματα τῆς πίστεως καί τῆς λατρείας, σιγά-σιγά ξεχνιέται καί μπορεῖ νά γίνη ἀναίσθητος, νά φθάση σέ σημεῖο νά μήν πιστεύη τίποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου