Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο όσιος Παΐσιος για τον Μακρυγιάννη

Ο όσιος Παΐσιος για τον Μακρυγιάννη

Μα γιατί να μας φαίνεται παράξενο το να βλέπει θεϊκά οράματα ένας τόσο καλός άνθρωπος όπως ο Μακρυγιάννης με ψυχική καθαρότητα, ειλικρίνεια, θεϊκή δικαιοσύνη, αρχοντιά πνευματική, φιλότιμο, θυσία κ.α;
Από μικρό παιδάκι έκανε εδαφιαίες μετάνοιες αντί γυμναστική, προσκυνούσε τον Θεό με ευλάβεια, μέχρι τα γεράματα του μετάνοιες με τις ώρες, παρόλο που είχε και τραύματα, που άνοιγαν οι πληγές του προσκυνώντας τον Θεό και ζητώντας την βοήθεια για την σωτηρία του για την σωτηρία του κόσμου και την σωτηρία τού Έθνους, με πολύ ταπείνωση έβρεχε το πάτωμα με τα πολλά του δάκρυα. (περισσότερα…)
 
 
 

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΤΕΡΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ!

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΥΝΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΤΕΡΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ!

Είναι γνωστό ότι ο Γέροντας, εκτός από τα ελληνικά, δεν γνώριζε άλλη γλώσσα. Όμως συνέβη επανειλημμένως –όταν υπήρχε λόγος- με την γλώσσα της Πεντηκοστής να συνομιλήσει και να συνεννοηθεί θαυμάσια με ετεροδόξους. (περισσότερα…)
 
 

ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Άγιος Παΐσιος: «Οι Θείες Λειτουργίες κρατούν τον κόσμο! Αγιάζεται όλη η κτίση από την Θεία Λειτουργία!»

Άγιος Παΐσιος: «Οι Θείες Λειτουργίες κρατούν τον κόσμο! Αγιάζεται όλη η κτίση από την Θεία Λειτουργία!»

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Τα γεγονότα της Καινής Διαθήκης τα ζει κανείς σε κάθε Θεία Λειτουργία. Η Αγία Πρόθεση είναι η Βηθλεέμ, η Αγία Τράπεζα είναι ο Πανάγιος Τάφος, και ο Εσταυρωμένος είναι ο Άγιος Γολγοθάς. Αγιάζεται όλη η κτίση από την Θεία Λειτουργία, από την παρουσία του Χριστού. 
(περισσότερα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου